6 szerep, amit a szerelmespárok eljátszanak - érd tetten magad!...
Címlap / Te+Én+Szex / 6 szerep, amit a szerelmespárok eljátszanak - érd tetten magad!

6 szerep, amit a szerelmespárok eljátszanak - érd tetten magad!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-21

Ki vagy te nekem? Kedvesem? Nem csak ennyi! A párkapcsolatokban a szülői, családi mintákat is követjük, s a közösen kialakított párkapcsolati játszmák mindig ezekre a játszmapárokra alapulnak. Érd tetten, melyiket játszod te és a párod!  

Generációs konfliktus, közvetetten – „Amikor a párkapcsolaton belül van szerep-zavar. Amikor a feleség a saját apjával üvöltözik, de a férj van jelen, vagy fordítva, a férj a saját anyját bünteti, de a feleségét köti az ágy lábához (képletesen, vagy valósan..) A generációk ilyen közvetett formában is keményen bejátszanak az életünkbe.” – idézet a HarmoNet fórumáról.

Ole Nydahl láma – a Gyémánt Út tanítója - fogalmazta meg a szerelemről szóló könyvében, hogy a párkapcsolatok nem csupán a közös ágyra találásról szólnak. A családi viszonyok feltérképezése a párkapcsolatban nagyon tanulságos lehet a párkapcsolati – és a személyes családi konfliktusok megértésében. Minden párkapcsolatban mindig jelen van mind a három megjelenési forma, de egyik ezek közül az uralkodó, a leggyakoribb. Gondolkodjunk el rajta, melyik az, ami a mi viszonyunkban a legjellemzőbb.

Nézzük előbb a férfiak klasszikus viszonyulásait:

 1. A nő olyan lehet számunkra, mint a HÚGUNK, akivel izgalmas dolgokat élünk meg
  A testvéri viszony alapvetően egyenlőségen alapul, ugyanannak a szülőpárnak a gyerekei. Együtt „élik túl” a családot. A testvérek közt vannak konfliktusok, és vannak nagyszerű, közös élmények és játékok. A fiú a lánytestvérnek ez haver, akire számítani lehet, aki az élet izgalmas oldalában is kísérő lehet. A férfi, ha a nőben ezt az oldalt látja, az élet érdekességeit és nehézségeit fedezik fel együtt. Csibészek vagytok és kell nektek egy felnőtt az élethez!
   
 2. A nő olyan lehet számunkra, mint az ANYÁNK, aki megmutatja az életet
  Az édesanya megtanít mindenre, amire az élethez szükség van. Ha egy férfi párja az édesanya szerepében van, a férfi nem nőhet fel igazán. Ha édesanyádat látod leginkább a nőben, akkor gond van a férfiasságoddal. Kisfiú maradtál, bárhány éves legyél is.
   
 3. A nő olyan lehet, mint a LÁNYUNK, akit védelmezünk
  Amikor a szülő a gyermekével van, a függőség nagyon erős. A párkapcsolatokban is a függő viszonyra tolódik a hangsúly. Aki függ valakitől, azt a másik függőben tartja, ez is társas játék, így aztán a védelem másik oldala a függőben tartás érzése.A nők számára ugyancsak három jellemző szerep kínálkozik:

 1. A férfi olyan lehet, mint az APÁNK, aki tényleges biztonságot nyújt, akiben megbízhatunk
  Apánk ugyanakkor a család fenntartója és mint ilyen ő mondja meg mik az aktuális irányok. A gyermekként szereplés kényelmes, de könnyen szül lázadást, vagy az elszakadástól való félelmet.
   
 2. A férfi olyan lehet, mint a FIVÉRÜNK, akivel szórakozhatunk, és akivel felfedezzük a világot
  Nagyszerű élmény, ugyanakkor kissé védtelen, vagy szélsőséges lehet, gyakran a társadalmi szabályok vagy a családi elvárások ellen dolgozik az ilyen kapcsolat.
   
 3. A férfi olyan lehet, mint a FIUNK, akinek meg kell mutatni a világot
  A viszonyban a férfi erősen függ a nőtől, aki gyermeki állapotban tartja. Ettől mindketten frusztráltak, idegesek lehetnek.

A párkapcsolatban is, de az általános férfi-nő viszonyokban is értelmezhető a fenti képlet, a két nem barátságai, üzleti vagy munkahelyi viszonyait ugyanúgy meghatározhatja ez.

 
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6730 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x