Milyen bődületes hibákat követhetünk el a lagzinkon?
Címlap / Te+Én+Szex / Milyen bődületes hibákat követhetünk el a lagzinkon?

Milyen bődületes hibákat követhetünk el a lagzinkon?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-24

Ruha és cipő - döntsön-e a tökéletesség a kibírhatóság felett? Végigegye a menüt az ifjú pár? Muszáj a vőlegénynek mindenkivel koccintania? És mennyit igyon a menyasszony? Nem ezek tűnnek a legkardinálisabb kérdésnek egy esküvő szervezése során, de higgyék el, az egész ceremónia sikeressége múlhat rajtuk… Az Alexandra Kiadó gondozásában októberben megjelent Bazi nagy esküvőskönyv végre lerántja a leplet az esküvők rózsaszirmokkal telehintett világáról. Meghökkentő, tanulságos, ráadásul igaz történetekkel szolgál, hogy ne fulladjon kudarcba a közös élet kezdete! 300 sztár és civil esküvő ihlette Gönczi Gábor és Csikós Balázs Bazi nagy esküvőskönyvét. 

A nők már 5 éves korukban elkezdik esküvőjük tervezését, ami egyben azt is jelenti, hogy mire elérkezik az idő, már minden összeállt a fejükben, a bevonulástól kezdve a ruhán és cipőn át a díszítésig, konkrétan minden! Pedig az ördög a részletekben rejlik, mégpedig azokban, amelyekre ilyenkor nem is gondolunk. Meglehet, szép az a bizonyos álomcipő, de vajon eljut-e benne a menyasszony a táncig, vagy már az oltárnál keserű kín rajzolódik az arcán? Sok múlhat rajta. Nagyon sok. Az októbertől kapható Bazi nagy esküvőskönyv szerzői több mint 300 esküvővel a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy könyv formájában megírják tapasztalataikat. Teszik mindezt remek humorral fűszerezve és szókimondó stílusban, a finomkodást jó messziről elkerülve.


A kötetből megtudhatjuk a legősibb vendéglátós svindliket, hogy mi a koktél-trükk vagy a klíma-trükk, megtanuljuk kiszámolni, hogy mennyit dobjunk be menyasszonytánckor az edénybe, valamint kiderül többek között az is, hogy házasságunk olyan lesz, amilyen az esküvőnk. Tehát nagyon nem mindegy, hogyan szervezzük! Ha jó a buli, akkor jó buli lesz, ha vicces, akkor vicces, ha fáradságos és veszekedős, akkor fáradságos és veszekedős. A könyv nem megy el a nászéjszaka kérdésköre mellett sem, mítoszok fognak megdőlni…A legsűrűbben előforduló hiba például, hogy a pár nem élvezi az esküvőt. A lényegtelen dolgokra figyelnek, sűrű programot szerveznek és szervezőként vesznek részt az esküvőn, nem főszereplőként vagy díszvendégként. Azzal vannak elfoglalva, hogy minden úgy sikerüljön, amit előre elterveztek, hogy MINDEN dokumentálva, fotózva és videózva legyen. Inkább legyen felkapcsolva az összes villany a fotós miatt, mint legyen egy jó táncos házibuli. Mert fontosabb videózni a semmit, mint úgy jól érezni magukat, hogy az nincs meg videón. De minek? Valaki ezt végig fogja valaha nézni?


Nincsenek csodák. Nem lehet kibírni húsz órát tűsarkúban, egy nagy többrétegű fehér ruhában a kánikulában, hogy az ne törje fel a menyasszony lábát és ne izzadjon bele. Nem lehet nyolc fogást végigenni és mindenkivel koccintani hányás nélkül. Egyszerűen ilyen nincs és kész. És ha nem hallgat ránk, akkor mezítláb koszos lábbal fog ugrálni hajnalban a büdös menyasszonyi ruhájában. Mert azt hiszi, hogy mindenki a délutánra fog emlékezni, amikor még szép ruhában bevonult a terembe. De sajnos nem. A vendégek az utolsó képekre fognak emlékezni az estéből. Éppen ezért van kampánycsend is a választások előtt. Mert az utolsó benyomás mindig sokkal jobban megtapad bennünk.


Az igazán unikumnak számító kézikönyv szokatlan tanácsai mentén számos hasonló példát soroltat fel, valóban megtörtént eseményeket, és ezzel egyetemben millió olyan hibát, amibe az emberek belefutnak. Nem „minden szép és jó”, rózsaszín alkalmakat vonultat fel, pont kifejezetten rossz és röhejes, vagy éppen kudarcba fulladt esküvői történeteket, például egy vőlegényről, akit mentő vitt el saját lakodalmáról, vagy az ifjú párról, aki közröhej tárgyává válva kétféle módon vonult be a lagzi helyszínére – csak hogy mindkét örömszülőnek kedvezzenek... Grátiszként bekukkanthatunk celebesküvők kulisszái mögé is, láthatjuk, hogy miképpen csinálják azok, akikről azt hisszük, hogy pénzük eleve garancia a tökéletes lagzira. Nemcsak házasulandók élvezhetik a kötet őrült és tanulságos történeteit, hanem mindenki, aki döbbenve szeret nevetni.

A tökéletes esküvő lehetetlen küldetésnek tűnik, de csináljuk már úgy, hogy jó buli legyen!

A szerzőkről:
Gönczi Gábor és Csikós Balázs 1991-ben alapították közös bandájukat, a Smile Rock Circust. A 21. születésnapjukat már a Syma Csarnokban ünnepelték, hétezer ember előtt. Normális ember nem megy el háromszáz esküvőre, nem ad előzőleg tanácsokat, nem hangosítja a ceremóniát, nem eszi végig a menüt és nem bulizza végig a partit. De a zenekarvezető és a frontember nem normálisak. Nekik ez a dolguk, ezért hívják őket. Ezért látnak, tapasztalnak olyan dolgokat, amit más nem. Ők az elsők, akik le merték írni, amit más még soha. Könyvük ott kezdődik, ahol az összes eddigi véget ér. Nem baj, ha botrány lesz belőle!
 

Gönczi Gábor és Csikós Balázs: Bazi nagy esküvőskönyv
Kiadja: www.alexandra.hu

Figyelem! A képek csupán ízelítőül szolgálnak
, a java az alábbi linken található és tölthető le nagyobb méretben, a felhasználónév: sajto, jelszó: sajto segítségével.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 6435 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x