Ha lankad a vágy
Címlap / Te+Én+Szex / Ha lankad a vágy

Ha lankad a vágy

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-05-27

Persze, hogy az elején, amikor tombolnak a hormonok, nem is gondolunk ilyesmire, de attól még szinte törvényszerűen bekövetkezik: egyszercsak elmúlik a vágy, ritkulnak az együttlétek. Vajon ez a kapcsolat végét is jelenti? 

Egy új kapcsolat mindig a vágyról szól. Élvezettel vetjük bele magunkat, az együttlétek jóformán szinte csak a szexről szólnak. Némi közös program, mozi, vacsora de aztán valahogy mindig az ágyban találjuk magunkat. Az ilyen esték után egyre nehezebb az elválás, meg valakinek a kettő közül még haza is kéne jutnia, ami fárasztó, tehát adódik a következő lépés, az összeköltözés. Amikor még csak randizgat egy pár, igyekszik mindkét fél a legszebb, legizgatóbb oldalát mutatni és elrejteni a hétköznapi énjét. Az összeköltözés után viszont már nincs mit tenni, tudomásul kell vennünk, hogy kedvesünk is ember. Van az úgy, hogy fáradt, beteg vagy csak épp rosszkedvű. Ezt az oldalát eddig még nem mutatta. Vagy éppen vannak szokásai, amihez ragaszkodik és elvárja, hogy alkalmazkodj hozzá. Fél napot tölt a fürdőszobában, nem erőssége a rendrakás és másfél órába is beletelik, mire el lehet indulni vele valahova. Rádöbbenünk, hogy ő sem több, mint más, ő is csak ember a maga erényeivel és hibáival együtt, még ha beleképzeltünk is ezer szép és jó dolgot.Amikor múlik a vágy – 1. fázis

Én ilyenkor azt szoktam tanácsolni: gondold végig, hogy a hibáit képes vagy-e elviselni egy életen át, és ha nem, lépj tovább és ne pazarold se ő, se a magad idejét. Ez persze mindig egyéni tűrőképesség kérdése. Van olyan nő, akit az sem zavar, ha újdonsült párja minden estét a haverokkal tölt, de van olyan nő is, aki egy pár széthagyott koszos zokni láttán akkora pataliát csap, hogy zeng a ház.

Ez az összecsiszolódás időszaka, egy komoly kapcsolat esetén az első szakítópróba. A nagy veszekedéseket nagy kibékülések követik, melyek általában hatalmas, szenvedélyes szeretkezéssel végződnek. A mindennapos szex már nem jellemző, már mindketten eljutottak arra pontra, hogy rájöttek, nem érdemes eljátszani a szexistent vagy szexistennőt napi 12 órás meló után. Már maga ez a felismerés nyugalmat, biztonságot hoz a kapcsolatba. Élvezik egymás társaságát és megelégszenek kb. heti 3-4 összebújással. Ahogy változik a kapcsolat minősége, úgy változik az együttlétek minősége is. Igen, a mennyiséget felváltja a minőség, megtanulják megadni a módját. Vajon itt már múlik a vágy? Nem biztos. Talán inkább csak arról van szó, hogy a másik állandó jelenléte biztonságérzetet ad. Már nem kérdés, hogy vajon lesz-e holnap is, így bátrabban felvállalja mindkét fél, ha épp nincs hozzá kedve.

Él, éldegél a mi párunk boldogságban, biztonságban, akár évekig is, mikor törvényszerűen felmerül a következő lépés: a családalapítás. Így lesz a nőből és a férfiből anya és apa. Ez egy minőségi változás elméletileg, gyakorlatilag viszont nem biztos, hogy mindkét fél annak éli meg. Immáron két szerepben kell megfeleniük és nem biztos, hogy ez az alakítás mindig sikeres. A nőket segítik a hormonok a anyává változni, míg a férfiaknak valahogy apává kell válniuk. A gyerek érkezése után meg persze minden a feje tetejére áll. Ha az összeköltözést első szakítópróbának neveztem, akkor a baba érkezését nyugodt szívvel  hívhatom második és egyben a legnehezebb szakítópróbának. A nő viselkedését több hormon is rapszodikussá teszi, ezenkívül hullafáradt, túlsúlyos és örül, ha annyi ideje van magára, hogy néha napján hajat mos, de ettől függetlenül boldogabb, mint valaha. Szexuális vágya szinte a nullával egyenlő, és ha eszébe is jut, attól fél, hogy bármely vizszintes helyzetben simán elalszik. Az érzelmileg érettebb férfiak természetesen tudomásul veszik a helyzetet, bár nem könnyű megbirkózni azzal a ténnyel, hogy az imádott nő szeretetén immáron osztoznia kell.  Kárpótolja őket viszont imádott asszonykájuk anyatejtől duzzadó keble, mely kb. 2  kosármérettel nagyobb az eredetinél. A szex ezen időszakban gyakorlatilag minimális. Hallottam ugyan olyan párokról, akikm alig várták , hogy leteljen a 6 hét és semi gondot nem okozott köztük a gyerek érkezése, ami igencsak irigylésre méltó, de valljuk be őszintén, a többség ezzel nem így van. A terhességi időszak inkább a férfiak libidójára hat negatívan és sokan, attól félve, hogy kárt tesznek a magzatban, hanyagolják várandós feleségüket. Olyan férjről is hallottam, akit a magzat puszta jelenléte zavart.  A várandós nők viszont – főleg a terhesség második szakaszában – az épp aktuális hormonváltozás miatt felettébb kívánósak.


A szülés után fordul a kocka. Létrejött a várva várt család: adott egy hullafáradt nő és egy szintén kimerült, de azon kívül felettébb csalódott férfi. No kérem, innen szép fordítani! Mert muszáj! A gyengébbek elbukják, félrelépnek, lelépnek, feladják. Ilyenkor derül ki, mennyi tartalék van egy kapcsolatban és ezt mennyire képes egy pár felhasználni. Olyan tulajdonságok kerülnek előtérbe, mint a megbízhatóság, a türelem és a megértés. Akikben ez a plusz meg van, simán veszik ezt az akadályt is.

Íme néhány kipróbált tanács, mely jól jöhet ebben a kritikus időszakban:
  • Merj segítséget kérni!
  • Töltsetek minél több időt kettesben, nem dől össze a világ, ha valaki más vigyáz a gyerkőcre. Hidd el, már ő is un téged, hisz egész nap veled van.
  • Eleinte úgyis csak pár óra jöhet szóba, de ahogy nő a baba, akár egy egész nap ra, később akár egy hétvégére is el lehet szökni.

Ilyenkor beköszönt egy viszonylag nyugalmas időszak. A baba már átalussza az éjszakát és hálistennek még nem tud kimászni a kiságyából. A párok élete visszatér a normális kerékvágásba, legalábbis egy kis időre.

Én még emlékszem az első döbbent pillanatra, mikor elsőszülöttünk egyszer csak megjelent az éjszaka közepén. Kimászott a kiságyból. Mivel nem akartuk, hogy összetörje magát, inkább kivettük a két középső rácsot. Innentől kezdetét vette a rettegés, mikor jelenik meg őkelme pont akkor, mikor nem kéne. A vágyakkal már nincs gond, csak a lehetőségek korlátozottak. Aztán ezen is túl lehet jutni. Ha sikerül a csemetét rendszerességre szoktatni és minden este időben ágyba dugni, úgy óvodás korára kialakul a viszonylag kiszámítható napirendje. Azt hihetnénk, hogy itt már semmi gond nem történhet, pedig ekkortájt jön el az a bizonyos kritikus hetedik év.

Erről és a lehetséges kezelési módokról a cikk folytatásában olvashattok.

Anikó
SwingerCafé

Képek: photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 6750 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x