Az ÉN esküvőm!!!
Címlap / Te+Én+Szex / Az ÉN esküvőm!!!

Az ÉN esküvőm!!!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-24

Amikor esküvőt szervezünk, szinte mindenki eláraszt bennünket jó és "jobb" tanácsokkal. Kinek a hagyományos mirtuszkoszorús változat tetszik, kinek pedig a modern házasságkötés a víz alatt. Arra természetesen nem vállalkozhatunk, hogy mindenkinek a kedvére teszünk, de egy igen fontos dolgot ne tévesszünk szem elől: a mi esküvőnkön először is a saját vágyainkat váltsuk valóra!  

Amikor esküvőt szervezünk, szinte mindenki eláraszt bennünket jó és „jobb” tanácsokkal. Kinek a hagyományos mirtuszkoszorús változat tetszik, kinek pedig a modern házasságkötés a víz alatt. Arra természetesen nem vállalkozhatunk, hogy mindenkinek a kedvére teszünk, de egy igen fontos dolgot ne tévesszünk szem elől: a mi esküvőnkön először is a saját vágyainkat váltsuk valóra!

Legyetek boldogok!
Minden családtag ezt kívánja nektek, de a legtöbben a Ti boldogságotokat így képzelik el: - "Én attól lennék boldog a helydben, ha .." Aztán persze - szerenecsére - nincsenek a ti helyetekben, így nem is érvényesíthetik a saját boldogságukat. Persze vannak, akik megpróbálják! Hogy álljunk ellen nekik? Főleg akkor, ha a legközvetlenebb családtagunk az, aki a mi lakodalmunk és esküvőnk szervezésében kívánja megvalósítani magát.

Ha elszaladnak a lovak ...
Talán a legveszélyesebb az az édesanya, akinek valamilyen okból nem volt, nem lehetett saját esküvője, így eltemetett álmait ássa ki tudata legmélyéről, és a lehető legjobb szándékkal szervez, tesz-vesz, az ifjú pár igényeinek teljes figyelmen kívül hagyásával. Marika néni például világ életében templomi esküvőről áhítozott, de neki nem adatott meg, mert a katolikus egyház szerint egy esküvő létezik, amit Isten egyszer összekötött az égben. Fia és menye templomi esküvőjét ezért ő eröltette. A fiatalok talán nem is tartottak volna templomi ceremóniát, vagy talán más templomot választottak volna. Virágcsodákkal dekorálta a templomot, zenekart rendelt, énekkarral jelenítette meg az angyalok kórusát. Szegény menyasszony habos ruhájában elásította magát a hosszú ceremónia alatt. Talán ha kiállt volna érdekeiért?

Mi a jobb? Engedni, vagy meghajolni?
A válasz a helyzet függvénye. Ha kedvenc anyánk, vagy anyósunk leánykori álmát éppen így valósíthatjuk meg, és a dolog nem a mi pénztárcánknak fáj, és összeegyeztethető saját világnézetünkkel, ízlésünkkel, lehet, hogy bölcs dolog örömet okozni neki, és megengedni, hogy levegye a terhek egy részét a vállunkról. Azért - természetesen a saját ízlésünk szerint - húzzuk meg a határt a segítség és a tolakodás között.


Menő menük
Ha a ceremóniában sikerül is dűlőre jutnunk, a menü kiválasztásában a nagyobb konyhai tapasztaltra hivatkozva, szívesen részt vesznek az anyósok és az édesanyák. A menük kiválogatásánál érdemes gondolni azokra az idősekre, akik a hagyományos konyhát kedvelik, és azokra a barátokra, rokonokra, akik szívesen ennének valami modernet. A HarmoNet olvasók baráti körében pedig egészen bizonyosan akadnak vegetáriánusok is, akikre újfent külön érdemes gondolni egy-egy fogással. Legjobb, ha a fietelok fogásait a barátok ismeretében a fiatal pár, az idősebbek menüjét pedig a mamák találják ki, így mindenkinek a kedvére tehetünk, nem csak a vendégek de a szervezők között is.

Nagyzólós meg spórolós
Komoly konfliktust okozhat a mai világban, ha az egyik fél családja igen jómódú, míg a másik fél családja szegényebb. Orsika sírógörcsöt kapott, amikor jövendő anyósa féléves ösztöndíjának megfelelő összeget "dobott ki az ablakon" egy menyasszonyi fejdíszért, ami Orsi szerint ráadásul tökéletesen ízléstelen, előnytelen és giccses, mégis fel kell majd vennie. A csúcspont az esküvőn volt, ahol Orsi szabályosan szégyenkezett - amúgy hőn imádott - vidéki rokonai miatt, akik ezeréves - ámde nagyon tiszta! - öltönyeikben és a "jobbik pulóverükben" jöttek fel a menő hotel két termében rendezett esküvőre. Férje családja úgy nézett rájuk, mint a Marslakókra. Megoldás ilyen esetekre? Ha lakodalmat is akarnek rendezni a fiatalok, vagy megvárják, míg a saját erejükből rendezhetik, és olyat, amilyet ők szeretnének, vagy két tanuval, meg a csapattal nagy titokban elmennek az anyakönnyvvezetőhöz. középút nincs, hiszen a pénz az ilyen helyzetekben - is! - nagy úr.

Váraljai

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 7460 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x