Ha nyűgös vagy ma nyuszómuszó - szex óvszer nélkül és...
Címlap / Te+Én+Szex / Ha nyűgös vagy ma nyuszómuszó - szex óvszer nélkül és brutális botrány a professzorok között

Ha nyűgös vagy ma nyuszómuszó - szex óvszer nélkül és brutális botrány a professzorok között

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Szex kondom használata nélkül használ a lelki egészségi állapotnak - állítja egy új tanulmány. Aztán durva botrány tört ki a professzorok között! E mellett persze használhat a fertőzéseknek és a népesség növekedésének is. De ha más védekezési és higiéniai módot választunk, akár hasznos is lehet. Mi a helyes út? Mentális jólét makulátlanul - de csak okosan! 

Mire jó?
A Nyugat-Skóciai Egyetemen Stuart Brody és munkatársai által végzett vizsgálat kimutatta, hogy a védekezés nélküli heteroszexuális együttlét szignifikáns mértékben növeli a férfiak és nők mentális jólétét.
Megfordítva: az óvszeres szex rosszabb lelkiállapottal párosult.

Brody szerint a férfiak biológiailag a védekezés nélküli szex élvezetére vannak programozva, ugyanis ez evolúciós előnyt jelent, mivel maximalizálja a reprodukció esélyét.
(Vélhetőleg a doktor ezt a módszert részesíti előnyben, sajnos erről sok nőt nem tudna meggyőzni... - a szerk.)

„Az evolúció politikailag nem korrekt, ugyanis a lehetséges szexuális viselkedésmódok közül csak egy van, amelyik jobb élettani és mentális egészséggel társul, az evolúció pedig kizárólag ezt támogatja. Ez nem véletlen!” – tört ki Brody professzorból a tipikus skót.

A kutatók 99 portugál nőt és 111 férfi szexuális szokásait tanulmányozták. Az alanyok egy kérdőívet töltöttek ki, mely rákérdezett arra, mennyire elégedettek szexuális életükkel, és a fogamzásgátló eszközök használatára.
(... miért pont portugál??? - a szerk.)

HarmoNet tipp: Tanulmányok a témában - fogamzásgátlás >>

Egy kanadai módszert használtak, mellyel kiértékelték a válaszadók pszichológiai egészségi állapotát. Brody következtetése szerint a kondomhasználó tesztalanyok fokozott stresszel, fokozott problémákkal küzdöttek. Kimutatták, hogy a védekezés nélküli szexet gyakorlók több módszer segítségével, és sokkal jobban kezelték a stresszt. A mentális egészségi állapotuk szintén jobb volt.

Mire jó még az óvszer nélküli szex?
Mindamellett következtetéseit erősen kritizálták azok a szexuális felvilágosító mozgalma, melyek felhívták a figyelmet, hogy a nem biztonságos szex nem kívánt terhességekhez és betegségekhez vezet.


Botrány
Tony Kerridge, a Marie Stopes International munkatársa, mely intézmény az egyik vezető szexuális és reproduktív szervezet, így nyilatkozott: „Nem gondolnám, hogy a mentális egészségi állapotot vizsgálni kéne olyanokban, akik szexuálisan átvihető betegségekben szenvednek, vagy éppen nem kívánt terhesek. Kiváltképp, ahol a terhesség nem vágy tárgya, ott kéne hangsúlyozni, hogy mindig muszáj óvszert használni!” - tört ki Tony.

Medipress

Szerkesztő: Fodor Kata

(Képek: piqs.de)
 

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6845 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x