A vőlegény feladatai az esküvőszervezésben
Címlap / Te+Én+Szex / A vőlegény feladatai az esküvőszervezésben

A vőlegény feladatai az esküvőszervezésben

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Az esküvő ugyan elsősorban érezhetően a menyasszonyról szól, de emiatt ne gondoljátok azt, kedves férfiak, hogy ti már nem számítotok. Hisz hol lenne a menyasszony nélkületek, kedves vőlegények, ha nem lett volna leánykérés? Ezzel azonban korántsem ér véget a vőlegény feladata - néhány ötlet, hogyan és miből tudod még kivenni a részedet. 

A leánykérés hatalmas, felelősségteljes döntés minden férfi életében. Hagyomány, hogy a lányos háznál történik, majd ezt követi egy ünnepi vacsora szűk családi körben.

A leánykérést követően természetes, hogy minden menyasszony esküvői lázba jön. Azonnal indul a ruha és a helyszín választása. De álljunk meg egy pillanatra, hölgyeim! A kedvesünket ne szorítsuk máris a háttérbe. Vonjuk be, engedjük érvényesülni, legyen minden döntés közös. Együtt válasszátok ki a dátumot, melyben legyetek rugalmasak, ez a helyszín kiválasztásánál fontos! (Erről a következő cikkünkben olvashattok róla bővebben.)

A karikagyűrű megvásárlásában is nagy szerepe van a vőlegénynek! Amennyiben ez sikerült, akkor az esküvőig a vőlegény feladata közé tartozik a gyűrű őrzése is. Csak emlékezzetek rá, hogy hova rejtettétek! A vőlegény tanújának kiválasztása és felkérése is fontos feladat, ne feledkezz meg róla.

Az esküvő napjáig a vőlegény is válasszon magának ruhát. Öltönyt, inget, cipőt. A legtöbb ruhaszalonban lehet vőlegény öltözéket is kölcsönözni. A cipőt jó előre érdemes megvenni és kitaposni, jó férfi módjára, hogy nehogy aznap törje a sarkatokat. Csereingről sem árt, ha gondoskodtok!

A szépségápolás ugyanúgy dukál ilyenkor a férfiaknak is, mint a nőknek. Szolárium, fodrász, kozmetikus - ne tessék őket elkerülni. Legyetek ti is csinosak, ápoltak!

A hivatali, templomi bejelentkezésre is el kell menni a vőlegénynek. A jegyesoktatáson pedig igazi képzésben lesz részetek abból, hogy a házasság intézményében milyen felelősségteljes feladatok várnak rátok!

A hagyományos stílusban zajló esküvőknél a templomi szertartást megelőzi egy leánykikérés, ahol nagy szerepe van a vőlegénynek – és szerencse, ha segítségére van ilyenkor egy vőfély!


Az esküvőszervezés során a vőlegény feladata a vendégek szállításának biztosítása a helyszínek között, a vendégek fogadása a hivatal, templom előtt.

Jó, ha tud a vőlegény táncolni, így míg a menyasszony el van foglalva az esküvő szervezésének többi apró részletével, nem árt néhány táncórát venni, hogy a nyitótánc közben ne lépjen kedvese cipőjére.

A vőlegénytől legtöbb esetben elvárunk egy szép köszöntőbeszédet is a vacsora előtt, közben. Ez jöjjön szívből, vendégeink köszöntését követően mondjuk el, hogy most mit érzünk, mennyire örülünk, hogy mindenkivel osztozhatunk e nap gyönyörűségeiben.


Ha minderre felkészültetek és minden feladat teljesítve, kedves vőlegények, akkor jöhet a legénybúcsú! Megszervezését irodánk is vállalja, igényeitekre szabva, barátokkal konzultálva!

Sok sikert és jó készülődést kívánunk!

A képeken látható esküvői kellékek a http://eskuvore.boltaneten.hu/kinalat  oldalon található webáruházunkban megvásárolhatók.

Sebeők Sarolta
esküvőszervező

Fotók: Nagy Gábor
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 5996 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x