Lefeküdnél velem ma este?
Címlap / Te+Én+Szex / Lefeküdnél velem ma este?

Lefeküdnél velem ma este?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ez igazán mellbevágó kérdés egy idegentől. Azok, akik 1978-ban gyanútlanul sétáltak a floridai egyetem campusán, ezt hallhatták jóképű fiúktól vagy csinos lányoktól. Nem tudták, hogy egy kísérlet alanyai. 

 
A floridai kísérlet a 18. helyet érdemelte ki azon a listán, amelyen csokorba gyűjtötték a legkülönösebb és/vagy a legkegyetlenebb kísérleteket. A lista egy most megjelent könyv, Alex Boese Elephants on Acid and Other Bizarre Experiments (Elefántok savon és más bizarr kísérletek) című kötete alapján készült. Az "elefántok savon" arra utal, hogy egy kísérletben LSD-t, vagyis szlengben "savat" adtak ez ormányosoknak. A kábszertől elszálló elefántok az első helyet érdemelték ki a listán.

Ami meg a floridai fűzős kísérletet illeti, minden kísérleti alany szó szerint ezt hallhatta egy vonzó ellenkező nemű fiataltól:
"Egy ideje már felfigyeltem rád a campuson. Vonzónak talállak. Lefeküdnél velem ma este?"





A kérdéseket Russell Clark pszichológus tanítványai tették fel, akiket a prof bevont a kísérletébe.

Azt vizsgálták, a két nem hogyan reagál a felajánlkozó idegenekre.

Az eredmény persze nem túl meglepő. A fiúk 75 %-a boldogan kapott (volna) az alkalmon, és a többiek is többnyire úgy érezték, mentegetniük kell elutasító döntésüket, például azzal, hogy "házas vagyok".

A nők viszont kivétel nélkül mind elutasították a rohamtempójú közeledést, sőt a többség fennhangon követelte, hogy hagyják békén.

A tudományos közösség eleinte elutasította a kísérletet, mondván hogy csak egy  közhelyet erősít meg, később azonban elfogadták és egyre inkább magasztalták, mint a két nem szexuális viselkedésének különbségét drámaian leleplező kísérletet. Russell Clark kísérlete ma már klasszikusnak számít. Érkdekes lenne ma megismételni - vajon változott-e az eredmény? 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 6005 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x