A flört művészete
Címlap / Te+Én+Szex / A flört művészete

A flört művészete

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-04-01

Művészet? Ugyan, flörtölni mindenki tud! - gondolhatnánk, de nincs igazunk. Az élet számos más alaptevékenységéhez hasonlóan, flörtölni is lehet kontár módon és mesteri fokon. Vannak őstehetségek, akik ösztönösen érzik, mikor, mit kell tenniük, a legtöbbünknek azonban ezt is tanulni kell.  

Művészet? Ugyan, flörtölni mindenki tud! – gondolhatnánk, de nincs igazunk. Az élet számos más alaptevékenységéhez hasonlóan, flörtölni is lehet kontár módon és mesteri fokon. Vannak őstehetségek, akik ösztönösen érzik, mikor, mit kell tenniük, a legtöbbünknek azonban ezt is tanulni kell. Az ellenkező nemmel folytatott játszmának megvannak a maga szabályai, melyeket a siker érdekében jó, ha betartunk.

Először is: mit nevezünk flörtnek?
Az idegen szavak szótárát felcsapva, a következő definíciót találjuk: szerelmi játék, játékos, könnyed udvarlás, illetve ennek elfogadása. A flört önbizalmat ad, feltölt energiával, kiteljesíti nőiségünket. Arról nem is beszélve, hogy egy-egy könnyed flörtből hosszú, tartós kapcsolatok, házasságok is születtek már. A kokettálás apró technikáit bárhol gyakorolhatjuk: utcán, buszon, étteremben, bulin, sőt akár az értekezleten is. Figyeljük meg: siker (azaz pozitív visszajelzések) esetén, boldogsághormonok szabadulnak fel szervezetünkben, és teljesítőképességünk megsokszorozódik. Soha olyan sikeres egyenleget nem zárhatunk az irodában, mint egy sokat ígérő reggeli, vagy ebéd közbeni szemezés után, egy vonzó ellenkező neművel.

A flört és a testbeszéd
A flört sikeréhez a testbeszéd néhány alapvető törvényszerűségéből kell kiindulnunk. Első számú szabály: szemkontaktus. Ha a férfi megjelenése, kisugárzása elnyeri tetszésünket, pupillánk automatikusan kitágul. A tág, csillogó pupillák látványa szinte tudat alatt közvetíti az üzenetet: érdekelsz. Nézzünk egyenesen a kiválasztott szemébe, majd néhány másodperc után kapjuk el tekintetünket. Ez a kilesés és kilesettség izgató érzését adja, fokozva az imént említett hatást. Kezdésnek első osztályú!Mosolyogjunk!
Ennek a végtelenül egyszerű kommunikációs technikának hihetetlen ereje van. Bizalmat gerjeszt, közel hoz egymáshoz, egyértelmű jelét adja a szimpátiának. A legmeggyőzőbb a nyílt mosoly, amikor kivillantjuk fogsorunkat. Persze, ez igazából akkor hatásos, ha szépek a fogaink. Mosolyogjunk, nevessünk gyakran! A jó kedélyű, vidám emberek mindig sokkal vonzóbbak, mint görcsös, begubódzó társaik. A felszabadultságot a férfiak igen sokra értékelik, adjuk tehát jelét: jól érezzük magunkat.

Hallgassunk!
Ha beszélgetésre kerül a sor, tudjunk hallgatni. A férfiak szeretnek magukról beszélni, és semmi sem okoz nagyobb örömet a számukra, mint ha hálás hallgatóra lelnek a hölgyben. Időnként (nem túl feltűnően) az egyetértés jeleként bólintsunk egyet, vessünk közbe egy igent, nevessünk a viccein. Mindez nem azt jelenti, hogy változzunk idétlenül vigyorgó, bólogatójancsivá, csupán merjük kifejezni, ha a férfi stílusa, mondanivalója elnyeri tetszésünket. Sok hölgy abbéli félelmében, hogy butának, könnyűvérűnek gondolják, komplett feminista programbeszédet tart, majd feltárja ismereteit a modern irodalomról, vagy a vállalatgazdaság-tanról. Rossz taktika.

Nevezzük nevén!
Használjuk gyakran a partner nevét. Ez igen jó hatást kelt a legtöbb férfiban. Ha van valamilyen (általa is kedvelt) beceneve, szólítsuk azon. Pl. Gyuri, mi a véleményed erről a filmről? A személyes megszólítás bizalmasságot teremt a két ember között, szimpátiát, közeledési szándékot jelez.

Játékosság...
Feltűnés nélkül játsszunk egy ékszerünkkel, vagy ruhadarabunkkal. Ezt a diszkrét szexuális jelzést mindig veszik a férfi „radarjai” és nagyon izgalmasnak találják őket. A legbeváltabb mozdulatok: túrjunk a hajunkba, lassan húzzuk le ujjunkról a gyűrűt, majd vissza, nyakunkat végigsimítva igazítsuk meg láncunkat stb. A nyak és a csukló belső oldalának kivillantása ugyancsak biztos siker. Viseljünk egyedi, jól megjegyezhető ruhákat, ékszereket. Legyen saját stílusunk, ne a mindenkori „egyentopot” húzzuk magunkra.

Legyünk tájékozottak a napi kérdésekben!
Tudjunk hozzászólni minden aktuális témához. Semmi sem csüggesztőbb, mint egy zavartan hallgató, vagy felszabadultan ostobaságokat összehordó nő. Magunk is kezdeményezzünk témákat, beszéljünk arról, ami érdekel bennünket, amivel foglalkozunk. A férfiak nagyon vonzónak találják az érdeklődő, nyitott, kommunikatív hölgyeket. Általános rémkép az egész nap a körmeit reszelő, és a divaton lamentáló nő.

Néhány ellenjavallat
- ne ígérjünk többet mozdulatainkkal, mint amennyit megtenni szándékozunk
- ne játsszuk el a butuska, oltalmazásra szoruló nőt – később sem fognak komolyan venni
- ne legyünk teátrálisak és mesterkéltek – ez a legtöbb férfinek nem tetszik
- ne húzódjunk passzivitásba
    
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 10326 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x