NO sex! Te ellenállnál?
Címlap / Te+Én+Szex / NO sex! Te ellenállnál?

NO sex! Te ellenállnál?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-20

Egy erkölcsi felhangoktól mentes, kísérleti, csak az önmegtartóztatással foglalkozó felvilágosító program késleltetheti a nemi élet megkezdését a fiataloknál. Ez a program eltér azoktól, melyektől az Egyesült Államok az elmúlt években megvonta a támogatást. 

Az órákon nem prédikálják azt, hogy tartogassák a szüzességüket a házasságig, nem ócsárolják az óvszerhasználatot. Ehelyett segítenek a 12 év körülieknek abban, hogy meglássák a túl korai nemi élet hátulütőit.

Fel kell például sorolniuk az érveket és az ellenérveket, így megláthatják, hogy az utóbbiak jóval többen vannak. A tanulmány az Archives of Pediatrics & Adolescent Medicine februári számában jelenik meg. A kutatást a Nemzeti Mentálhigiénés Intézet finanszírozta, és 662 philadelphiai gyerek vett részt benne. A gyerekek négyféle foglalkozáson foglalhatták el magukat nyolc órában: csak az önmegtartóztatás kérdésével foglalkoztak, vagy a biztonságos szexszel, vagy mindkettővel, illetve a negyedik csoport általánosságban tárgyalta az egészséges életmódot.


Két évvel később a csak az önmegtartóztatással foglalkozó gyerekek egyharmada létesített szexuális kapcsolatot a foglalkozások végeztével. A másik három csoportban ez az arány elérte a 49 %-ot. Valerie Huber, a Nemzeti Absztinencia Nevelési Program igazgatója üdvözölte a tanulmányt, és elmondta, hogy reményei szerint felkelti a kormány érdeklődését újra.

A kizárólag az önmegtartóztatással foglalkozó programok kritikusai régóta kardoskodnak amellett, hogy a bizonyítékok szerint ezek nem működnek. Az új tanulmány megingatja ezt, de még a szerzői is azt állítják, hogy az eredmények nem azt jelentik, hogy a kötelező szexuális felvilágosítást mellőzni lehetne. A csak az önmegtartóztatással foglalkozó program alapját a viselkedés motivációját tárgyaló szociopszichológiai feltételezések adták. Szorgalmazták az alkoholfogyasztás mellőzését annak érdekében, hogy megelőzzék a nemkívánt terhességet és a nemi úton terjedő betegségeket.

John Jemmott pszichológus, a tanulmány vezető szerzője meglepőnek nevezte az eredményeket, mivel a korábbi csak az önmegtartóztatással foglalkozó kutatások negatív eredményekkel zárultak. Jemmott elmondása szerint hatékonyabb az egy dologra fókuszáló megközelítés az önmegtartóztatás támogatásában, mint a tanulmányában szereplő többi nézőpont. "Az üzenet nem keveredik semmilyen más üzenettel.” – mondta Jemmott, a Pennsylvania Egyetem professzora, aki már régóta tanulmányozza azt, hogy milyen módon lehetne visszaszorítani a belvárosi fiatalok veszélyes viselkedésformáit.Monica Rodriguez
az Egyesült Államok Szexuális Információs és Nevelési Hivatalától, mely a kötelező szexuális felvilágosítást szorgalmazza, elmondta, hogy a tanulmány nem jelenti azt, hogy más, csak az önmegtartóztatással foglalkozó programok is működnek. „Nem igazságos, ha összehasonlítjuk ezt a programot egy tipikus, csak önmegtartóztatással foglalkozó programmal, amelyen az ország fiataljai már részt vettek.” – mondta. Ezek ugyanis általában a szexet és az óvszerhasználatot sokkal negatívabb fényben tüntetik fel. Rodriguez elmondta, hogy a tanulmányozott program beválhat fiatalabb gyerekek esetén, de a szexuális téren már tapasztalatot szerzett fiatalok esetében nem.

A tanulmányban résztvevő tinédzserek csaknem negyede már legalább egyszer létesített nemi kapcsolatot, hasonlóan azokhoz a tanulmányokhoz, melyeket 11-13 év körüli, főleg afroamerikai, városban lakó gyerekek bevonásával készítettek.

Medipress

Képek:
piqs.de: josef T-Rezaie - MF-lady IV
piqs.de: josef T-rezaie - Auf-Meins
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4960 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x