Honnan tudom, hogy tetszem-e egy fiúnak?
Címlap / Te+Én+Szex / Honnan tudom, hogy tetszem-e egy fiúnak?

Honnan tudom, hogy tetszem-e egy fiúnak?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Bombabiztos technikák a másik nem kiismeréséhez! Kövesd lépésről lépésre! Azt általában pontosan tudjuk, hogy a legjobb barátnőnk neheztel, vagy boldog. Azt is látjuk, hogy a tesónkkal éppen minden OK, vagy nyomja valami a lelkét. Azt is látjuk, hogy apánk/anyánk (egyéb felmenőnk) éppen engedékeny, vagy idegfeszült hangulatban leledzik-e? Így van? Ha igen, azt is látni tudod, ha a hapsinak tetszel. 

Tetszik egy fiú, de fogalmam nincs arról, hogy ő hogyan érez
A HarmoNet tanácsadóihoz sokadszorra érkezik a kérdés: vajon én tetszem neki? A kérdés súlyát talán nem is érzi a felnőtt. Pedig fontos tudni: a kamaszok nagyon nehezen és egyúttal többnyire rosszul nyilvánítják ki az érzelmeiket. Egy rosszul időzített becsajozó /bepasizó technika szénné égetheti, megalázhatja, akár évekre az egész kortárs csoport előtt lehetetlenné teheti az ügyetlen próbálkozót. A tét tehát nem annyi csupán, hogy „ha nem ő, akkor majd egy másik”! A tét itt maga a párkapcsolat teremtés, mégpedig élet hosszan!


Mit csináljak a micsodámmal?

A lányok „rámenősségének”, amit mostanában sokat panaszolnak mindenféle lapok, pedagógusok, szociális mókusok, az az oka, hogy a fiúcskák bizony rém pipogya alakok. Azt se tudják, hol kezdődik a karjuk, hol ér véget a lábuk. Pláne azt nem, hogy honnan indul ki az a két kajla láb és mi van közötte. Az érzelmeik kifejezésével kapcsolatban egymásnak egészen ellentmondó viselkedési mintákkal találkozik. Egyszerűen a kamasz fiúk és lányok nem tudhatják, mi az ami még elmegy, mi az ami már ciki. Nincsenek – éppen újra és újra alakulóban vannak – a szociális viselkedésmintáik.

Kamaszként tehát 3 fő dolog fenyeget:
  1. A szociális közeg (barátok, kortárs csoport) elutasítása egy rosszul időzített viselkedés miatt – megszégyenülés csoportosan, vagy „szóbeszéd útján”. Az ettől való félelem vihet bele egy amúgy normális kamaszt olyan dolgokba is, amiről egyébként tudja, hogy nem szeretné megtenni. (Túl korai szex, drog, alkohol.)
  2. A személyes viszonyulások sorozatos átstrukturálódása – érzelmi bizonytalanság. (Nem egyértelműek a belső érzések. Néha ez a zenekar tetszik, néha az. Néha ez a fiú/lány, néha a másik. Nagy érzelmi hullámzásokat él át a kamasz.)
  3. Megjelenik a szexuális vágy – ugyanakkor nem egyértelmű, hogy mi az ami legitim, kívánatos a számomra és a csoport elvárásai szerint. Ez az az életkor, amikor az érzelmi szélsőségek miatt nagyon sok olyasmit is kipróbálnak a kamaszok, amiről egyébként az eszükkel tökéletesen tudják, hogy nem jó nekik. Mégis, a csoport vonzására önmaguk ellen cselekszenek.

Amikor egy kamasz nem tudja eldönteni, hogy tetszik-e a másiknak, és ha igen, akkor hogyan érheti el, hogy a másik a tetszését ki is nyilvánítsa, teljesen normális jelenség. Fontos, hogy MINDENKI, aki csak él és mozog, aki egyáltalán próbálkozni mer, szóval mindenki követ el hibákat.Ha azonban a következő 5 lépést betartod, sokkal kevésbé leszel kitéve a hibázás esélyének:
  1. Figyeld meg a másikat! Ha valakit megfigyelsz, megismered a gesztusait, a nevetését, azt az arcát, amikor örül, amikor szomorú … a szerelmünket amúgy is folyton figyeljük, így ez nem okoz nehézséget. Nézd meg, hogyan néz rád? Ha átadsz neki valamit, akkor mosolyog? Vagy inkább szégyenlősen elhúzódik? Mindkét érzelem lehet a szerelem jele!
  2. Adj apró dolgokat, légy figyelmes! – Ha te figyelemben részesíted a másikat, akkor ő is előbb felfigyel rád. Egy jó pillanatban odanyújtott radír, vagy papír zsebkendő, egy megfelelő pillanatban befutó súgás, bizony sokat jelenthet. Adj kölcsön egy könyvet, ha szerettek olvasni, vagy kérj kölcsön egyet. Adj és kérj zenéket, vagy bármit, ami közös érdeklődésre utal. Ez közelebb hozhat benneteket egymáshoz.
  3. Barátkozzatok! – Mielőtt bármi egyébre sor kerülhet, érdemes előbb csak barátkozni. Együtt lógni, esetleg csoportos eseményekre elhívni egymást – ott általában könnyebben össze lehet jönni egymással, mint iskolai keretek között. (Buli, mozi, bármi, ahová elengednek és amihez várhatóan a másiknak is kedve van, őt is elengedik!)
  4. Az érzelmek feltárására válassz egy intim és őszinte pillanatot. Ebben az állapotban sokkal kevésbé érhet bántódás. Soha ne óra alatt, levélben, barátok által üzenve, SMS-ben, vagy e-mailben küldj első szerelmi üzenetet. Nem tudhatod, kivel, hogyan olvassa majd a másik fél.
  5. Lehet, hogy nem kölcsönös! – Bizony, lehetséges, hogy aki neked tetszik, az nem érez viszont ugyanúgy. Ha ez a helyzet, ezt el kell fogadnod. Ezért érdemes alaposan puhatolódzni, mielőtt színt vallanál. Még akkor is lehet, hogy rosszul mérted fel a helyzetet, ha az 1-3 pont megvolt.

Ami a leglényegesebb – tanulj meg másokat kedvesen és tisztelettel elutasítani. A megalázás kifejezetten ocsmány, gyerekes és bunkó viselkedés, arra utal, hogy még nem értél meg érzelmileg a párkapcsolatokra. Aki érett az együtt járásra, az érett arra is, hogy elegánsan utasítson vissza egy közeledést, anélkül, hogy a másikat megbántaná.

Képek:
piqs.de: Sebastian Staendecke (ideas-ahead.de) - handed c!
piqs.de: Traumcafe - Engel im Schnee
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 66007 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x