Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?

Szex óvszerben: nem megfelelő védelem?

Forrás: Medipress
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

A rosszul illeszkedő óvszerek nem csak az együttlét élményét csökkentik - ráadásul nem egyedül a férfi, hanem a nő számára is - de növelik a nem kívánt terhességek kialakulásának kockázatát és a fertőzések terjedésének kockázatát is. 

 

Rendezvénynaptár
A brit nemibetegségekkel foglalkozó orvosi szaklap, a Sexually Transmitted Infections legújabb számában olvasható felmérés eredményei szerint a férfiak kétszer nagyobb valószínűséggel veszik le az óvszert aktus közben, ha az nem megfelelően illeszkedik nemi szervükhöz. Ráadásul a nem megfelelő méretű óvszerek esetében annak a valószínűsége is duplázódik a megfelelő dimenziójú kondomokkal szemben, hogy szétszakadnak vagy lecsúsznak. A brit szakemberek ugyanakkor arra figyelmeztetnek, a probléma nem varrható a gyártók nyakába egyértelműen, hiszen rengeteg férfi nem is tudja, hogy az óvszerek különböző méretekben és formákban kaphatóak.


Az eredmények tükrében azonban ez a tájékozatlanság nem kevés kockázatot rejt magában, mivel a legfrissebb felmérések szerint olyannyira megnövekedett az óvszerhasználat népszerűsége, hogy ma már többen használják az óvszert fogamzásgátlás céljára, mint a fogamzásgátló tablettákat. Viszont, amennyiben a párok eltekintenek az óvszerhasználattól a rossz méretű kondomok miatt, akkor a nem biztonságos aktusok száma drámaian meg is emelkedhet.

A szakemberek szerint az egyik legegyszerűbb megoldás az volna, ha nagyobb kommunikációs erőfeszítéseket tennének annak érdekében, hogy a férfiak a megfelelő méretű óvszerek létezésével tisztában legyenek. De az is roppant fontos, hogy a párok magabiztosan elsajátítsák az óvszerek felhelyezésének megfelelő módját, ez ugyanis az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az óvszereket helyesen használhassák.

Medipress

Kép:
piqs.de: josef325 - KONDOMI


 
 
[ 4867 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x