Soha ki nem hunyó szenvedély a párkapcsolatban - Elérhető?...
Címlap / Te+Én+Szex / Soha ki nem hunyó szenvedély a párkapcsolatban - Elérhető?

Soha ki nem hunyó szenvedély a párkapcsolatban - Elérhető?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-09-25

Egy házaspár beszámolója szerint ez nem lehetetlen. Természetesen a tudatosság fontos tényezője a évtizedeken át tartó tűznek a két fél között. Hogyan lehet megvalósítani az eddig gyakorlatban nem működő jelenséget?  

Mindkét fél szilárd akarata szükséges
A házaspár még kapcsolatuk elején úgy döntött, hogy végig megmarad közöttük a szexuális szenvedély és szerető kötelék. Nyilvánvaló, hogy ez rengeteg befektetett idő és energia nélkül lehetetlen. Úgy tekintettek a kapcsolatra, mintha önálló lény lenne, mely fontosabb, mint a saját egojuk. Sokkal több szükséges ehhez, mint puszta kívánság, vágyakozás vagy reménykedés. Egy életre szóló eltökéltség elengedhetetlen a sikerhez. 

A tipikus kapcsolatok
Időtől és kultúrától függetlenül a párkapcsolatok általában úgy működnek, hogy az elején hatalmas a láng, a szenvedély, ki nem hűlőnek tűnnek az érzelmek. Meghittség, mérhetetlen mennyiségű szerelmeskedés jellemzi ezt a szakaszt. Aztán valamiért a párok elvesztik a rajongást és érdeklődést. Általában két évre tehető, mikor már nem sistereg, nem izzik a szenvedély. Néhány elmélet ezt természetes folyamatnak tartja, kutatók magyarázzák bizonyos hormonok termelődésének megszűntével.A lehetséges megoldás

A házaspár szerint, ha mindkét fél meggyőződése, hogy mástól nem kap annyit mindhárom szinten (fizikai-érzelmi-szellemi), akkor igenis működik, mert csupán döntés kérdése, hogy figyelmesek legyünk a másikkal, törődjünk testével-lelkével. Ha határozott célunk, hogy az idő haladtával egyre több szeretetet adjunk a másiknak, meg is lehet valósítani.

Mi fontos általában?
Annak ellenére, hogy mindenki igényli, hogy szeressék, hogy szerelmes legyen, sokak fontosabbnak tartják az anyagi javak gyűjtését, a munkahelyi előremenetelt. Pedig ha kimarad az életünkből a szerelem, a szeretet, a legfontosabb dologról maradunk le. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy több energiát fektetnek karrierjükbe, hobbijukba vagy kedvenc sportjukba, mint a párkapcsolatba. Meg vannak róla győződve, hogy a párkapcsolat egy magától konzerválódó valami, van aki azt hiszi, hogy fejlődik is anélkül, hogy bármit kellene érte tenni. Így könnyedén megengedhetik magunknak, hogy látszólag fontosabb dolgokra fordítsanak időt és energiát. Sokan nem veszik észre, hogy ha kapcsolatukat harmónia jellemzi, minden más tevékenységükben is kreatívabbak, energikusabbak lesznek. 

 

Konfliktusok azért adódnak

Ha a kapcsolat kihűlése elkerülhető is, a diszharmónikus helyzetek biztosan nem. Nem mindig vagyunk szinkronban partnerünkkel. Hogyan kezeljük a konfliktusokat? Biztosan nem megoldás, ha inkább elkerüljük illetve a szőnyeg alá seperjük a gondokat. Pedig emberek milliói teszik ezt nap mint nap! Az is gyakran megesik, hogy minél közelebb kerülünk a másikhoz, sokkal több konfliktushelyzet alakul ki. Igaz, hogy az őszinte beszélgetés fájdalmas is lehet, de kitűnő módja annak, hogy még közelebb kerüljünk egymáshoz. 

A jó  kapcsolatnak mindig békésnek kell lennie?
Sokan hiszik azt, hogy a jó kapcsolat konfliktusoktól mentes. Ezért boldogtalanok és csalódnak a párkapcsolatban vagy házasságban ha nem így alakul. Sok energiát fektetnek abba, hogy kifelé harmónikusnak látsszon a kapcsolat, sőt egymással is elhitetik valamilyen szinten, de aztán borul a bili, szétesik a kapcsolat. Ezért fontos megérteni, hogy a diszharmónia természetes jelenség. A lényeg az, hogy hogyan kezeljük.
    
Kép: Gloria Williams / Pixabay
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 9898 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x