Veszélyes mézfajta
Címlap / Te+Én+Szex / Veszélyes mézfajta

Veszélyes mézfajta

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Könnyen a sürgősségi osztályon találhatják magukat azok a férfiak, akik szexuális vágyuk fokozására a vadmézzel próbálkoznak, állítják török kutatók. 

A mézet egy bizonyos rododendron faj nektárjából állítják elő, és elsősorban Törökországban már régóta gyanították, hogy ételmérgezést okozhat. A Fekete-tengerhez közeli országrészben ugyanis emésztőszervi problémákra és még inkább szexuális vágyfokozásra használják alternatív gyógymódként. Dr. Ahmet Demircan az ankarai Gazi Egyetem kutatója és munkatársai 21 vadméz mérgezéses esetről számoltak be az Annals of Emergency Medicine decemberi számában.

Dr. Demircanék öt év leforgása alatt találkoztak az esetekkel a sürgősségi osztályon. Csaknem minden beteg középkorú, vagy idősebb férfi volt. A helyi méhészek szerint ez az a korosztály, mely elsősorban keresi a vadmézet szexuális teljesítményének javítása reményében. A probléma azonban a grayanotoxinok koncentrációjának emelkedésével jelentkezik: vérnyomásesés, csökkenő pulzus, hányás, szédülés és ájulás léphet fel.


A török vásárlók többségében tudják, hogy speciális terméket vesznek, és a méhészek általában a lehetséges mellékhatásokról is felvilágosítják kuncsaftjaikat. A mérgezés tünetei rendszerint túladagolás következtében alakulnak ki. A mostani vizsgálat során Demircanék több mint kétszázezer 2002 decembere és 2008 januárja között a sürgősségi osztályon kezelt beteg adatait elemezték. 21 vadméz mérgezést azonosítottak. A 41-86 év közötti betegek tünetei általában egy órával a méz fogyasztása után jelentkeztek. A 21-ből 18 beteg volt férfi. Minden beteg sikeres kezelésben részesült, és 18-48 órán belül elhagyhatta a kórházat.

Demircan szerint fontos, hogy a betegeket először ellátó orvosok mással nem magyarázható alacsony vérnyomás és lassú szívverés esetén, különösen a negyvenes-ötvenes férfiaknál gondoljanak a vadméz mérgezésre, és nem csak Törökországban. Előfordult már Európa más sürgősségi osztályán is hasonló eset török származású férfi betegeknél. Nem kell azonban tartani a megfelelően feldolgozot méztől, mivel az nem tartalmazza a méreganyagot.
 
Medipress

Kép:
piqs.de: Jules - Honigsieb
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 5071 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x