Fogamzásgátlás: Amikor a férfi védekezik
Címlap / Te+Én+Szex / Fogamzásgátlás: Amikor a férfi védekezik

Fogamzásgátlás: Amikor a férfi védekezik

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ha a férfi védekezik, elkerülhet egy számára nem kívánt terhességet, ráadásul néhány módszerrel számos betegséget is megelőz. Sok esetben a férfiak szeretnék bizony ezen a területen is kezükbe venni az irányítást és a döntést, joggal. Biztonságot ad nekik az a számos lehetőség, amivel dönthetnek jövőjükkel kapcsolatban és közben élvezhetik a párkapcsolat nyújtotta örömöket is. De milyen lehetőségek vannak férfiak számára? 

A férfi fogamzásgátlás, pedig sok esetben a hölgyeknek is a jobb megoldást jelenti. Mik a lehetőségek?

Megszakított közösülés
Biztonság szempontjából ez a védekezési forma a legrizikósabb. Egyik ok, hogy már az előnedv, ami jóval az orgazmus előtt termelődik, már tartalmaz spermiumokat. Másrészt mivel nagyon figyelni kell arra, hogy orgazmus előtt a hüvelyből ki legyen húzva a pénisz ezért kisebb élvezettel jár, illetve nagy az esélye annak, hogy nem sikerül időben, azaz még a magömlés előtt „kiszállni”.

Óvszer
Biztonság szempontjából többrétű haszna is van és talán ez a legjobb védekezési mód. Kb.90-99%-os védelmet biztosít. Hogy miért többrétű? Egyrészről időben történő felhúzás,(már az előnedvek megjelenése előtt) és előzetes lyukassági teszt esetén közel 100%-os megbízhatósága. (lyukassági tesz: fújj bele, és ha nem szelel biztos rendben). Másrészről, nem csak fogamzásgátlóként használható, hanem a nemi úton terjedő betegségek megelőzésére is kiválóan alkalmas. A legtöbbet használt és legelterjedtebb védekezési mód, mégis főképp a fiatalok körében idegenkednek tőle, pedig már rengeteg fajtája kapható, ami akár játékos formában erotikus előjátékképen is alkalmazható. Fontos, hogy mindig kéznél legyen!

Férfi tabletta
Ezen a terület már több évtizede folynak a kísérletek, de sajnos még nem találtak a tudósok hatékony és gyártható formát.

HarmoNet tipp
: Sürgősségi fogamzásgátlás >>

Műtéti megoldások
A műtéti úton történő fogamzásgátlás lényege, hogy az ondóvezeték átjárhatóságát megszüntetik. Ez az elzárás történhet zsugorítással, átégetéssel, rézdróttal, selyemfonállal, fémkapoccsal. Ezek a formák nem tartoznak az elterjedt eljárások közé, mert ezeknek a módszereknek a hatásfoka nem tűnik megfelelőnek. Az elzárás legegyszerűbb módja az amikor, a lekötést követően az ondóvezetéket (vasectomia) a herék felett átvágják. Ez a műtéti megoldás az egyik legbiztosabb módszere a fogamzásgátlásnak. Megjegyzendő azonban, hogy a műtét után nem azonnali a terméketlenség, hanem több hét vagy hónap is eltelhet, mire kialakul. Ez alatt az idő alatt a spermium mintát megvizsgálják, hogy bizonyítható legyen a fogamzásgátlás. A szexuális vágy és a teljesítőképesség, ugyanúgy megmarad, hiszen a hormonok nem kerültek kezelés alá.

Hátrányai...
Későbbiekben, ha valaki még gyermeket szeretne arra, sajnos kevés esély van, hogy vissza tudják állítani az eredeti állapotot. Esetleg érdemes a műtét előtt, a spermium tárolás lehetőségével élni.
Magyarországon szigorú jogszabályi feltételekhez kötik a műtét elvégzését. 35 év feletti életkor vagy három gyermek megszületése után illetve bizonyíthatóan valamely betegség miatt lehet csak elvégeztetni.

Szike nélküli (no-scalpel) műtét
A 80-as évek közepe óta egyre inkább szike nélküli technikát alkalmaznak. Az urológusok által végzett műtétnek minimális a szervezetre gyakorolt megterhelő hatása és gyakorlatilag szövődménymentes. A beavatkozáshoz altatást sem alkalmaznak, hiszen elegendő a helyi érzéstelenítés. A műtét ugyanis csak néhány percet vesz igénybe.
Sajnos - mások szerint nem sajnos - a társadalombiztosító nem támogatja az effajta műtéteket, így ezek önköltségesek.

Új vizeken
Létezik egy újabb módszer a spermiumok útjának eltorlaszolására. Ebben az esetben szilikonból készült kis hengert ültetnek be az ondóvezetékbe, mintegy eldugaszolva a spermiumok elől az utat. Később, pedig ha valaki gyermeket szeretne, csak ki kell venni a „dugót”. Az eredeti állapot ebben az esetben tehát visszaállítható, és a férfi ismét nemzőképessé válik. Biztonsági szempontból azonban nem annyira jó, mint az előzőleg említett műtét. Magyarországon még nincs elterjedve az alkalmazása.

HarmoNet tipp:
Fogamzásgátlási szokások >>
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 7975 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x