5 nélkülözhetetlennek hitt dolog, amire ma SMS-t használunk...
Címlap / Te+Én+Szex / 5 nélkülözhetetlennek hitt dolog, amire ma SMS-t használunk

5 nélkülözhetetlennek hitt dolog, amire ma SMS-t használunk

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-14

SMS - ha nem volna, el sem tudnád képzelni az életedet? Pedig nem is kell 10-12 évnél messzebbre menni a múltba, hogy abban az időben légy, amikor még nem volt mindenki zsebében akár 2 mobiltelcsi. Van 5 dolog, ami 10-12 éve még elképzelhetetlen volt. Ma már az tűnik képtelenségnek, hogy ez ne legyen! 

Amikor az SMS küldés lehetősége felmerült, úgy néztünk rá, mint macska a büdösbogárra. Meg is fogtuk volna, de nem is. Furcsa volt, hogy össz-vissz 12 billentyű áll rendelkezésünkre az összes jel és ékezet kifejezésére. Sokan nem akartak bonyolult nyomkodásba bonyolódni, aztán valahogy megtört  jég. Az SMS ugyanis olcsó volt, és praktikus.
 • Nem kellett hozzá élőszóval beszélni a másikkal - vagyis kizárta az esetleges kínos magyarázkodás lehetőségét. Profi lehetőséget adott a sunyításra.
   
 • Olyan helyzetben is eljuttathattunk üzenetet valahová, amikor egyébként telefonhívásnak nem volna helye. (Tanóra, értekezlet, mozi, stb. ...)
   
 • Ha valaki rosszul beszél az adott nyelven, vagy nehezen beszél valami miatt, az SMS könnyebben értelmezhető, mint az élő beszéd, s a válasz is egyszerűbb.

   
 • Az SMS gyakrabban olcsóbb, mint egy telefonhívás, s célratörőbb a mondandója.
   
 • SMS-t akkor is küldhetünk, ha tudjuk, hogy a másik csak később olvassa majd el az üzenetünket.
HarmoNet tipp: A 4 legbunkóbb SMS téma - sose küldj ilyet! >>

5 SMS-es üzenet, amit nélkülözhetetlennek hiszünk!
Mára az SMS küldés természetessé vált. Még a nagyon idősek, az alkalmi mobiltelefon használók is képesek legalább elolvasni, de sokan már küldeni is megtanulták. 80 éves édesapám például a születésnapi jókívánságait egyedül válaszolta meg SMS-ben!

A telefonok egy részében gyári alapértelmezésként szerepelnek is ezek az üzenetek. Nézzük, mik a leggyakoribb SMS üzenetek, melyek nélkül nem működne a világunk?
 1. Szerelmi vallomás - a legtöbb szerelmes az SMS chatelést igazából nem lényegi üzenetek küldésére, hanem szerelmi vallomásokra használja. Nem csupán a "Szeretlek" szót küldik egymásnak, hanem mindenféle MMS rajzokat, képeket, amik ezt fejezik ki. A bókolás, a hódító üzenetek állnak vezető helyen az SMS témáink közöt.
   
 2. Kések! - Nem! Nem háztartási eszközről van szó! Egyszerűen a késésről. Az SMS-ek küldésének oka második helyen a késés, vagy a késéssel, találkozókkal kapcsolatos egyéb üzenetek küldözgetése. (Hol találkozunk, mi is a házszám, hol állsz, nem látlak, stb..)
   
 3. Módosítások - SMS-ben - sokszor kör-SMS-ben! - igen gyakran a találkozóink időpontjait, helyszínét módosítjuk. Például aki elsőnek ér a találkozóhelyre, körbeküldi a többieknek, hogy a Múzeum cuki zárva van, a Zacc kávéházban várlak.
   
 4. Tényközlések, hírközlések - "Orsika 10.30-kor megszületett, 3,2 kg, 51 cm, hosszú hajú. Jól vagyunk!" Ha kaptál már szeretteidtől efféle üzenetet, akkor tudod, mekkora öröm - vagy fordított esetben mekkora bánat - lehet egy egyszerű hír.
   
 5. Jókívánságok, viccek, poénok - Az ünnepi jókívánságok, születésnapi, névnapi, vagy egyéb ünnepi gratulációk szintén az ötös toplistában vannak. Nagy ünnepeken, mint a karácsony, a locsolkodás, vagy az újév, ezek listavezetővé ugranak. Az emberek imádnak SMS láncleveleket, poénos körüzeneteket küldeni egymásnak.

Ma már a kisiskolások is telefonokkal járnak, az iskolai tanórákon a telefonokkal játszanak, ha az iskolai szabályzatban nem szerepel, hogy a telefont a tanóra végéig le kell adni. Az okos telefonokkal már nem csak SMS, hanem az e-mail üzenet is megnézhető.

Az SMS-ek külön nyelvezetet alakítottak ki, főleg a fiataloknál. Ez a :P 6ásos rövidítéseket tartalmaz.

Az SMS vásárlások száma ugrásszerűen növekszik évről évre. SMS szolgáltatásokat, vagy SMS küldésével fizethető dolgokat vásárolunk, a parkolójegytől az autópálya matricán át az elektronikus oktatócsomagokig. A rövid üzenetek korának elején járunk. Vajon milyen lehetőségeket rejt még az SMS-ezés.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3296 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x