A pasi már a járásodból is tudja…
Címlap / Te+Én+Szex / A pasi már a járásodból is tudja…

A pasi már a járásodból is tudja…

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A magas sarkú cipő előnyös hatásairól már sokat hallhattunk - kétségtelenül van abban valami nagyon izgalmas, ahogy a nő mozog. De miben veszik el a pasi konkrétan? A lábak csodálatán túl a csípő mozgása is izgalomba hozza - sőt, kiszúrja, hogy mikor termékeny a hölgy. Egy új, német kutatás szerint a férfiak előbb észrevesznek egy nőt, ha legtermékenyebb időszakában van, csupán azzal, hogy megfigyelik, hogyan jár. A táncmozdulatai is árulkodóak ilyenkor, de ahogyan sétál, az van leginkább hatással a pasikra. 

Hogy a nő pontosan milyen jelet küld, az nem világos a kutatók számára – de valószínűsítik, hogy a csípő mozgása „jelez” a férfiaknak. Negyven évvel azután, hogy a George Harrison megírta a Something című Beatles-dalt, a Gottingeni egyetem kutatói arra voltak kíváncsiak, valóban van-e valami különleges abban, ahogyan a nő jár?


Kutatásuk során 48 fiatal nőt filmeztek, amint fel-alá járkál egy egyenes vonal mentén, illetve táncol 30 másodpercig. Mozgásukat ezután sziluettként mutatták be, hogy megjelenésük ne vonja el a figyelmet a mozgásról. A kísérletet megismételték kétszer - egyik alkalommal a videóra vett hölgyek esélye a teherbeesésre igen csekély volt, a másik alkalommal viszont termékeny időszakukban voltak.

Kétszáz férfival nézették meg a felvételt, és megkérték őket, mondják meg, mennyire találták vonzónak a mozgó nők sziluettjét. Az eredmények egyértelműen azt mutatták, hogy a férfiak akkor találták legcsábítóbbnak a hölgyek mozgását, amikor azok legtermékenyebb időszakukban voltak. A séta és a tánc is ugyanezeket az eredményeket produkálta – írja a Personality and Individual Differences szaklap.

A kutatók nem vizsgálták meg tüzetesen a mozgást. Nem tudják pontosan megmondani, konkrétan mi ennyire vonzó a férfiszem számára. Bernhard Fink kutató szerint azonban bizonyára nem a gyaloglás sebessége az – a titok nyitja inkább a csípő billegtetésében, „kígyózásában” keresendő.

A tanulmány azt sugallja, hogy a női test finom mozgásokkal jelzi a termékenységet, amit azonban a férfiak észrevesznek és vonzónak találnak.


Dr. Fink korábban a férfiak táncát elemezte. Egy 2010-es tanulmányban, melyet a Northumbria egyetem kutatóival együtt végzett, arra kérte a nőket, hogy értékeljék a férfiak mozgását a táncparketten.

Az elemzés kimutatta, mely mozgásokat találták a hölgyek legvonzóbbnak. A változatos mozdulatok találtattak a legjobbnak, valamint a szélesebb mozgások – amelyek kreativitásról, rugalmasságról és erős, egészséges testről árulkodtak. A túlzott „hinta” mozgás, a karok dobálása kevésbé bizonyult vonzónak a nők számára. Az egyik, majd másik oldalra csavart mozgás, valamint a tetszetős térd viszont szintén egészen jó eredményt ért az attraktivitás szempontjából.


Búcsú Adrienn

Forrás >>

Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 17888 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x