Hogyan lehet a békádból királyfi? 3+1 tipp nőknek
Címlap / Te+Én+Szex / Hogyan lehet a békádból királyfi? 3+1 tipp nőknek

Hogyan lehet a békádból királyfi? 3+1 tipp nőknek

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-20

Te is folyton békákba botlasz? Úton-útfélen láb alatt vannak, a csinos lányok között ide-oda ugrálnak, folyton a fociról brekegnek, az otthonod rendjében kárt tesznek, és Te nem is érted, miért fogtál ki megint egy kis zöldet, hiszen eredetileg a királyfit kerested...?  

Az is lehet, hogy már beköltözött hozzád egy. Arra még emlékszel, hogy eredetileg nem volt béka, hiszen akkor nem vitted volna haza. De most ott ül a nappalidban, bájosan dülledt szemével sorban bámulja a focimeccseket, közben jóllakottan fel-fel brekeg, és Te úgy érzed, hogy már nem is ismered…?
 

Nincs mese, gyárts magadnak egy királyfit!


  1. Először is, hidd el, hogy a békád eredetileg királyfinak született. Sokkal több királyfi születik, mint béka, csak később a kényelem, a csalódások, vagy pont a vélt vagy valós elvárások hatására kicsit elvarangyosodnak. Miért, a nők talán nem sárkányosodnak el?  Nem jó megoldás, ha lemondunk egymásról és sztereotípiákat gyártunk a bosszantó férfi és női szokásokról. Ragaszkodjunk az eredeti elképzeléseinkhez, és írjuk meg a saját mesénket!

     
  2. Nem árt egy kis önvizsgálatot tartanod. Tükröd-tükröd mondja meg néked, hogy vajon a külső szemlélők kit látnak benned. Mert amilyen a kisugárzásunk, amilyen képet mutatunk magunkról, pontosan ahhoz illő partnert találunk. Ez messze nem jelent tökéletességet – a hibák is szerethetőek. Sőt! A külsőre hibátlannak tűnő ember gyakran erőszakot követ el magán, és mivel folytonos önkontroll alatt él, a körülötte élőket is könnyen őrületbe kergeti maximalizmusával, bizonyítási kényszerével. Királylányok akkor leszünk, ha megpróbáljuk kihozni magunkból a legjobbat, de egyben el is fogadjuk, és valóban szeretjük magunkat. Ha azért keresünk társat, hogy ő erősítse meg az önbizalmunkat, akkor az önbizalmunk a partner visszaigazolásától függ majd– ez által folyamatos függőségbe kerülve tőle és a véleményétől. Azt pedig Te is tudod, hogy egy igazi királylány nem függhet másoktól.

  3. És mi a helyzet a királyfival? Vállas, sportos, és nem fél senkitől? Lehet, hogy korábban elsősorban külsődleges szempontok alapján kerestél partnert. Vagy olyannak kellett lennie, mint amit kislányként apukádból láttál, vagy, mint az a nyolcadikban kimaradt fiú, aki egyszer meg akart csókolni és elszaladtál.... Ha sokáig keresed, biztosan találsz hasonlót. Aztán, néhány hónap múlva esetleg ott találod magad egy hideg békával…aki, bár valóban nem ijedős, és ezért az edzéseken  és  a munkahelyén is kitűnően teljesít, mégsem tudja számodra biztosítani azt az érzelmi igényt és melegséget, amire egy borsószem – hercegnő a hétköznapokban vágyik. Át kell értékelni, újra kell gondolni férfi ideálunkat, és a megszokott, még kislány - korunkból hozott képet behelyettesíteni egy hétköznapokban is társként fellépő férfiéval, aki, ha Téged királynőként kezel, biztosan többet ér majd minden Brad Pittnél.
 

+1.
De mi történik, ha néhány hónap múlva észreveszi, hogy Te nem vagy Angelina Jolie? Nem kell izgulni! Észre fogja venni. Látja majd, ahogy hattyú-nyakadból sorra nőnek ki a sárkányfejek, ahogy már nem minden este főzöl vacsorát, nem sminkelsz kívül-belül, helyette viszont nap mint nap észreveszed az apró hibákat, tökéletlenségeket, és az ebből eredő viták lassan mindkettőtök agyára mennek.

A párkapcsolatokban gyakran felmerülő probléma, hogy a kihűlő, vagy valamiért nehezen kifejezhető érzelmeket gyermekded vitákkal, daccal helyettesítik.
Ez a szokás hosszabb távon olyan kitűnően konzerválódik, hogy a felek gyakran észre sem veszik, hogy bizonyos esetekben szinte szóról szóra ugyanazok a mondatok hangzanak el, ismétlődő mozzanatok kerülnek elő – vagy ha észre is veszik, fogalmuk sincs, hogy mit lehetne ezzel kezdeni, hogyan lehetne rajta változtatni. Mennyivel egyszerűbb például este egy jót veszekedni azon, hogy ki végzett több és ki kevesebb házimunkát, majd a bevágott ajtó mögött sértődve a fal felé fordulni, mint a párunknak kedvesen azt mondani, hogy ma este fáradt vagyok, nem maradt energiám veled foglalkozni? Nem egyszerűbb. Csak félelmeink, rossz tapasztalataink gyakran az őszinte mondatok helyett végeláthatatlan játszmákhoz vezetnek. Jó lépés a mesebeli kapcsolathoz, hogy minél előbb felismerjük őket.Bodor Lilla, Life Coach


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6222 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x