Keressük az igazi Férfit! De hol vannak az igazi nők?
Címlap / Te+Én+Szex / Keressük az igazi Férfit! De hol vannak az igazi nők?

Lukács Tünde

Keressük az igazi Férfit! De hol vannak az igazi nők?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Az utóbbi időben egyre többet találom szembe magam a férfiasság -nőiesség kérdésének problémájával. Milyen az igazi férfi, és milyen az igazi nő? Általában nőktől hallom a panaszt, mert hát a férfiak kevésbé szeretik elmondani másoknak ilyen jellegű problémáikat. 

A világban a nők egyre több helyen veszik át a férfiak szerepét. Ha megnézzük a különböző egyetemek férfi-női hallgatóinak arányát, láthatjuk, hogy sokkal több nő végez felsőfokú tanulmányokat, mint ahány férfi. Egyes szakmák szintén elnőiesednek, olyanok is, ahol ezidáig szinte csak férfiak voltak a munkaerőpiacon.
Sajnos nem csak a munkahelyekre jellemző a nők „elférfiasodása” - a családban is sokszor ők veszik át a családfenntartó, a családfő szerepét. Lehet, hogy akkor is, ha nincs is rá szükség?

A nők többségének lelkében a mai napig megtalálható a férfiakkal szembeni gyűlölet kicsike csírája. Nem csoda, hisz évezredeken keresztül elnyomás, megaláztatás volt a nők osztályrésze. Sajnos a mai világban sem sokkal jobb a helyzet, hisz a nők még mindig hátrányos helyzetben vannak. Kevesebb bért kapnak ugyanazért a munkáért, nehezebben találnak munkahelyet, ha kisgyermekes anyukák, vagy ha még gyermeket szeretnének.
A családon belüli erőszakról pedig ne is beszéljünk, amelynek egyre több nő válik áldozatává.
Ezért tudat alatt a nők büntetni szeretnék a férfiakat, akik ezt tették ellenük. Ez még azok a nőkre is igaz lehet, akiknek tudatosan tulajdonképpen semmi bajuk nincsen a férfiakkal, hiszen a kollektív tudattalanban az információ jelen van.

Nemrég egy barátnőm mondta nekem azt, hogy egy férfi akkor lesz igazi férfi, ha van mellette egy igazi nő, és fordítva. Egy nő akkor válik igazi nővé, ha van mellette egy igazi férfi.
Ez részben így is van. Mégis azt gondolom, nem is az a lényeg, hogy mennyire vagyunk igazi nők vagy férfiak. Van egy sokkal fontosabb dolog, amitől a másik „igazi” lesz. Az, hogy hogyan tekintünk a társunkra. Hiszen emlékezzünk rá, hogy tudományos kísérletekkel már igazolták, hogy a megfigyelő hatással van a megfigyelés tárgyára. Vajon hogyan tekintek én a páromra? Mint igazi férfira? Mint „anyuci kisfiára”? Mint „pipogya fráterre”? És vajon a párom hogyan tekint rám? Mint „igazi nőre”? Vagy esetleg mint „házisárkányra”? Vagy mint valakire, aki mindig mindent jobban tud? Érdemes ezen elgondolkodni, mert bár viccesnek tűnnek a hasonlatok, sajnos nagyban befolyásolják kapcsolatunk kimenetelét. Persze bármelyik lehetőség áll fenn aktuális kapcsolatunkban, ennek legtöbbször szülői mintáink, családi berögződéseink állnak a hátterében.



Nagy változások zajlanak a világban.
Sokan lépnek új utakra, sokak életszemlélete változik. A változás spirituálisan főleg a nőket jellemzi, hisz a különféle ez irányú tanfolyamok, előadások látogatói főleg hölgyek. Ez azonban egy fajta veszélyt is hordoz magában. Azok a nők, akik tanulnak, akik már másképp szemlélik a világot, egyre nehezebben találnak társat maguknak. Szinte naponta találkozom olyan nőkkel, akik elpanaszolják, hogy társtalanok, mert nem találnak olyan társat maguk mellé, akivel szellemi közösséget alkotnának, akivel lehet beszélgetni az őket foglalkoztató dolgokról is.
A lelki-szellemi változás útjára lépett férfiak is hasonló gondokkal küzdenek, bár számuk sokkal kevesebb a nőkhöz viszonyítva. Ha a partner nem tudja követni ezt a változást, ha „lemarad”, sajnos a kapcsolat könnyen válságba kerülhet. Egy idő után nem lesz közös téma, hisz az egyik fél általában nem érdeklődik társa új érdeklődési körei iránt. Sajnos ezt a válságot magam is megtapasztaltam, és átéltem azt, amikor az eltávolodás olyan mértéket ölt, hogy a szakadék már áthidalhatatlan. Ilyen esetben sajnos az egyetlen út az elválás. Ez az ellentétes állapot sokáig nem tartható fenn, mert mindkét fél szenved a kölcsönös meg nem értés miatt.

Mit tehetünk, hogy a meglévő párkapcsolatunk optimális legyen, vagy hogy megtaláljuk életünk megfelelő párját? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a november közepén induló fél éves tanfolyamunk első hétvégéjén, ahol a téma aktualitása miatt első alkalommal a párkapcsolatokat vesszük nagyító alá. Bővebb információt a honlapomon találsz.


Addig is mi nők, próbáljunk meg ismét „NŐK” lenni. Semmi baj nem történik, ha kicsit visszavonulunk, ha engedünk irányítói szándékunkból, ha hagyjuk, hogy párunk támogasson minket. Nem kell mindig erősnek látszani. Helyette nézz a párod szemébe azzal a csodálattal, amitől megérzi, milyen jó melletted férfinak lenni!


Lukács Tünde
Kineziológus, Természetgyógyász
Metafizikai pszichoterapeuta
http://www.lelekvilaga.5mp.eu/


Képek: FreeDigitalPhotos.net
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 6592 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x