10 ostoba szülői szexuális tévhit! Homoszexualitás, gyerek...
Címlap / Te+Én+Szex / 10 ostoba szülői szexuális tévhit! Homoszexualitás, gyerek szex, maszturbálás és társai

10 ostoba szülői szexuális tévhit! Homoszexualitás, gyerek szex, maszturbálás és társai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Sok szülő szeretné elkerülni, hogy gyermeke homoszexuális legyen, így speciális nevelési szabályokat iktat be. Másokat azzal vádolnak, hogy tudatosan homoszexualitásra nevelik gyermeküket, például azzal, ha kisfiúra csecsemőként rózsaszínű ruhácskát adnak.  

Rossz hírünk van! Sajnos semmilyen bizonyított módszer nincs arra, hogy bárki is megelőzheti a gyermeke homoszexualitásának kialakulását. A homoszexualitás kialakulása részben agyi, részben genetikai, részben nevelési együtthatóknak köszönhető, tehát csak a neveléssel, rábeszéléssel, vagy bármilyen szülői viselkedéssel sem pro, sem kontra nem lehet kialakítani, sem pedig róla leszoktatni senkit.

Fontos, hogy megértsük: A jó szellemi és lelki egészség nem függ a szexuális orientációtól. Ismerünk boldog, kreatív, teljes életet élő, boldog és szeretetteljes párkapcsolatot ápoló, édesanyját imádó, de mégis tőle független homoszexuális embert, ugyanúgy ismerünk boldogtalan, szülőfüggő, sekélyes heteroszexuálist is.

 


HarmoNet tipp: Gyermeked érzelmi nevelése - A vágyak és indulatok kezelésének elsajátítása  >>

 1. Tévhit: A homoszexuális gyerekek (fiatalok, emberek) hajlamosabbak a szexuális betegségekre és a bűnözésre! - Nem függ a szexuális beállítottságtól az AIDS-re való hajlam, a droghasználat, a bűnözés, de a boldogság megélése sem.
   
 2. Tévhit: Ha a kisfiút korai éveiben lányosan öltöztetik (copfot hord, rózsaszín ruhát kap, stb..) akkor felnőttként homoszexuális lesz. - Semmilyen összefüggést nem sikerült kimutatni a csecsemőkori öltözködés és a szexuális orientáció között. A lelki torzulást ilyen esetben nem a ruha, hanem az okozhatja, hogy  szülő nyíltan nem tudja elfogadni gyermeke nemét. Ettől a gyerek önmagában nem lesz homoszexuális, de nagy valószínűséggel sérül súlyosan az önértékelése. Később kerülhet nemi szerepzavarba, ha a szülő ezen tevékenysége folytatódik, de ez nem homoszexualitás! A szülőnek ilyenkor a saját önismeretét kell helyretenni.
   
 3. Tévhit: Ha az apa túlságosan gyengéd fiaihoz, azok homoszexuálisok lesznek. - Különösen az ötödik, hatodik évüket betöltött, vagy kisiskolás fiúk élik meg, hogy apjuk egyik napról a másikra érzelmileg elfordul tőlük, és az oly szükséges testi érintést nem kapják meg többé édesapjuktól. Kedvességgel, az érzelmek kimutatásával, kedves, érzelmeiket vállaló embereket lehet nevelni, nem pedig homoszexuálisokat. (Akik maguk sem egyértelműen tudják kifejezni kedvességüket és érzelmeiket.)
   
 4. Tévhit: Ha a fiú babával, a lány autókkal és sporteszközökkel játszik, akkor tévesen alakul a nemi identitása. - Soha ne reagáljuk túl, hogy a gyerekünk nem felel meg a sztereotípiáknak. A gyerekkori játékok mindig kifejeznek valamilyen érzésvilágot, amire a gyereknek szüksége van. Soha ne tiltsuk meg a fiúknak a babázást, a lányoknak az autózást. Semmiféle kihatással nem lesz a nemi identitásuk alakulására, ha a "másik nem játékait" kevelik. (Valójában nincsenek si másik nemnek való játékok, hiszen a játékhoz soha nem használunk nemi szerveket.) 
   
 5. Tévhit: Ha a kisfiúk sokat olvasnak, a kislányok sokat sportolnak, akkor tévesen alakul szexualitásuk. - Az olvasásnak és a sportnak semmi köze a szexualitáshoz!

 6. Tévhit: Az a gyerek, aki korai időszakban maszturbál, perverz felnőtté válhat. - A korai maszturbációnak nincs köze ehhez. Általában érzelmi okai vannak, és az új kutatások szerint természetes, hogy a gyerek felfedezi a testét.
   
 7. Tévhit: Ha a szülők elutasítóan viselkednek a homoszexualitással szemben, ezzel példát statuálnak a gyereknek, aki követi a szülői mintát. - A kamaszok lázadása és a nemiséggel kapcsolatos szélsőségek időszaka éppen az ellenkezőjéről szólhat. Ha a szülőt fel akarja bosszantani egy kamasz éppen a lázadás miatt folyhat bele homoszexuális helyzetekbe. Ebben lehet figyelemfelhívás, trendkövetés, vagy az is, hogy ellenkező nemtől valamiért tart.  Az a szülő okos, aki elfogadóan viselkedik a szexualitás minden formája iránt, mivel a szexuális hovatatozás kialakulása jó esetben a fiatal felnőttkorra tehető. Senkinek nem lesz semmi baja egy kamasz kori kalandtól, amiben az aznos neművel való csókolózás is szerepel. Az a fontos, hogy milyen emléket ad ez utólag, mennyire tudja elfogadni és a fejlődése részének tekinteni. 
   
 8. Tévhit: Ha az apa fürdeti a kislányát, akkor megvádolhatják a gyerek molesztálásával.-  Egy az USA-ban lefolyt botrány kapcsán keveredett ez a szóbeszéd a köztudatba. A kislányok szüleiket nem szexuális megközelítésből szemlélik, és optimális esetben ez fordítva is igaz. Az apák nyugodtan simogathatják, puszilhatják lányaikat és az anyák is fiaikat. A szülői szeretet természetes jelei ezek, nem pedig szexuális indíttatásúak. 
   
 9. Tévhit: Ha a gyerek túl korán lát pornográf képeket a neten, vagy szüleit szeretkezni látja, az a későbbiekben szexuális torzulást okoz a lelkében. - Ez csak abban az esetben igaz, ha a családban nem tudnak nyíltan és a maga helyén beszélni a szexről. Akkor sem maga az aktus, vagy a meztelenség látványa, hanem a hozzá kapcsolt titok és elfojtás az ami káros, és erről bizony tehet a szülő – mégpedig nyílt kommunikációval, a gyerek korának megfelelő válaszokkal, őszinteséggel.
   
 10. Tévhit: Az a gyerek, aki túl korán van „felvilágosítva” szexuálisan túl kíváncsi lesz, hamarabb kezdi meg a nemi életet. - Ha felvilágosítás alatt a nemi aktus technikai részleteit értjük csupán, akkor ez a tévhit lehet részben igaz, ám ha a folyamatos érzelmi és technikai jellegű kérdésekre adott őszinte választ értjük alatta, akkor bizony ennek a tévhitnek éppen az ellenkezője igaz.

HarmoNet tipp: A szülő vagy az iskola nevel? - Felelősségvállalás a gyermek körül >>

Összefoglalva tehát a felelős szülők akkor tesznek legjobbat gyerekeikkel, ha kérdéseikre mindig őszintén, a gyerek szintjén, de soha nem dajkamesével válaszolnak. 

(A szerkesztő megjegyzése: Ez a cikk 2009-ben került ki a Harmonetre. Ide pedig egy 1998-as magazincikkem alapján, amit egy azóta már nem létező ifjúsági magazinnak írtam. Most 2021 van. és a cikkben szereplő ostoba tévhitek még mindig velünk élnek. Ma egy mondattal egészíteném csak ki a fentieket: a pedofiliának semmi köze a homoszexualitáshoz. A pedofilia bűncselekmény, mely egyáltalán nem gyakoribb a homoszexuálisok közt, mint a heteroszexuálisok közt.) 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 20007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x