Húsvét: Remény szétmenő párok számára
Címlap / Te+Én+Szex / Húsvét: Remény szétmenő párok számára

Húsvét: Remény szétmenő párok számára

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-29

Mostanában jó néhány ismerősöm éppen párkapcsolati krízissel küszködik, párok költöznek szét, házastársak adják be a válókeresetet. Hát, ők nem ebben a reményteljes, bizakodó állapotban vannak. 

De mivel nem szeretnék ünneprontó lenni, eszem ágában sincs erről a szomorúságról írni, sőt, sőt! Igaz, gyásztanácsadó szerepemnél fogva maradok a veszteségek témájánál természetesen, de inkább arról beszélek, hogy ezek a szomorú párok milyen örömteli jövő lehetősége előtt állnak, ha képesek meggyászolni, majd elengedni a múltat, megőrizve benne az értékeket, amikkel gazdagodtak általa. 

Egy szakítás, válás kegyetlenül fájdalmas, ezt tudjuk. De azt tudja-e mindenki, hogy mint minden krízis, sorsfordító lehetőség is egyben? Valószínű az eszükkel tudják, akik épp most vannak nyakig ebben, de a szívükkel nem. 

Minden változás félelemmel jár, minél nagyobb, annál inkább. Minden bizonytalan, a megszokott keretek átértékelődnek, nincs mihez igazodni. Mintha még a talaj is mozogna alattunk. A szakítás ráadásul rengeteg érzelmet megmozgat, olyan indulatok feszíthetnek, amikkel nehezen boldogulunk. Tele lehetünk csalódottsággal és haraggal, ami elveszi az energiánkat.


Ahhoz, hogy az az örömteli jövő eljöjjön, amit emlegetek, az kell, hogy ne maradjunk az áldozatszerepben. Azt látom a magam, és ismerőseim körében, hogy válás, és az utána következő időszak felérhet egy több éves önismereti kurzuson való részvétellel. A fájdalom, a csalódás, a keserűség rákényszerít az önvizsgálatra, az elemzésre. Folyamatosan kutatjuk a miérteket. Hogyan jutottunk eddig? Hogyan hatott a házasság rám, hogyan változtam az együttélés alatt, hogyan hatott rám a társam, hogyan változtatott meg engem, mivé lettem általa? Mik azok, amik megőrzendők magamban, mik azok, amik csak a rám rakódott sallangok, amiket le kellene sorjázni magamról szép lassan? Milyen hibákat követtem el? Hogyan befolyásolta az én viselkedésem az együttélésünket? Hogyan változzam, hogy egy új kapcsolatban ne kövessem el ugyanazokat a hibákat? 

És merre induljak tovább? Ki vagyok én, és mit szeretnék tenni a jövőben? 

A szakítási-válási krízis olyan, mint egy tisztítótűz, sokan, amikor túljutnak rajta, új emberekké válnak. Önmagukra találnak, elkezdenek szárnyalni, a megszenvedett, mélyebb önismeretük birtokában képessé válnak felismerni, merre folytassák az útjukat: megesik, hogy pályát módosítanak, szakítanak korábbi szokásaikkal, új célokat tűznek ki, elégedettebb, kiteljesedettebb emberekké válnak. 

A Húsvét a remény ünnepe. Remény azoknak az elszakadt pároknak is, akik most még nem látják, hogy az alagút végén zöldellő rét és napsütés vár rájuk. 
 
Singer Magdolna
www.vigasztalodas.hu

Kép:
piqs.de: renelutz - ...bist Du nicht scharf?
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 3519 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x