Természetes afrodiziákum: A legjobb vágyfokozó - mi az?
Címlap / Te+Én+Szex / Természetes afrodiziákum: A legjobb vágyfokozó - mi az?

Természetes afrodiziákum: A legjobb vágyfokozó - mi az?

Forrás: Medipress
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

A napozás lehet a legjobb vágyfokozó a férfiaknál, állítják a szakértők, miután egy ausztrál tanulmány felfedte, hogy a tesztoszteron-termelést elősegíti a D-vitamin. 

A létfontosságú vitamin egy része a bőrt érő napfényből származik, a másik részét a táplálékkal vesszük magunkhoz. A Clinical Endocrinology című folyóiratban megjelent, 2 299 férfi bevonásával készített tanulmány felfedte, hogy azoknak, akiknek a szervezetében elegendő a D-vitamin, magasabb a férfihormon szintjük is. Mindkét csoport esetében a vér hormonszintje télen csökkent, nyáron emelkedett. Az alacsony tesztoszteron-szint hatással lehet a férfiak nemi vágyára és az energiaszintre. A férfiak és nők esetében egyaránt ellát olyan fontos funkciókat, mint az izomerő és a csontsűrűség fenntartása.

Az osztrák Grazi Orvosi Egyetem kutatói felfedezték, hogy azoknak a férfiaknak, akiknek a vérében legalább 30 nanogram D-vitamin található milliliterenként, sokkal magasabb a tesztoszteron-szintjük, mint azoknak, akik D-vitamin hiányban szenvednek. A 2 299 megfigyelt személy esetében a tesztoszteron és a D-vitamin szintje augusztus hónapban érte el a csúcspontját, a legalacsonyabb értéket pedig márciusban mérték. Winfried Marz professzor és munkatársai elmondták, hogy a tudósoknak most azt kellene megvizsgálniuk, hogy a D-vitaminos táplálékkiegészítők ugyanilyen hatást gyakorolnak-e a tesztoszteron-szintre. A holland Napfény Kutatófórum - amely egy olyan non-profit szervezet, melyet a napfény és egészség témakörben születő legújabb kutatási eredményekről tájékoztatja a közönséget – közzétette, hogy „A férfiak, akik gondoskodnak szervezetük megfelelő D-vitamin-ellátásáról, jót tesznek a tesztoszteron-szintjüknek és a libidójuknak is, többek között.”


A daganatos betegségek szakértői azonban felhívják a figyelmet arra, hogy a túl sok napsugárzás káros az egészségre. Allan Pacey, a Sheffieldi Egyetem andrológus előadója így nyilatkozott: „Tudjuk azt, hogy az alacsony tesztoszteron-szintű férfiak libidóját és általános közérzetét javíthatjuk hormonpótló kezeléssel. Ez azonban csak bizonyos, körülhatárolt esetekben alkalmazható, csökkent hormontermelés esetén. Nem tisztázott, hogy az egészséges férfiak mennyire érzik jelentősnek a változást az év folyamán, de arra inteném a férfiakat, hogy óvatosan bánjanak a szolárium-használattal a téli hónapokban, mivel kockázatos az, ha túlzásba viszik.”

Jessica Harris az Egyesült Királyság Rákkutató Intézetéből elmondta: „Ha biztonságos körülmények között élvezzük a napsütést, akkor egyensúlyt teremthetünk a megfelelő D-vitamin bevitele és a rák magasabb kockázatának elkerülése között. A D-vitamin szintjét olyan ételek fogyasztásával is növelhetjük, mint az olajos halak: lazac, makréla vagy pisztráng.”

Medipress

Kép: piqs.de: Andrea Schiffner - Was für ein schöner Tag!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 9287 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x