Vonuljunk be, de hogyan!?
Címlap / Te+Én+Szex / Vonuljunk be, de hogyan!?

Vonuljunk be, de hogyan!?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-21

Az esküvő egyik leglátványosabb részére ma már számos forgatókönyv létezik. Nem csoda, hogy nagy dilemmává vált: hogyan vonuljon be az ifjú pár? 

Szinte nem telik el úgy esküvői tanácsadás, beszélgetés, hogy ne kérdezné meg a pár tőlem, hogy mégis hogyan vonuljanak be.


Természetesen azzal, hogy ma már az esküvők sok mindenben eltérnek a régiektől, kiegészültek az elmúlt évek során a hagyományoshoz képest, így a templomhoz érkezés és az oltár elé vonulás is sokféle lehet. Persze vannak hagyományok, elvárások, melyeket érdemes figyelembevenni a forgatókönyv készítése során. A cél az, hogy mindenki jól érezze magát, és mindenki vágya teljesüljön.

Újra visszatért az a szokás, hogy a vőlegény csak a templomban, az oltár előtt láthatja meg aráját. A lányos háztól a templomig külön autóval érkezik a pár. Amikor már a rokonok, barátok a templomban elfoglalták a helyüket, kezdődhet a bevonulás.


Először a vőlegény édesanyjával, majd a vőlegény édesapja a vőlegény tanújával, a menyasszony édesanyja és a menyasszony tanúja, őket követik a sziromszóró koszorúslányok. Kissé lemaradva a menyasszony és édesapja érkezik a templomba.

Ennek lehet egy olyan változata is, mikor már mindenki a helyén van. Az oltár előtt várakozik az ifjú vőlegény, a tanúkkal. A menyasszonyt pedig édesapja kíséri be, mögöttük az uszályt tartó koszorúslányokkal.

Harmadik verzió, amikor az örömszülők fogadják a vendégeket a templomnál, majd, mikor már mindenki megérkezett, ők bent helyet foglalnak. Ekkor érkezik meg az ifjú pár, akik egymás kíséretében vonulnak az oltár elé, előttük a koszorúslányok, mögöttük a tanúk.

Az a tapasztalat, hogy nincs megkötés, nincsenek szabályok. Mindenki a maga kedve és ízlésvilága szerint oldja meg ezt a nemes feladatot. Minél több variációt mondunk el, annál nehezebb lesz dönteni, így még egy fontos dolgot szeretnék elmondani.

A vőlegény a jobb, a menyasszony a baloldalon áll az oltárnál. A menyasszony rokonai és barátai a bal oldalon, vőlegény meghívottjai pedig a jobb oldalon foglalnak helyet a templomban.


A rizsszórást, sziromszórást érdemes az eskető pappal megbeszélni, ne utólag derüljön ki, hogy nektek kell összetakarítani.

Sebeők Sarolta
esküvőszervező

Fotók: Nagy Gábor – Jégszív Esküvőszervező Iroda
www.jegsziv.hu
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 4451 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x