HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22
Címlap / Te+Én+Szex / Riport a szexuális egészségről

Riport a szexuális egészségről

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2018-01-22

Az őszinte kommunikáció a szexről valóban hazánkban is nagy problémát jelent. Magyar felmérések szerint másfél év telik el férfiaknál a szexuális zavar észlelése és az orvos felkeresése között. Ez több mint 500 éjszakát jelent, amikor magyarázkodni vagy eltussolni kell a szexuális együttlétet. 

 

Az őszinte kommunikáció a szexről valóban hazánkban is nagy problémát jelent. Magyar felmérések szerint másfél év telik el férfiaknál a szexuális zavar észlelése és az orvos felkeresése között. Ez több mint 500 éjszakát jelent, amikor magyarázkodni vagy eltussolni kell a szexuális együttlétet. A férfiak többsége merevedési zavarban szenved vagy korai magömlése van. A Magyarországon ezzel a problémával küzdő kb. 350.000 férfi elég nagy tábort jelent ahhoz, hogy igen komolyan foglalkozzunk a kérdéssel. És ne felejtsük el partnereiket sem. Sérül a férfi önértékelése, csökken a partner önbecsülése, romlik a párkapcsolat, esetleg csökkenhet az erős frusztráltság, szorongás miatt a munkahelyi teljesítőképesség is. Szomorú, hogy a kezelésre szoruló férfiak csupán 6-8%-a keresi fel az orvost, és mer nyíltan beszélni erről kérdésről. Százezrek inkább a hallgatást és kapcsolatuk megromlását választják, pedig a merevedési zavart sikeresen lehet kezelni.” – mondta Dr. Dragon Erika a Pfizer Kft. magyarországi munkatársa.

Szexualitás és Impotencia Kutatással foglalkozó Nemzetközi Társaság legújabb kutatása.
Az amerikai Pfizer gyógyszergyár közzétette felmérési eredményeit. A világ 29 országára kiterjedő vizsgálatot készített a szexuális viselkedéssel és egészséggel kapcsolatban. Több mint 26.000 40 és 80 év közötti férfit és nőt kérdeztek meg 2001 folyamán többek között Angliában, Franciaországban, Japánban, Braziliában, Kanadában, USA-ban és Ausztráliában. Az interjúk telefonon illetve személyes megkérdezés formájában történtek.


A férfiak a szex jelentőségét 20%-kal magasabbra értékelték, mint a nők, gyakrabban éltek nemi életet az elmúlt 1 év során, mint a nők. A férfiak 82%-a, a nők csak 64%-a élt nemi életet az elmúlt 12 hónap során. A nők és férfiak közel hasonló arányban tapasztaltak különböző nehézséget szexuális életükben az elmúlt 1 év során. Az elmúlt 3 év alatt a felmérésben résztvevőknek csak 9%-át kérdezte meg orvosa szexuális egészségéről. Az érintettek sem mernek erről nyíltan beszélni, hiszen csak 19%-uk kért segítséget orvosától szexuális panaszaikkal kapcsolatban. Mindkét fél kb. fele volt teljesen elégedett az elmúlt egy év során partnerkapcsolatával. A nők 60%-a, a férfiak 50%-a gondolja úgy, hogy a férfiak szexuális érdeklődése nem hanyatlik a kor előrehaladtéval. A férfiasságot inkább a hatalommal és a státusszal kötötték össze, mintsem a szexuális képességekkel. A nők és férfiak általában egyetértettek abban, hogy a szexuális egészség kiemelkedően fontos része az általános egészségnek. A szexualitás fontossága az időskorban is jelentős. A legnagyobb problémát a témáról történő társalgás jelenti, így a betegek kb. 90%-a kezelés nélkül marad a nyílt kommunikáció hiánya miatt.


A Pfizer gyógyszergyár sajtóközleménye, elhangzott a montreáli Világkongresszuson.

 
 
[2607]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x