Randizás egyedülálló, negyvenes nőként?!
Címlap / Te+Én+Szex / Randizás egyedülálló, negyvenes nőként?!

Randizás egyedülálló, negyvenes nőként?!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Általánosan elfogadott hiedelem, hogy egy vonzó, heteroszexuális 40-es nőnek szüksége van egy állandó pasira, élettársra. Carrie Bradshow-nak hiszünk, mert biztos igaza van. Én és a barátaim viszont úgy gondoljuk, hogy sokkal inkább "akartok" egy férjet, mint szükségetek van rá. Akkor most hogy is van ez? Tanácsok egy negyvenes pasitól, hogy megtaláld azt a különleges valakit, aki passzol hozzád, főleg, ha már te is túl vagy a 40-en. 

40-esként már kiépítettetek egy karriert, sok jó barátotok van, kialakult az életetek és fájdalmasan érint benneteket az a tény, hogy így 40-en túl igencsak lecsökkent a számításba vehető férjjelöltek száma. A megfelelő ember nem varázsütésre jelenik meg, mert te most már készen állsz rá – nagyon kemény munka, hogy megtaláld, akit tényleg akarsz, aki tényleg tetszik. Az egyik házas barátom így fogalmazott: kevés a „normális” független pasi, 40-en túl. A keresés egyfajta utazás, ahol magadról is sokat tudhatsz meg, és a társadalomról is, amiben élünk.

Az alábbi tanácsokban összegyűjtöttem néhány barátom tapasztalatait, akik már elindultak, vagy már vissza is tértek a kereső útról.


1. Mindenki tudja, hogy nagyon sok mesés, 40-es szingli nő létezik!

Legfurcsább, hogy sokkal kevesebb a hasonló korú mesés férfi. Ez egy nagy rejtély, de a megoldás talán az, hogy a megfelelő helyen kell körülnézni. Te már tudod, mit szeretsz és mit nem. Kávézókban ücsörögni, filmfesztiválra járni, múzeumban nézelődni – lehet, hogy pont a kedvenc helyeiden találod meg a hasonló érdeklődésű „jó pasit”.


2. Ne csak hasonló korú pasit keress!
Jársz Pilates-re, jógára, egészségesen táplálkozol, ápolod a bőröd, energikus vagy, és nem hagyott nyomot rajtad a családi stressz. Fantasztikusan nézel ki. Ha összehasonlítunk késő húszasokkal, harmincasokkal, nem látható nagy különbség. Vagyis, naná, hogy jóval fiatalabb pasi is szóba jöhet! Barátaim tapasztalata szerint a fiatalabb pasik nem igazán foglalkoznak a koroddal, a társadalmi előítéletekre meg rá se ránts. Randizz, akivel akarsz, és amikor csak akarsz, ha érdeklődnek irántad.


3. El tudod dönteni, hogy akarsz-e gyereket!
Ha terveztél gyereket, ha nem, felszabadító érzés levenni a témát az asztalról.  Nem mindenkinek kell gyerek, bár a nők felé tapasztalható az ezirányú társadalmi elvárás. Sokan meg akarják győzni magukat, hogy szükségük van rá, mielőtt komolyan magukba néznének, hogy valóban akarják-e. Ha már nem ketyeg a biológiai órád, kevesebb nyomás nehezedik az új párkapcsolatodra.


4. Óvakodj a frissen váltaktól!

Biztosan neked is ajánlgatnak újonnan vált pasikat, mondván, hogy milyen jó fogást csinálhatnál velük. Vigyázat! A használt pasi mindig sok csomaggal érkezik. Lehet nagyon keserű, vagy még nem tanult meg újra önmagáról gondoskodni. Jól figyelj oda, mielőtt beleugrasz egy ilyen csapdába.


5. Lehet, hogy rájöttél: a házasság nem neked való
Sok házasságban élő barátom van, de néhányan feláldozták a boldogságukat pusztán azért, mert féltek egyedül lenni. Egy önálló, független 40-esnek, aki már megvalósította önmagát, valójában nincs félnivalója. Döntsd el, mire vágysz, függetlenségre vagy elkötelezettségre és ezt is vedd fel a szempontjaid közé. Mindenkinek sokkal jobb, ha tisztában vagy az ilyen jellegű igényeiddel is.

Vannak további tanácsaid? Oszd meg a kommentek között!


Esta

Képek:
David Castillo Dominici / FreeDigitalPhotos.net
photostock / FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6446 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x