Összebútoroznál? A közös kéró útjai
Címlap / Te+Én+Szex / Összebútoroznál? A közös kéró útjai

Összebútoroznál? A közös kéró útjai

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Ketten, hárman, sokan. Együtt, külön, váltva, keresztbe, mégse? A közös otthon létrehozása és fenntartása. Egy fedél alatt - bevállalod?  

Két ember egymásra találása után a következő fejezet az összeköltözés. Ennek a ritmusa eltérő, ki-ki a saját idejében dönt úgy, hogy egy fedél alá szeretne kerülni kedvesével. Döntés előtt csak a következőket tudom mondani. A dolgok gyakorlatias része.

1. Hová? Hozzád vagy hozzám.
2. Esetleg közösen új lakásba? De van miből? Vagy albérlet? Ami havidíj, ki az ablakon. Vagy barátnál?
3. Ott vannak a szülők is vagy csak ketten? Vagy nincs más út?

A szülőkkel
Sajnos nem mindegyik párnak adatik meg az a lehetőség, hogy saját lakásuk, házuk legyen a kezdetektől indulva. A szülőkkel, testvérrel való együttélés okozhat néhány problémát… Nem szeretnénk általánosítani, egyszerűen arról van szó, hogy több generáció egy fedél alatt való együtt léte nem ideális. Másképpen gondolkozunk, másféle dolgok foglalkoztatnak, más az életritmusunk. Természetesen lehet tökéletes harmóniában együtt élni a szülőkkel is. Ez csak hozzáállás és életforma kérdése. A tolerancia nagy segítőtárs lehet.

Tipp: Előre beszéljétek meg a szabályokat, a rigolyákat, ha kell tartsatok családi kupaktanácsot. Mindekinek van nyavalyája, ha azt a többiek elfogadják szeretet és bizalom alakulhat ki.


Nálad vagy nálam?
Gyakori probléma lehet, hogy az a fél, aki a másikhoz költözik, kiszolgáltatottnak érzi magát. Olyan gondolatok merülnek föl, hogy: ez még is csak az ő lakása, és mi lesz ha mégsem működik a dolog, talán nekem kell majd jobban alkalmazkodnom hozzá stb. Ezeket a kérdéseket mindenképpen tisztázni kell még az összeköltözés előtt. Valójában pedig a partner vagyis a befogadó feladata, hogy ezeket az aggályokat eloszlassa. A függőség gonosz szellemét nem szabad a falak közé engedni!
Általában a férfiaknak kellemetlenebb érzés a nőhöz költözni. Ennek szociális, lelki, ego-beli okai vannak. Fordítva természetesebbnek vesszük, pedig a nő számára ez ugyanúgy kiszolgáltatott helyzet.
Tipp: Csak a szeretet kimutatása, a biztonság megadása segít.

A közös háztartás - a feladatok megosztása
A háztartás vezetése női munka! Hát persze az volt, amikor még csak a férfiak húzták az igát.
Mivel általában mindkét fél dolgozik és/vagy tanul szükség van munkamegosztásra (ez most nem az emancipáció üzenete). Érdemes mindenkinek testhezálló feladatokat választania. Választani és nem kiosztani!

Elsőként, már költözésnél nagy szerepet vállalhatnak a fiúk magukra. Bútorok, pakolása, tologatása nem lánynak való... A későbbiekben pedig kiderülhet, hogy egy mesterszakáccsal, ezermesterrel, műszaki zsenivel kötöttük össze az életünket. Az már egy másik témához tartozik, ha tisztaságmániás, vagy túl pedáns az illető. A kereteket nem árt előre lefektetni. A feladatok felvállalásánál egyetlen megoldás létezik, a helyes mentalitás.
Tipp: Amit nem te csinálsz meg, azt szerelmed nyakába varrod. Őt akarod terhelni?

Örökké mézeshetek…
A gyakorlati kérdések után evezzünk szebb vizekre. Mit jelent az együttélés?
Ha két ember összeköltözik azzal a következő csodálatos dolgokat élhetjük át: 
  • minden reggel az Ő szuszogására, édes mosolyára csipás kis hunyorgására ébredhetünk (előny: biztonság, szeretet; hátrány: te is ugyanolyan csipás és nyúzott vagy, nincsenek többé titkok)
  • bármennyire elfoglaltak vagyunk, egész nap lótunk -f utunk az este közösen ér minket (előny: nincs randiszervezési mizéria, mindig ott van; hátrány: nincs magány, mindig ott van)
  • kiderül mennyire vagyunk képesek közösen dönteni (előny: nem egyedül kell; hátrány: ha önálló típus vagy...)
  • kiderül, hogyan tudjuk megoldani a problémákat-közösen (előny: közös erő, összefogás, együtt könnyebb; hátrány: különböző attitűd, nézetek)

    Ha összekapásra kerülne a sor nincs olyan, hogy akkor egy hétig nem találkozunk! Kibékülni könnyebb, de megnyugodni egy stresszes helyzet után, nehezebb.Tipp: Sose feküdj le aludni vita után, a békülés ízét ki kell élvezni 1-2 óráig, hogy a nyugalom elmélyüljön.
     
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 2250 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x