Mi a nagyobb csapás: a szexhiány vagy a pénzhiány?
Címlap / Te+Én+Szex / Mi a nagyobb csapás: a szexhiány vagy a pénzhiány?

Mi a nagyobb csapás: a szexhiány vagy a pénzhiány?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

A szex és a pénz közötti kapcsolatot többféleképpen lehetne boncolgatni. Most nem azt az alapösszefüggést vizsgáljuk: amennyi pénz, annyi muzsika (Vivaldi C-dúr oboakoncert például). A pénz és a nők - a két legnehezebb ügy - szokta mondani kedves ismerősöm. Ügyvéd barátom pedig egy időben elég sok válóperes üggyel foglalkozott. Tapasztalatai szerint a válások mögött gyakrabban van pénzhiány, mint szexhiány. Ezek szerint fontosabb lenne a pénz, mint a szex? 

Lehet, hogy Madách hatodik, római orgiás színén bukik a Nemzeti színidirektora, de mi most figyeljünk a nyolcadik prágai színre, melyben így szól Éva (Kepler neje, Borbála képében) Ádámhoz: "János, nekem szükségem volna pénzre." Mire Ádám: "- Egy fillérem sincs, mind elhordtad immár." Madách Imre az emberiség egyik alapigazságát fogalmazza meg: Évának nincs elég pénze. Vajon miért? Mert neki, akárcsak a történelem során a legtöbb nőnek, nem sikerült megtanulni, hogyan kezelje ügyesen a föníciaiak nagy találmányát, a pénzt.

A nők általában szeretnek pénzt költeni, elsősorban magukra, ha ez megadatik. A szebbik nem többsége emiatt élete során többször is beleesik olyan pénzzel kapcsolatos csapdahelyzetekbe, amelyekből nehéz kimásznia. Tisztelet a kivételnek, vannak nők, akik egész életükben remek érzékkel, kiválóan kezelik pénzügyeiket, de ők a kisebbség.


Gyakran az első párkapcsolatban jön rá a nő, hogy nem is olyan egyszerű a pénzzel bánni. Egyedül ugyanis, ha nem is éppen minden, de a pénzügyek egyszerűbben mentek. Így a probléma csak akkor robban, amikor párkapcsolatra lép és közös költségvetés kialakítása szükséges. Egy kimutatás szerint annak ellenére, hogy a férfi ad többet a közös költségvetésbe, a háztartási költségek 85%-ról a nő dönt. Gyakori az is, hogy a férfinak az önérzetén, önbecsülésén esik csorba, ha nem kap fizetésemelést, vagy rosszabb esetben elbocsátják. Ilyenkor a másik fél emocionális és gyakorlati segítségén múlhat a párkapcsolat jövője.

A legtöbb embernek a pénz eszköz, mellyel elérheti céljait. Nekik a pénz szerelem, hatalom, boldogság, biztonság, függetlenség. Lehet, hogy a pénznek nincs szaga, emocionális színezete viszont van. Nem lehet elhanyagolni mindazokat a feszültségeket és örömöket, amit a párok közösen átélnek a pénzért vagy a pénznek köszönhetően. Nem, most nem arra gondolok, hogy a pénz boldoggá tesz. Ez nem ilyen egyszerű, habár a hiánya előbb-utóbb biztosan boldogtalanná tesz.


Mit tehetünk tehát, ha azt szeretnénk, hogy a pénz ne álljon párunk és közénk? Ahogyan egy nőnek meg kell tanulnia a férfival bánni, ugyanúgy meg kell tanulnia a pénzzel is. Figyelj a partneredre! - javasolja a szex-szakértő. Én pedig azt mondom: A pénz beszél. Érted a szavát? Ezt nem én találtam ki. Járai Zsigmond volt pénzügyminiszter és jegybankelnök pár éve egy könyvet írt A pénz beszél címmel. A Magyar Nemzeti Bank pedig néhány évvel ezelőtt egy ismeretterjesztő kiadványt jelentetett meg A pénz beszél. Csak figyelj oda! címmel.

A megoldás azonban mégsem ilyen egyszerű. Félreértés ne essék, gyönyörű nyelv a magyar, a pénz azonban mégsem magyarul beszél. A pénz nagyon értelmesen beszél, de vajon értjük-e, mit mond a pénz? Szeretnéd megtanulni a pénz nyelvét?

Bunyik Zoltán
pénzügyi szakértő
www.befektetesi-tanacsado.com

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5571 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x