A párkeresés rítusai: Találd meg az igazit!
Címlap / Te+Én+Szex / A párkeresés rítusai: Találd meg az igazit!

A párkeresés rítusai: Találd meg az igazit!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-05-21

Filmeken könnyezel és a párnádat öleled éjjel? Esetleg megint kialakulóban van valami, de bizonytalannak érzed a folyamatot, mert nem ismered a párkeresés folyamát? Kapcsolatod valahogy nem olyan, ahogy képzelted és szeretnéd megérteni kezdeményezései jelentőségét és hibáit? A párkeresés alapszabályai az utóbbi évtizedekben nem csak drasztikusan, de krónikusan megváltoztak... Hogyan kerestük, hogyan keressük a szerelmet?  

Ha az ismerkedésről van szó felmerül a kérdés, hogy hol és, hogyan?

Manapság millió szórakozó hely van vidéken, Budapesten egyaránt. Az párkeresők többségének vannak állandó helyei és persze itt van a lehetőség, a neten, persze csak virtuálisan.

Bálba mennék édesanyám, kérő kéne nékem!

Nagyanyáink ma is szívesen emlékeznek vissza a bálokra, ami párválasztás szempontjából tökéletes helyet és alkalmat teremtett. Tavasztól őszig mindig volt alkalom a bálozásra: Katalin-bál, farsangi bál, húsvéti bál, pünkösdi bál, arató bál, szüreti bál, Anna-bál. Ilyenkor minden leány kiöltözött, szépen rendbetette haját, fejékeket vett, hogy nagymamám idézzem: pirosra marattuk ajkainkat egy növénnyel, hogy szebbek legyünk.

Szerencsére még ma is tartják ezeket az ünnepeket, ám inkább PR felhanggal, vagy szépségversenyként, táncversenyként. Ha a szokásokat vizsgáljuk, észrevehető, hogy már nem olyan könnyű megtudni, hol van eladó leány. Ma már nem tesznek ki kukoricacsövekből álló csokrot az ablakba, hogy hírül adják, hogy eladó leány van a házban. Fordítva is igaz, a pirospozsgás, mosolygó leány homlokára csak Indiában tesznek egy piros kis pöttyöt, bindit, hogy bizony foglalt!

 

Diszkó vagy rock-klub?

A 60-as évek alatt új helyet teremtettek a fiatalok. A disco bevonulásával új világ nyílt meg, persze csak egy zeneileg is érdeklődő réteg számára. A disco kultúra még a mai napig tart. Csak másképp, kevéssé romantikus felhanggal. Péntektől vasárnapig estétől hajnalig nyitva állnak a kapuk - az egyetemvárosokban fordítva, hétfőtől csütörtökig tombolás, pénteken meg haza a mamához. A hangos zene kissé megnehezíthet a beszélgetéseket, de a tánc, főleg a lassú ritmusúak összehozhatják a magányos szíveket. A tudatmódosító hatása pedig olyan megnyílásokra is ráveheti az ember fiát, lányát, néhány koktél kíséretében, amire nem is gondoltunk volna.

Párhuzamosan persze megjelentek a hippik, és a koncertek. A hippik a szabad ég alatt táncoltak, aztán később klubokba tömörültek, a szimpla undergroundtól a darkig alakultak ki a stílusok. A koncertek után az emberek még maradtak fogyasztani, táncolni, énekelni, ismerkedni. Csak mostanában divat, hogy a PeCsa koncertjei végén egyszerűen kiterelik a tömeget! A bevételkiesésre érthetetlen, hogy nem gondolnak...

„Járd ki lábam, járd ki most!”

A Disco mellett eltörpülve ugyan, de még mindig fellelhetőek a táncházak. Ott aztán elég nehéz petrezselymet árulni, ha tud a lány táncolni, ha nem elkapják ám a lány derekát. Természetesen ennek jóval kisebb a népszerűsége, mint más szórakozó helyeknek, de a táborok a fesztiválok folyamatosan új rajongókat gyűjtenek.

Jó ötlet a különböző nemzetiségi táncházak látogatása is. Kedvelt a csángó, vagy éppen az ír zenékre való tánctanulás, de hazánkban is található country klub, ami Amerika népzenéjeknt vált ismertté. Fiatalok és akár 25-30 évesek sem szégyenkeznek miatta. Meg kell még említeni a latin táncokba való beleesést. A Dirty Dancing filmek után ez volt az új őrület!

Mi a helyzet azokkal, akik nem szeretnek táncolni?
Ha bármilyen programfüzetbe belekukkantunk, kocsmák, pubok, biliárd szalonok százai közül választhatunk. Természetesen nem árt ha társasággal jelenünk meg ezeken a helyeken. Nem túl kellemes dolog órákig egy bárszéken csücsülni.

Arc nélkűli zsákba macska
Túllépve a klasszikus szórakozó helyeken, létezik egy nagyon kényelmes és biztos lehetőség - a net. Egy virtuális szerelem határai a csillagos ég. Bárki és bármi lehetsz, akár még őszinte is-igaz, ez ritkábban fordul elő. A netes ismerkedés játék és lehetőség, léteznek ott érlelt komoly kapacsolatok.

Hátránya az átmeneti személytelenség, előnye viszont, hogy a távolságot legyőzve ne csak azzal ismerkedjünk, aki épp szembe jön (noha az sors keze lehet), hanem megtaláljuk az igazit!
  

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5617 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x