Afrodiziákum
Címlap / Te+Én+Szex / Afrodiziákum

Afrodiziákum

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A nemi vágyat, képességet és élvezetet fokozó szer. Már az ősi idők kínai és arab szerelmi irodalma (Káma szutra, Illatos kert) számon tart különféle nemi vágyat fokozó ételeket és készítményeket (ginzeng, hagyma- és fokhagymafőzetek, halikra, mézes tej, nyers tojás, petrezselyem, spárga, zeller)  

A nemi vágyat, képességet és élvezetet fokozó szer.
Már az ősi idők kínai és arab szerelmi irodalma (Káma szutra, Illatos kert) számon tart különféle nemi vágyat fokozó ételeket és készítményeket (ginzeng, hagyma- és fokhagymafőzetek, halikra, mézes tej, nyers tojás, petrezselyem, spárga, zeller)

A különböző afrodiziákumok hatásmechanizmusuk szerint csoportosíthatók.
1. Gátlás-, szorongáscsökkentő hatású: kis mennyiségű alkohol, (nagyobb mennyiségben általában gátolja a szexuális működést), enyhe nyugtatók.
2. Általános erősítő hatású: strichnin-származékok (Strichnotonin), ginzeng készítmények (ginzengpálinka, ginzengtea),


3. Helyi idegrendszerre ható: Johimbin.
4. Hormontermelésre (női és férfi) ható (gyakrabban férfihormon készítmények): progeszteron, tesztoszteron, dehidroepiandroszteron, stb.
5. Húgy- és ivarszervekre ható: kantaridin, (kőrisbogárpo.
6. Központi idegrendszerre ható: Aktedron, Centedrin, Gracidin,, hasis, kokain, marihuana, ópium stb.

Egyes afridiziákumok használata kifejezetten veszélyes, egészségkárosító mellékhatásokkal jár. A hormonkészítmények férfiaknál csökkentik a saját hormontermelést (feed-back hatás), nőknél a maszkulin jelleget erősítik (szőrösödés, a hang mélyülése, a csikló megnagyobbodása). Mindkét nemnél zavarokat okozhat a máj működésében. A központi idegrendszerre ható szerek egy részénél a kábító- vagy izgatószerre való rászokás (narkománia) alakulhat ki. A húgy- és ivarszervekre ható anyagok (pl. kantaridin) súlyos veseműködési elégtelenséget okozhat.

Az afrodiziákumok hatása általában rendkívül bizonytalan.
A szexuális működészavarok elenyésző része származik fejlődési rendellenességekből vagy szervi (organikus) betegségekből.
Ezekre az afrodiziákumok egyáltalán nem hatnak. A pszichés eredetű szexuális zavarok korszerű módszere a pszichoterápia.

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 8803 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x