Különös szex-vágyak azonos neműekkel
Címlap / Te+Én+Szex / Különös szex-vágyak azonos neműekkel

Különös szex-vágyak azonos neműekkel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-06-27

Mindenkinek vannak gyengéd pillanatai az azonos neműekkel, és ezt gyakran észre sem vesszük a mindennapok során, annyira természetesek. Akkor van a baj, amikor tudatosodik, hogy "megkívánjuk" kebelbarátnőnket/barátunkat, vagy furcsa, erotikus álmaink vannak, amelyekben ő vágyaink tárgya. A riadalom, hogy "most már homoszexuális vagyok" megmérgezheti az életünket. Különösen akkor nehéz a helyzet, ha egyébként kiegyensúlyozott - heteroszexuális - házasságban, vagy párkapcsolatban élünk.  

Valami nincs rendben velem… 
Az első ijedtség után érdemes végiggondolnunk, hogy homoszexuálisnak csak az nevezhető, aki kizárólag azonos nemű partnerekre reagál szexuálisan. Ha kétféle irányultságú – amelyből az egyik mindig erősebb – akkor már biszexualitásról beszélünk. 

Persze az emberek 90 %-a heteroszexuálisnak tartja magát, de felmérések szerint az 50 év körüli férfiak és nők több mint a felének volt már élménye azonos nemű partnerrel. Ha jellemzően heteroszexuális kapcsolataink vannak, akkor ez azt jelenti, hogy bizonyos időszakokban képesek vagyunk a homoszexuális viselkedésre, de mégis az ellenkező nem érdekel igazán. 

Mindenki biszexuális? 
Baba korunkban még minden élvezetet jelent számunkra, (Freud) mindenféle szexuális irányultság nyitott lehetőség. Ám később a tanult folyamatok és a szocializálódás háttérbe szorítják az átlagostól eltérő viselkedést. Ám látens módon megmaradnak a ki nem élt vágyak.

Az alap beállítottság ifjúkorban alakul ki, ekkor dől el, hogy homoszexuálisok, vagy heteroszexuálisok leszünk. A kettő azonban némileg keveredhet, a körülmények befolyásolják, hogy melyik kerül előtérbe. Fejlődésünk eredménye, hogy miként választunk, - nincs eleve elrendelt szexuális beállítottság. 


A nőknek könnyebb megélni azonos nemű társaikkal szembeni vonzalmukat, hiszen a nők közötti simogatás, puszi elfogadott viselkedés. A közvélemény is elnézőbb a nők közötti kapcsolatokkal szemben. A férfiakat már jobban elítélik, Ők nehezebben mutatják ki az érzelmeiket, önmagukat is jobban elítélik. 

Éljük meg vagy fojtsuk el? 
Dr. Kunsay Gyula orvos-pszichológus véleménye szerint ne kezeljük furcsának tűnő vágyainkat betegségnek, vagy eltévelyedésnek, hiszen a szorongás csak elmélyíti a problémát. A legjobb, ha időt adunk magunknak, nem ugrunk fejest a kapcsolatba, de nem is akarjuk elfojtani a vágyainkat. Gyakran a különös vágyak hátterében csak a kíváncsiság áll, illetve az igény, hogy testközelből összehasonlíthassuk magunkat valakivel, aki vonzó számunkra, és a saját nemünket képviseli. 

Kunsay Melinda

Kép:
piqs:de josef T-rezaie - DOBL-shaden
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 7399 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x