Romantikusabbak lettek a férfiak?
Címlap / Te+Én+Szex / Romantikusabbak lettek a férfiak?

Romantikusabbak lettek a férfiak?

Forrás: MTI
HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-04

A férfiak gyorsabban esnek szerelembe, és háromszor annyi férfi vall szerelmet elsőként, mint nő - ezzel a meglepő eredménnyel zárult egy amerikai pszichológusnő kutatása. 

Marissa Harrison, a Pennsylvaniai Állami Egyetem professzora 172 egyetemistával készített interjút arról, hogy voltak-e valaha szerelmesek, és ha igen, mennyi időbe tellett, amíg belebolondultak partnerükbe. Azt is megkérdezte tőlük, milyen messzire jutottak el a kapcsolatban, mire nyíltan megvallották érzelmeiket - ismertette a Journal of Social Psychology című folyóiratban publikált tanulmányt a The Daily Telegraph online kiadása (telegraph.co.uk).A vizsgálódás meglepő eredményhez vezetett: az érzelmek terén korábban nyíltabbnak tartott nők, akiket a férfiaknál sokkal romantikusabbnak mutattak az eddigi kutatások, szerelmi téren jóval körülményesebbnek bizonyultak a férfiaknál.

A felmérés szerint, míg a férfiak néhány hét alatt szerelembe estek, a nőknél ez hónapokig tartott. Ráadásul háromszor annyi férfi mondta ki elsőként, hogy "szeretlek", mint ahány nő.
A professzor szerint ez arra utal, hogy a nők pragmatikusabbá váltak a szerelemmel kapcsolatban, mint azt a társadalom gondolja róluk.

A kutatásból - nem meglepő módon - az is kiderült, hogy a férfiak már néhány hét kapcsolat után elérkezettnek látták az időt a testi szerelemre, míg a legtöbb nő inkább várni akart ezzel pár hónapot.


Lehet azzal érvelni, hogy a férfiak azért esnek gyorsabban szerelembe, és vallják ezt meg elsőként, mert ez abból fakad, hogy egyenlőségjelet tesznek a szerelem és a szexuális vágy közé. Ám a kutatások azt mutatták, hogy a szenvedélyes szerelem és a szexuális vágy teljesen más mechanizmusok - emlékeztetett Harrison.

"Minden férfi más, és nincs olyan, hogy tipikus férfi" - jegyezte meg Gary Wood brit szociálpszichológus a tanulmánnyal kapcsolatban. Ugyanakkor azt is hozzáfűzte, hogy a brit férfiak az utóbbi ötven évben drámaian megváltoztak, és a fiatalabbak általánosan sokkal nagyobb hajlandóságot mutatnak az érzelmeik kifejezésére.


MTI

Képek:
photostock / FreeDigitalPhotos.net
Idea go / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 3113 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x