Valentin-napon jókedvűen, egyedül?
Címlap / Te+Én+Szex / Valentin-napon jókedvűen, egyedül?

Valentin-napon jókedvűen, egyedül?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-26

Valóban más ez a nap, mint a többi? Vagy csak egy költséges kis társasjáték, amihez a szerelemnek semmi köze? Mi a helyzet, ha szingli vagy? Tényleg az a legrosszabb dolog, ami történhet veled, hogy Valentin-napon (is) egyedül vagy?  

„ Van egy ősrégi alap értékrend, ha aszerint élnénk, kijönnénk önmagunkkal, és a világ is teljesen jól kijönne velünk. Ezt igyekeznek felülkiabálni a mindenkori  ún. elvárás emberek. Azt üvöltözik, hogy kövesd a trendeket, viselkedj sztereotip módokon, versenyezz mindenáron, extrémkedj, légy sovány, sok gyermekes "szabad". Ám ha te fogcsikorgatva törekszel megfelelni e kívánalmaknak, fura módon inkább képmutató, zavarodott, felelősséghárító, elbutult, öngyűlölő leszel.”

Vavyan Fable

Magyarországon 1990 óta ünnepeljük Szent Bálint ünnepét. A globalizáció és az üzleti érdekek gyorsan átvették ezt az angolszász szokást.  Most már a hipermarketek is próbálkoznak virágküldéssel, az ékszerkereskedők pótolni kívánják a karácsonykor kiesett forgalmukat, éttermek sora kedveskednek szívecskés ömlengős extra ajánlatokkal, pizzacégek, giccses ajándéküzletek, cukrászdák, édesség-forgalmazók és számos egyéb üzletág is jócskán szeretne részesülni a ceremónia bevételeiből. A televízió is ömleszti ránk ilyenkor nem feltétlenül értékes (keser)édeskés romantikus filmjeit.

Pedig egy párkapcsolat, ha nem boldog, ez a nap sajnos nem fog segíteni, akiknél pedig még forrón izzik a szerelem lángja, nem érzik szükségét, hogy ez a nap bármiben is más legyen, sőt! Elutasítják a Valentin-nap „kényszer” kiadásait, és inkább idegesítőnek vélik a felfordulást.

A hiedelem szerint, aki ezen a napon házasodik, azok frigye sikeres lesz. Azt gondolom, hogy jó, ha az ember hisz valamiben, bármi is legyen az. De szívünk mélyén tisztában vagyunk azzal, hogy ez egy költséges kis társasjáték, és két ember kompromisszumkészségéhez, a szerelem folyamatos ébrentartásához semmi köze, az nem ezen az egy napon múlik.

A szingli létformát kedvelők épp a társas magány kínzó életérzése miatt választották az előbbit. Az, hogy ezt kényszer hatására tették vagy önszorgalomból, sajnos, nem mindegy, mert ha valamit saját szabad akaratunkból teszünk, azt könnyebben elfogadjuk, kényelmesen berendezkedünk rá. Pedig az az egyén sincs elveszve, aki partnere akaratából vált szinglivé!


Tehát a magány nem azonos az egyedülléttel. Egyre több ember képes arra, hogy az egyedüllétet pozitívan töltse el, csak magával foglalkozzon, és sok olyan dologra tud időt szakítani, amit csak így lehet kivitelezni, pl. egy új tanfolyam elkezdése, sportolás, jógázás, egy jó könyv elolvasása, minden, amely új társaságokba visz minket. Mindegy, csak nyújtson nekünk sikerélményt!

Még mindig sokan félnek attól, hogy a megélhetéshez két fizetésre van szükség, pedig éppen a szükségleteink a felére csökkennek. Azon sem idegeskedünk, hol nyomta meg a fogkrémes tubust az ex, nyugodtan olvashatunk, ameddig csak jól esik, senki nem szól a sugárzó fény miatt.  Addig és annyit telefonálhatsz, vagy cseveghetsz, ameddig csak szeretnél, senki nem szól, hogy éhes. Senki nem horkol melletted akár közvetlenül a szex után.
 
Kellő önismereti munkával az előnyünkre fordíthatjuk az „egyedüllétet”, hasznos dolgokra is lehet tudatosan időt fordítani, ezáltal gazdagodhat a személyiségünk, önbizalmunk pedig növekedni fog. Keressünk új ismerősöket, akikkel közös programokat tudunk szervezni, és élvezzük, hogy oda mehetünk, utazhatunk, ahová szeretnénk, azzal találkozhatunk, akivel akarunk, bátran foglalkozhatunk olyan új spirituális tudományokkal, aminek létjogosultságát esetleg megkérdőjelezte volna a „párunk”. Az ezoterikus találkozók is segítik önmagunk megismerését, saját emberi nagyságunk felfedezését. Bátran legyünk kicsit önzőek!
A magány akkor lehet negatív hatással a személyiségünkre, ha negatívan értékeljük azt, sajnáljuk magunkat, magunkba fordulunk, és bezárkózunk. Ez a legrosszabb. Mert nincs miért! Érdemes az egyedüllétben a pozitív lehetőségeket fokról fokra felfedezni!
 
Higgye el, Ön csodálatos, és egyedi, úgy, ahogy van!

A legegyszerűbb recept, ha megpróbáljuk saját magunkkal is jól érezni magunkat! Ez a kisugárzásunkban is azonnal észrevehető, feltűnővé válunk, nem veszünk el a nagy szürke tömegben, aki szereti önmagát, annak az egyénisége is csak színesedik.

Csináljunk magunkról fotót, értékeljük, mi nem tetszik magunkon, és azt próbáljuk kijavítani. Vásároljunk új ruhadarabokat, színesítsük meg ruhatárunkat is. Érdemes régi fényképeket is megvizsgálni, vajon hány fotón mosolyogtunk őszinte szívből? Biztos, hogy újra akarnánk azt a „csak ne legyünk egyedül” párkapcsolatot?

A példa kedvéért, Valentin-napon nézzünk szét mosolyogva, vidáman a vásárlási őrületben, gondolhatunk a drága jó Bridget Jones-ra,is, vagy a mi Terézanyunkra vagy Carrie Bradshow-ra és ajándékozzuk meg saját magunkat valamivel, amire már oly régen vágyunk! Akár olyasmivel is, aminek semmi, de semmi  értelme…


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

 
 
[ 8760 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x