Mi boldogít inkább: a pénz vagy a szex?
Címlap / Te+Én+Szex / Mi boldogít inkább: a pénz vagy a szex?

Mi boldogít inkább: a pénz vagy a szex?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-19

A pénz boldogít, de a gyakori szex még jobban. Ha ez a megállapítás igaz, feltétlenül jobban járnak azok, akik többet foglalkoznak az ágybéli, mint a tőzsdei technikákkal. Vajon mennyit ér pénzre átszámolva a heti szeretkezés? A szingli vagy a házas szex értékesebb? 16 ezer embert kérdeztek meg egy kutatás során. 

A szex pénzben kifejezett boldogságértéke
Két angol közgazdász 16 ezer darab, önkéntesek által kitöltött kérdőívet dolgozott fel. A kérdések a pénz, a szex és a boldogság összefüggéseit voltak hivatottak felderíteni. Hadd jegyezzem meg még előzetesen, hogy a felmérést Amerikában végezték, és az eredmények az ottani viszonyokat és értékrendet tükrözik. A válaszokból azt a következtetést vonták le, hogy a szex sokkal jobban befolyásolja a személyiség átlagos boldogságérzetét, mint azt korábban gondolták. Kétségtelen, hogy a pénz is eredményez bizonyos fokú boldogságot, de közel sem annyit, mint gondolnánk. A szorgalmas közgazdászok számításai szerint a havi egy és a heti egy szex között annyi a boldogság-különbség, amennyit csak évi 50 ezer dollár pluszjövedelem tud ellensúlyozni. Tehát ha a szeretkezések száma negyedére csökken, az ebből származó boldogsághiányt csak évi 50 ezer dollár pluszjövedelem tudná lenullázni. Vagyis egyetlen szeretkezés hosszútávú boldogságértéke 1.250 dollár.Boldogok a házasok, akiknek a törvény (is) garantálja a szexet

Nem meglepő eredmény, hogy a legboldogabb emberek a házasok. Ők élnek a legintenzívebb szexuális életet, átlagosan 30 százalékkal többet áldozva a testi szerelem oltárán, mint az egyedülállók. Pénzre átszámolva azt a figyelemre méltó végeredményt hámozta ki a két kutató, hogy legjobban a stabil házasságban élők járnak, az ő átlagos boldogságtöbbletüket csak évi és fejenkénti plusz 100 ezer dollárral lehetne kompenzálni. Ez lenne tehát a házasélet boldogságértéke. Azt is tudjuk, hogy az érintésnek önmagának is jótékony hatása van a boldogságérzet fokozására, a szorongás és a depresszió csillapítására. S mivel a házasság a szex mellett sok lehetőséget ad az érintésre is, ez is magyarázatul szolgálhat a házasság meglepően magas boldogságértékére.

Nem minden szex ér ugyanannyit

Más kutatók azt vizsgálták, hogy a szeretkezés technikai megvalósítási módja hogyan befolyásolja annak boldogságértékét. Azt a megfigyelést már korábban publikálták, hogy a szexuális életet nem élők között nemcsak a depresszió, de a szorongás, a düh, a frusztráció és egyéb negatív lelki problémák is jóval gyakrabban fordulnak elő. Viszont merőben új és meghökkentő az a hipotézis, mely szerint a spermának antidepresszáns hatása is van a nőkre. Ami azt is jelenti, hogy nem minden szeretkezés boldogságértéke egyforma.

Egy New York állambeli egyetem kutatói két éve arra figyeltek fel, hogy az óvszer nélkül szeretkezőknél jóval kisebb a depressziós nők aránya. Ez valószínűleg arra is utalhat, hogy az óvszerhasználat összefügg a kapcsolat stabilitásával. Ennek azonban megvan az ára is. Azt találták ugyanis, hogy az óvszert nem használó nők sokkal könnyebben lesznek depressziósok a szexuális élet szüneteltetése nyomán, mint az óvszert használók. Lehet, hogy ezt a jelenséget a sperma afféle „elvonási tünetének” tekinthetjük. Az óvszerhasználat pontos boldogság-értékét ezidáig még nem sikerült meghatározni.


Az a kérdés is felmerült, mekkora a különbség az orgazmussal járó és az orgazmus nélküli szex boldogságértékében. Az eredmény meglepő, szinte hihetetlen. Az orgazmus nyilván örömforrás, de az általa felszabadított endorfin csak limitált ideig, nagyjából egy óráig biztosítja a kellemes közérzetet, úgyhogy a feltevések szerint funkciója inkább a tevékenység kellemes oldalát van hivatva tudatosítani, és újfent kívánatossá tenni, nem pedig a tartós boldogságérzetet. Eszerint a tartós boldogság szempontjából nincs szignifikáns különbség az orgazmussal járó és az orgazmus nélküli szex boldogságértékében. Az sem kizárt, hogy a kutatók ez utóbbi kérdésben tévedtek. Kíváncsian várjuk a kutatások folytatását.

Bunyik Zoltán, pénzügyi szakértő
Pénzügyi tanácsadó weboldal

Képek: www.morguefile.com
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 5039 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x