Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?
Címlap / Te+Én+Szex / Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?

Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-23

A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik - ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is - de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is. 

A brit nemibetegségekkel foglalkozó orvosi szaklap, a Sexually Transmitted Infections legújabb számában olvasható felmérés eredményei szerint a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel veszik le az óvszert aktus közben, ha az nem megfelelően illeszkedik nemi szervükhöz. Ráadásul a nem megfelelő méretű óvszerek esetében annak a valószínűsége is duplázódik a megfelelő dimenziójú kondomokkal szemben, hogy szétszakadnak vagy lecsúsznak. A brit szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, a probléma nem varrható a gyártók nyakába egyértelműen, hiszen rengeteg férfi nem is tudja, hogy az óvszerek különböző méretekben és formákban kaphatóak.


Az eredmények tükrében azonban ez a tájékozatlanság nem kevés kockázatot rejt magában, mivel a legfrissebb felmérések szerint olyannyira megnövekedett az óvszerhasználat népszerűsége, hogy ma már többen használják az óvszert fogamzásgátlás céljára, mint a fogamzásgátló tablettákat. Viszont, amennyiben a párok eltekintenek az óvszerhasználattól a rossz méretű kondomok miatt, akkor a nem biztonságos aktusok száma drámaian meg is emelkedhet.

A szakemberek szerint az egyik legegyszerűbb megoldás az volna, ha nagyobb kommunikációs erőfeszítéseket tennének annak érdekében, hogy a férfiak a megfelelő méretű óvszerek létezésével tisztában legyenek. De az is roppant fontos, hogy a párok magabiztosan elsajátítsák az óvszerek felhelyezésének megfelelő módját, ez ugyanis az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az óvszereket helyesen használhassák.

Medipress

Kép:
piqs.de: josef325 - KONDOMI
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5424 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x