Miért fontos az esküvői próbafotózás?
Címlap / Te+Én+Szex / Miért fontos az esküvői próbafotózás?

Miért fontos az esküvői próbafotózás?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Van épp elég teendője a házasulni vágyóknak, nemhogy még a fotózást is elpróbálják - gondolhatnánk. Pedig egy jól sikerült próbafotózás már előrevetíti az esküvő jó hangulatát is. 

Ha csak egy mód van rá, az esküvői fotózásokat megelőzi egy amolyan próbafotózás, ahol mindenféle kötöttség nélkül bejárunk különböző helyszíneket, beszélgetünk, megismerjük egymást, és közben persze képek is készülnek. Erre valamikor az esküvő előtti hónapban egy hétköznapot szoktam felhasználni, nehogy más esküvővel ütközzön esetleg. A helyszín pedig minden esetben valami olyan, mely a pár számára kedves, egy régi emlék, a találkozásuk helyszíne, vagy valamiért kedvelik, tetszik nekik.


De miért is van erre szükség?
Az esküvő előtt vagy annak napján úgy is készülnek „beállított” vagy mostanra inkább kreatívnak nevezett képek, miért érdemes erre mégis rászánni azt a kb. fél napot?

Legtöbbünknek szokatlan a fényképezőgép veszélyesebb oldalán állni, ettől idegesek, izgatottak leszünk, ami nem csupán „agyban” jelenik meg, hanem különféle testi jelei is vannak, amelyek egyike sem mutat jól egy fényképen. A klasszikus modellfotózások esetében ha úgy in medias res nekikezdünk a fotózásnak, a képanyag első fél-egy óráját látatlanban lehet kukázni, ezért is érdemes az ilyen munkákat egy kötetlen beszélgetéssel kezdeni, ahol a modell fel tud oldódni, a fotós többé nem egy idegen kukkoló lesz, aki be akarja zárni a modell képmását egy dobozba.


Ezalatt a pár óra alatt amíg a próbafotózás tart, hasonló módon meg tud ismerkedni a pár a fotóssal, így az esküvőn, ahol amúgy is bőségesen van oka idegeskednie a párnak, a fotós egy már ismert és biztos pont lesz, akire ha kell, bármikor számíthatnak.


Megismerhetik egymás extra igényeit, szokásait, megtalálható a pár számára előnyös nézőpont, kompozíció és nem utolsó sorban készülhet egy pár jó felvétel, melyet a lagzin akár már be is lehet mutatni a násznépnek.

Ezzel elmegy ugyan egy fél nap, ami idő és gyakran üzemanyagköltség is, majd elmegy több nap az utómunkálatokkal is … megéri? Szerintem igen. A képeket nézegetve pedig biztosan.

Agárdi Gábor
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 3048 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x