A kapcsolatot megmételyező válság - amikor családok hullnak...
Címlap / Te+Én+Szex / A kapcsolatot megmételyező válság - amikor családok hullnak szét

A kapcsolatot megmételyező válság - amikor családok hullnak szét

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A gazdasági válság hatására egyre több család hullik szét. Munkahelyek szűnnek meg és egyre nő a feszültség az emberekben. A megélhetési problémák pedig sok esetben párkapcsolati gondokat is szülnek. Ne add fel! 

Hitelek
A gazdasági válság sajnos nagyon sok családot is érint. Mivel az elmúlt években a média egyre inkább a hitel reklámokkal volt tele az emberek élte is a lehetőségekkel. Most viszont minden a visszájára fordult. A hitelek törlesztő részletei emelkednek, munkahelyek szűnnek meg és nő a feszültség az emberekben. A megoldást sajnos senki nem tudja. A reklámokban nincs szó arról, hogy ilyenkor mit tegyél. Jelenleg arról harsog a média, hogy milyen nagy a baj. Ez még plusz pszichés terhet is ró az emberekre.

A stressz pedig közvetett módon tönkre teszi a kapcsolatokat és a házasságokat. A legnagyobb baj az, hogy ezt a gyerekek sínylik meg a legjobban. No és a társadalom. Az értelmiségiek körében egyre kevesebb a születendő gyermekek száma. Sokan ilyen gazdasági viszonyok között nem mernek gyermeket vállalni, így viszont a jövőben egyre nagyobb terhet rónak a társadalomra.



Megnézed a hír műsorokat? – Rettegve lépsz az utcára?

Ha igen valószínűleg azért, hogy jól értesült legyél a nagyvilág dolgaiban. Sajnos a valóság azonban az, hogy pont arról semmit sem fogsz megtudni, amit szeretnél. Azt viszont nyomon tudod követni, hogy ki ment tönkre, hány embert bocsátottak el megint, ki – kit ölt meg, mikor gázoltak el valakit. Ha kis hazánkban esetleg nem történik horrorisztikus gyilkosság, akkor biztos keresnek egyet a nagyvilágban és azt teszik be a hírműsorba.

Sajnos ezzel azt érik el, hogy az emberek egyre inkább félni fognak, aki fél, annak a kreativitása a munkaképessége jóval lecsökken, így a társadalmi válságot egyre növelik. Ez ellen úgy védekezhetsz, ha egyszerűen nem hallgatod meg az ilyen jellegű híreket. Ha egy ideig ezt teszed, meglátod majd, hogy elkezd megváltozni az élet körülötted. Lehet, hogy találsz, új munkahelyet ahol jobban fizetnek, vagy nem fogsz rettegve kilépni az utcára.

Számos olyan munkalehetőség van a nagyvilágban, ami új hozzáállást kíván az élethez, de biztos anyagi forrást jelent mi mégis félünk tőle. Érdekes ez a jelenség. Például ilyen az mlm-es rendszerek nagy része. Ezek ugyanolyan értékesítői tevékenységek, mint egy multicégnél végzett kereskedői munka, mégis sokan ódzkodnak tőle. Pedig a legtöbb ilyen jelleggel működő cég termékei kiválóak, ugyanis fejlesztésekre sokkal nagyobb összegeket fordítanak, mint más vállalatok, akik inkább a reklámokba, vagy a kereskedelmi üzletek fenntartási költségeibe ölik a pénzt. Szerintem sokkal humánusabb működési rendszer az mlm, hiszen itt bárki dolgozhat vezetőként és lehet saját kis üzlete, úgy hogy közben kialakít másoknak is üzleteket. Mindehhez azonban nem kell hatalmas árukészlet, nem kell fizetni a bolt bérleti költségeit stb. Ez is egy módja a szegénységből történő kilábalásnak.
De ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani először, át kell alakítani gondolkozásmódod és sok szörnyűség helyett a figyelmed a kellemes eseményekre irányítani. Ha a jó dolgokra figyelsz, akkor előbb utóbb életed más irányt vesz.

HarmoNet tipp:
Vágyfokozó tippek hosszú kapcsolatban élőknek - hogyan dobd fel a szerelmi életedet, amíg még nem késő >>

Kellemes érzéssel tölt el, ha reggel gyönyörűen süt a nap és mikor felkelsz párod melletted? 

Ha igen örülj neki, és ne kapcsold be rögtön a tv-t, amiből már kora hajnalban öntik rád a rosszabbnál, rosszabb események híreit. Így nem fogsz tudni örülni az életnek. Aki melletted van, valószínűleg azért van ott, mert szeret veled lenni. Élvezd hát a társaságát, amikor csak lehet, mert semmi nem tart örökké. Ha gondjaitok vannak anyagilag és azon gondolkodtok, már, hogy elváltok vagy megpróbáljátok külön, mert a nehéz helyzet addig fajult, hogy nem bírjátok egymást elviselni. Álljatok meg egy pillanatra és gondolkodjatok el azon, hogy mikor voltatok együtt, ketten egy órácskát vagy egy hétvégét, úgy hogy beszélgettek kéz a kézben békésen. Ha nem volt ilyen mostanában az nagy baj. Többek között valószínűleg ez is hiányzik az életetekből.



A válság pozitív kihasználása a párkapcsolatokban

Mint tudjuk, a bajban erősödik az összetartozás. Igen ez is lehetséges. Ha kevesebb a bevétel a családban és több munkát kell vállalni, az nem csak rosszat szülhet. Vannak esetek, amikor segít újra összehozni a családot. Együtt könnyebb egy-egy problémát megoldani, mint külön. Megfelelő kommunikáció hiányában azonban minden rosszra fordul. Az őszinteség fontossága itt nagyon jelentős szereplőként lép be a kapcsolatba. Ha mindkét fél nyíltan elmondhatja érzéseit és a másik megpróbálja megérteni, akkor valószínűleg megtalálják a megoldást is. Gondolj arra, hogy akivel éppen együtt élsz azzal valamikor nagyon szerettétek egymást. Ezzel a szeretettel hallgassátok meg a másik a mondanivalóját. Ha úgy érzed, párod sokat dolgozik, nincs elég időtök egymásra, gondolkodj el azon, hogy vajon ezt miért teszi? Lehet, hogy értetek. Azért, hogy jobban éljetek.

HarmoNet tipp:
Tavasz a Feng Shui erejével - a szerelem terület harmonizálása cserepes jácinttal >>

Neked elég lenne kevesebb pénz a megélhetésre? Miről mondanál le szívesen? 

Ha van ilyen, mondd el párodnak ilyen irányú gondolataid. Ezáltal lehet, hogy hatalmas terhet veszel le a válláról. Hiszen nem kell úgy éreznie, hogy mindent neki kell előteremteni a megélhetéshez. Kicsit megnyugodhat, hogy a szeretet nem pénzzel mérettetik. Így nagyobb biztonságban érzi magát a kapcsolatban és nyitottabban, nyugodtabban képes változtatni vagy odafigyelni rád, hiszen így ő is megkapja, amire lelke legmélyén vágyott. Új munkát is könnyebben fog keresni és találni, hiszen az otthona biztonságát érzi.
 
Így kiegyensúlyozottabbá válik és a munkáltatók szemében hatalmasat nő ezáltal, hiszen jobban terhelhető. A kapcsolat egyensúlya pedig helyreáll, sőt esetleg, - elmélyül - és jobb megértést tesz lehetővé két ember számára. Minden embernek szüksége van arra, hogy odafigyeljenek rá, az elfogadó néma figyelem pedig gyógyír lehet minden vérző sebre.

Képek: Piqs.de
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2545 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x