Vajon igazat mond a Kedves? Hazugsághalmok - ahogy a csajok...
Címlap / Te+Én+Szex / Vajon igazat mond a Kedves? Hazugsághalmok - ahogy a csajok és ahogy a pasik csinálják!

Vajon igazat mond a Kedves? Hazugsághalmok - ahogy a csajok és ahogy a pasik csinálják!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Újabb érdekes tanulmány készült arról, hogy vajon a férfiak vagy a nők szavahihetőbbek-e? A régi sztereotípia, miszerint a hölgyeknek nem szabad hinni, ellenben egy férfi szavára adni lehet, már rég megdőlt. Az erősebbik nem bizony nagyon hazudós, ám a szebbnek mondott hölgyeket sem kell félteni.  

Mindenki hazudik, csak mindenki máshogyan


A hazudozás olyan alapvető emberi tulajdonság, amely alól senki sem tudja kivonni magát.
Mindenki elköveti valamilyen formában, és nagyon sok formája létezik! A valóság szépítésétől kezdve a félrevezetésen át a füllentésig és a konkrét hamis állításig széles a skála. A legutóbbi tanulmány „elkövetőit” az érdekelte, vajon van-e különbség a két nem között, ha a hazugságról van szó? Természetesen van, nem is kevés, sőt, szinte mindenben különböznek a férfiak és a nők ezen a téren, egyetlen közös vonás van csak: mindenki hazudik!


A férfiak gyakran, de rosszul

A felmérések szerint a férfiak követik el a hazugságok nagy részét, náluk ugyanis ez egyszerű helyzetkezelő megoldás. Egy konfliktust ők a legegyszerűbben úgy oldanak meg – ha ököljoggal nem lehet, és a „nem veszem tudomásul, tehát nincs is” nem kivitelezhető – hogy mondanak valamit, amivel szerintük a probléma a legkönnyebben elsimítható. Ha ez éppen nem az igazság, az sem baj, a lényeg, hogy elvonuljanak a viharfelhők, és lehessen nyugodtan tovább sörözni, meccset nézni, pecázni, vagy amit éppen a teremtés koronája szeretne.

A férfiak igen nehezen viselik a lelki huzavonát, a verbális, az ún. „szájkaratét” és egy megoldandó problémára a lehető legcsekélyebb energiát szánják, ha lehet. Egy zűrös helyzet, egy kellemetlen szembesítés, egy zavaró körülmény legegyszerűbb megoldása, ha kimondják, amit szerintük a másik fél – általában a hölgy – hallani akar. Ha nem sikerül elsőre, szemrebbenés nélkül állítják azonnal a dolog ellenkezőjét teljes meggyőződéssel, és a legkevésbé sem zavarja őket, hogy mindenki pontosan tisztában van azzal: az illető nem mond igazat! Még nyilvánvaló hazugság esetén is képesek bizonygatni saját igazukat, de a világért be nem ismernék, hogy bizony lódítottak.

A férfiak mindezt egyáltalán nem rossz szándékból vagy előre megfontolt aljas szándékkal teszik, náluk ez egyszerű problémamegoldó eszköz, amit bármikor és bárhol lehet alkalmazni. Ebből következik az is, hogy saját bevallásuk szerint a férfiak - akár kiderül akár nem – szinte soha nem bánják meg, hogy hazudnak.

HarmoNet tipp: A férfi: érzékeny és hazudós - de miért csal meg? Olvasd el, hogy ne ejtsen pofára! >>

A hölgyek ritkábban és finomabban

A nők mindezt teljesen máshogy csinálják. Az általuk elkövetett hazugságok száma jóval csekélyebb, mint a férfiak által elkövetetteké. Ez viszont egyáltalán nem jelenti azt, hogy a nők ennyivel becsületesebbek, csak ők máshogyan kezelik a konfliktusokat. Először is, a hölgyek sokkal inkább kerülik az olyan helyzeteket, ami hazugsághoz vezethet, ezért is kényszerülnek ritkábban annak elkövetésére. Ha mégsem lehet máshogy megúszni a helyzetet, akkor az arány már sokkal kiegyenlítettebb: kényszerhelyzetben a nők is képesek hazudni, a bátrabbja akár szemrebbenés nélkül! Mivel a hazugság egy kommunikációs szituáció keretében zajlik, és ezen a téren a hölgyek sokkal ügyesebbek, nagyban felülmúlják a férfiakat, náluk a hazugság is sokkal finomabb, árnyaltabb. Ritkán követik el a szó szerinti hazugságot, inkább finoman igazodnak a helyzethez: ha elég egy kis szépítés, egy kis árnyalás, akkor mesterien alkalmazzák azt, és ezért is nehéz őket rajtakapni. Finom füllentéseik sokkal jobban kidolgozottak, mindig hagynak lehetőséget arra, hogy vészhelyzetben még kicsit tudjanak alakítani a dolgon, és állításaikat körültekintően alátámasztják, még megfelelő alibiről is előre gondoskodnak, ha kell. A hölgyek leginkább a valósághoz közelítő apró füllentéseket kedvelik, ellentétben a férfiak vaskos mellébeszélésével. Mivel a nők lelkileg érzékenyebbek, együttérzőbbek és megértőbbek, ők még az apró hazugságokat is majd’ mindig megbánják, akkor is, ha nem derültek ki.


HarmoNet tipp: Füllentő fruskák, hazudós hapsik, kikapós krapekok  >>


A hazugság konfliktuskezelő módszer


Végeredményben a környezetük manipulálására mindkét nem képviselői használják a hazugságot, az alapvető különbség abban áll, hogy a nők ezt (is) sokkal árnyaltabban és finomabban csinálják, és a férfiakkal ellentétben általában csak elkerülhetetlen szükséghelyzetben. A nők számára sokkal fontosabb az őszinteség és a megbízhatóság, mint a férfiaknak, ez utóbbiak viszont nem tartják bűnnek a hazugságot, mert általa komolyabb konfliktust előzhetnek meg, és ebben az esetben nekik ez számít.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon
 
 
[ 10399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x