Szeretkezés az agyban - a kielégítő szex kulcsa!
Címlap / Te+Én+Szex / Szeretkezés az agyban - a kielégítő szex kulcsa!

Szeretkezés az agyban - a kielégítő szex kulcsa!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

A minap barátnőmmel beszélgettünk, a legintimebb témáról, a szexről. Egy pszichológiai témájú előadáson hallottam arról, hogy a szex az agyban, pontosabban a gondolatainkban kezdődik. Innen indult vitánk. Na, de hol kötöttünk ki? Agyszex, vagy szex az agyban? Mi kell a tartós örömhöz? Erről diskuráltunk.  

Gondolatspirál

Alma: Szerinted a szexuális vágy van előbb, vagy az hogy arra gondolsz?
Márta: Ha jól megfigyeled magad, valószínűleg észreveszed, hogy előbb kezdesz el erotikus gondolatokat gyártani, mint ahogy érzed a vágyat. Tehát a képlet egyszerűnek tűnik, -  végy egy partnert és gondolj a szexre!

Alma: És, mi a helyzet, ha nem megy a szexen való agyalás?
Márta: Hát akkor a mélyre kell ásni, lelki életünk szakadékában rejtőzik egy kis odú ahol megbúvik a válasz . Ezt érdemes megtalálni és ha megvan már sínen is vagyunk. Ja, hogy ez nem megy olyan könnyen? Akkor keressünk segítséget.

Alma: Hol keressük? - nevet.
Márta: Amennyiben már többedszer vallunk kudarcot, csak akkor kell komolyabban figyelni, de akkor sem kell pánikba esni. Ha először vagy csak néha, pl. fáradtság miatt nem megy a dolog, akkor semmi baj. Ha rendszeres visszatérő probléma, hogy nem tudunk erotikusan gondolkodni, vagy netán csakúgy tudunk, akkor érdemes szakemberhez fordulni.
 


Alma: Kik ezek a szakemberek? Kikre számíthatunk?
Márta: Lelki okainkat kutatva – szexuálpszichológus, pszichoterapeuta, pszichiáter

Fizikai okokra gyanakodva: Urológus
Alma: De ha rágondolsz is, akkor is vajon mi kell a jó szexhez?
Márta: Önbizalom, merészség és egy csipet fantázia. No persze az sem árt, ha élvezed a tested és a párodét, sőt, ha minden érintésre úgy tudsz figyelni, mintha az első lenne, az maga a mennyország. Javasolt férfiaknak némi szembekötősdi, hogy elsajátítsák az érzékelés, a tapintás tudományát.

HarmoNet tipp: Don Juannak indult, papucs lett belőle - Ne neveld, szeresd! >>

A női test érintésének tudománya
Halottam olyan pszichológusról - hozzáteszem a szakmájában elismert személy-, aki azt mondta, hogy fiát megtanítja arra, hogy hogyan kell egy nőt megérinteni és simogatni. Hát ez igen! Szerinte minden fiúnak meg kellene tanítani a női test érintésének művészetét.

A nőknek meg feltételezem, azt kellene megtanítani, hogy élvezzék az érintést.

Alma: Hogyan lehet ezt tanítani vagy megtanulni?
Márta: Úgy, hogy szereted a tested. Ez nem is olyan könnyű. Ha utálod, mert itt-ott, narancsbőr van rajta, ha arra gondolsz, hogy csak észre ne vegye azt a kis foltot, ha gondolataidat, az tölti ki, hogy sajnos nem vagy manöken típusú bombázó, akkor lőttek az egésznek. Ha elfogadod magad és harmonikus vagy, akkor viszont minden rendben lesz az ágyban is. (A férfiak szex közben nem is vesznek észre ilyen apróságokat!) És ugyanoda jutottunk ahol kezdtük.


A szex az agyban dől el!

Alma: Neked mi kell a kielégítő együttléthez?
Márta: Tiszta fej és jelenre figyelő gondolatok. Ezekhez pedig némi önismeret szükséges, sok munka, fejlődni akarás, no meg arra nyitottaknak némi jóga, meditáció és az elmaradhatatlan testedzés, hogy a fizikum is megfelelő legyen.

Alma: Mindig mindenkinek kielégülés kell? Mindenki azt keresi a szexben?
Márta: Végülis néha az együttlét is adhat annyi pluszt amennyi jóleső érzéssel tölt el, és elégnek érzed, de azért ha sokáig nem megy akkor érdemes szakembert felkeresni.

HarmoNet tipp:
Faragj Pasiból Férfit! - Na de hogyan? Segítünk! >>

Alma:
A masszázs is jó lehet indításképpen, talán az nem annyira direkt és kellőképpen ráhangoló és erotikus lehet.
Márta: Igen. És néha hasznos kis szünetet tartani, a szexuálterápiák is sokszor azzal nyitnak, hogy az aktust tiltják. Minden mást szabad... és a tiltott gyümölcs mindig édesebb alapon a meggyengült kapcsolat egyszer csak újra lángra lobban. Ez pedig a szex féltett kis titka...

E.M.
Szerkesztő: Fodor Kata
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 7408 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x