Ha a vágyak nem találkoznak
Címlap / Te+Én+Szex / Ha a vágyak nem találkoznak

Ha a vágyak nem találkoznak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-07-05

Érdekes kérdést vetett fel az egyik újságíró kolléganőm: mi van akkor, ha egy házasságban mások az igények? Mind mennyiségben, mind minőségben. Első gondolatom az volt: hogyhogy egy párkapcsolatban vagy házasságban? Hisz ennek a problémának már jóval korábban ki kéne buknia! Ennyire jó színészek, színésznők lennénk? 

Hát igen, lehet benne valami: megszerezni könnyebb, mint megtartani és ha erről van szó, bizony képesek vagyunk bármit bevetni, hogy a Nagy Ő-t meg tudjuk tartani.

Szerepet játszani csak ideig-óráig lehet, az ember hamar belefárad. Lássuk, hogyan játszanak a nők és mire képesek a férfiak:
A nőkben genetikailag is benne van a megfelelés kényszere és képessége, ettől lesznek képesek feleséggé és anyává válni. Egy lelkileg egészséges nő számára nem okoz különösebb gondot az alkalmazkodás, a lemondás, ezért számára könnyebb megtenni olyasmit is, ami nem biztos, hogy megfelel az igényeinek. Mindez müködik is, amíg ő is megkapja cserébe mindazt, amire vágyik. Ez pedig a biztonság. Ha egy nő biztonságérzete meginog, előfordul, hogy elkezdi „büntetni” a párját, leggyakrabban szexmegvonással. Elképesztő, mennyire érzik a nők, hogy ez a férfiak gyenge pontja. Ugye nem kell részleteznem, mi a kitartott cicababák titka? Valamit valamiért.

A férfiaknál egész más a helyzet. Náluk a tartós párkapcsolat oka: tutira van nő minden nap. Ezért képesek ők is eljátszani a hősszerelmest, csak hogy maguk mellett tartsák a nőt. Ez is egyfajta vágy a biztonságra, de oka inkább az, hogy egy idő után belefáradnak a céltalan vadászatba.

Az ilyen játékok jellemzően az első házasságokban következnek be és ez is lehet az oka annak, hogy több mint felük manapság válással végződik. Nem ilyen lovat akartam, mondják utána csalódottan és a többség tanul is belőle, mert a statisztikák alapján a második házasságok sokkal sikeresebbek, mert a felek képesek tanulni a hibákból.Ennyit a színházról. Azonban a helyzet nem ilyen egyszerű.


A vágy, a libidó alkati kérdés, genetikailag bennünk van annyira, mint mondjuk milyen színű szemet vagy hajat örököltünk.  Ez ellen nem sok mindent lehet tenni, de tény, hogy a hosszú párkapcsolat titka az, ha pár mindkét tagjánál ez a képesség nagyjából egyezik.

Kár arra várni, hogy a nő egyszer csak majd rákap az ízére és arra is, hogy a férj egyszer majd csak kifárad. Inkább beleun.

Az unalom egyébként is nagy vágygyilkos. Az atlantai egyetem kutatóinak cikkét olvastam a minap, akik igen érdekes felfedezésekre jutottak:
A jó szex szerintük maximum 13 percig tartson, mert az után az agyban beindulnak az unalom mechanizmusok. A szexszel kapcsolatban hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, hogy a legérzékenyebb erogén zónánk az agyunk. Ott keletkezik a vágy, melynek külön központja van és sajnos ettől vágyközponttól nem messze találhatóak azok az agyi központok, melyek a gátló mechanizmusokat kiváltják. Ilyenek az unalom és a logikus gondolkodás központ.  Mellékesen az agresszió központ sincs túl messze, ezzel magyarázzák a tudósok, hogyan lehetséges, hogy egyesek élvezik a szado-mazo játékokat, sőt mi nők is néha napján kicsit határozottabb mozdulatokra vágyunk.

Az unalom oka elsősorban az ismétlés
. Ha a szex egy párkapcsolatban mindig ugyanúgy és ugyanott zajlik, az agy megjegyzi, eltelik vele és egy idő után nem úgy reagál, ahogy kéne. Ezt mi nők persze menten észre is vesszük és nem értjük, hogy lehet, hogy a múltkor még bizonyos mozdulatoktól mega-orgazmusunk volt, most meg nem érzünk semmit sem. Ilyenkor automatikusan belép a nők életébe esküdt ellenségük: a bizonytalanság, mert hát a nők vágy-gyilkos féleleme a bizonytalanságtól nem csak anyagi eredetű, vagy féltékenységből eredő lehet, hanem bármely hétköznapi érzés vagy nem-érzés kiválthatja. Egyenes következménye lesz az értetlenség és a görcsös akarás.

A nő titkon önmagában is keresi a hibát, de a kudarcért egyszerűbb a férfit okolni. A férfiak a hibát általában önmagukban keresik és ha netán nem sikerül párjukat kielégíteni, azonnal meginog a férfiasságukba vetett hitük.Mi lehet a megoldás?

Először is tudomásul kell vennünk, hogy partnerünknek akkora a szexuális igénye, amekorra. Ez ellen nem sok mindent lehet tenni, de figyelmességgel kisebb előremozdulásokat el lehet érni.

Az ismétlés okozta unalommal szemben pedig első lépés, mint más egyéb problémánál is: a felismerés. Aki idáig eljut, már nagy lépést tett előre.

Hogy tehetjük változatossá szexuális életünket ? Bárhogyan. Erről a mai világban azt hiszem, nem kell sokat magyaráznom, egyszerűen ki kell használni a lehetőségeket.

Legegyszerübb megoldás, beszerezni néhány kütyüt a közeli szexshopból, a gátlásosabbaknak az internetetes beszerzést javaslom.  A rezgő-mozgó bigyók olyan érzeteket keltenek a nőkben, melyet férfiember egymaga nem képes előidézni, így érdemes belevágni, arról nem beszélve, hogy ezek az eszközök megfelelő pontokon a férfiak számára is izgató, érdemes kisérletezni vele.

Egész más a helyzet akkor, ha a különbözőség nem a mennyiség, hanem inkább a minőség miatt van. Amiről fent írtam, mármint az unalom-központ az agyban, azt a pornóproducerek már régesrég felfedezték, ennek köszönhető, hogy a filmek egyre erőszakosabbak és extrémebbek. Ugyanis a nézők éppúgy ráunnak a filmekben látható helyzetekre, mint a valós életben. Nana, hogy látnak ezt-azt, miről úgy gondolják, hogy érdemes lenne kipróbálni, elvégre a művésznő mennyire élvezte a filmben. Na ja, annyi pénzért, bárki bármit élvez. Erre vezethető vissza például az anális szex előretörése. Egyre többen próbálják ki és lassan része lesz a normális szexuális életnek, ezzel együtt a férfiak vágyának is. A nők jobban ódzkodnak tőle, nem véletlenül. A bizonytalankodóknak annyit tudok csak mondani, hogy 3 nőből 2 nem próbálná ki újra, az az egy pedig folyton csak így csinálná, tehát a vélemények igen szélsőségesek. Érdemes óvatosan kipróbálni, aztán el lehet dönteni, ki melyik oldalra áll. Az egyéb extrém igények esetén azt érdemes mérlegelni, mennyire haladja meg párunk kívánsága a még a normálisnak nevezhető határt és döntsünk aszerint. Ha túlságosan is, érdemes elgondolkodnunk, mi a fene ütött belé és képesek vagyunk-e hosszú távon elviselni. A médiából annyi inger éri manapság az embert, nem csoda, ha némelyikünknek elképesztő ötletei támadnak, de azért mindennek van határa.

Tetszik, nem tetszik, tudomásul kell vennünk, hogy a vágy nem konstans dolog, folyamatosan változik, függ az adott élethelyzettől, az időjárástól, a pillanatnyi fizikai, érzelmi állapotunktól. Megértéssel és kellő fantáziával néhány házaséleti probléma remekül orvosolható, de tudomásul kell vennünk, hogy párunk alaptermészetén nem igazán tudunk változtatni.

Anikó
SwingerCafé

Képek:
Idea go / FreeDigitalPhotos.net
photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 5040 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x