Egyre többen bújnak ágyba interneten megismert partnerrel
Címlap / Te+Én+Szex / Egyre többen bújnak ágyba interneten megismert partnerrel

Egyre többen bújnak ágyba interneten megismert partnerrel

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Minden évben, a december elsejei AIDS-világnap kapcsán szokta közzétenni az egyik ismert óvszermárka azt a világméretű, leginkább a biztonságos szexről és megelőzésről szóló felmérést, ami elsősorban a fiatalokra koncentrál. Az egyik legnépszerűbb erotikus társkereső oldal legutóbbi kutatásában viszont kifejezetten arra volt kíváncsi, hogy az internet mennyiben változtatta meg szexuális szokásainkat és vajon a fiatalok liberálisabbak-e a szexualitásuk megélésében, mint az idősebb generáció. 

Az internetes videók elterjedésével szükségszerűen elöntötték a világhálót azok a pornóoldalak, amelyek a képes tartalmak helyett követve a technikai fejlődést, szexvideók millióival próbálják kielégíteni látogatóik (előfizetőik) igényeit. Ennek ellenére a kutatásban résztvevők 10%-a egyáltalán nem néz pornót elmondása szerint, a nyilatkozók fele viszont kisebb-nagyobb rendszerességgel fogyaszt szexuális tartalmat az interneten. A felhasználók harmadáról viszont elmondható, hogy rendszeres online pornó fogyasztó.

A 2013. októberi kérdőíves felmérés eredményéből kiderült, hogy a kérdőívet kitöltők kétharmada 18 éves kora előtt vesztette el szüzességét. A lányoknál gyakoribb, hogy még 18 éves születésnapjuk előtt „odaadják magukat valakinek”, tízből nyolcan állították ezt, a fiúk esetében csupán tízből hatan létesítenek szexuális kapcsolatot nagykorúvá válásuk előtt. Minden második válaszadó egyébként 16 és 18 éves kora között vesztette el szüzességét, ez tehát a legtipikusabb életkor a szüzesség elvesztésére. Az is kiderült azonban, hogy aki 25 éves koráig nem szexel mással, valószínűleg szűz is marad (ez a válaszadók mintegy 1-2%-ára volt jellemző).


Van, aki szégyelli, ha túl kevés partnere volt eddig, van, aki pedig büszke a nem ritkán 100 feletti partnerszámra is. A kérdőív ugyanis rákérdezett arra is, hogy ki hány partnerrel bújt ágyba eddigi élete során összesen.

A nőknek csupán 10%-a, a férfiaknak viszont harmada állította, hogy több mint 50 partnerrel létesített már szexuális kapcsolatot. A felhasználók 12%-a pedig igazi „nagyfogyasztó”, ők több mint 100 partnerrel bújtak ágyba. De hogy ne csak a kiemelkedő számokról beszéljünk, a kitöltők negyede 20 és 50 közötti partnerszámot jelölt meg (ez volt a legtöbbek által megadott átlagos „trófeaszám”). Körülbelül ugyanannyian (a kitöltők ötöde mindkét esetben) vagy 10-nél kevesebb partnerről számoltak be, vagy maximum 10 és 20 közöttit említettek a felmérés során.

Ami viszont az online társ- vagy partnerkeresés elterjedését jól mutatja, hogy a  résztvevők fele ismerkedett már meg úgy valakivel az interneten, hogy később szexuális kapcsolat is kialakult belőle, ráadásul harmaduk több online partnert is csípett már fel valamelyik internetes oldalon.


A felmérésből kiderült az is, hogy minden hatodik kitöltő havonta csupán csak egyszer-kétszer szeretkezik (vagy rosszabb esetben egyszer sem). Legtöbben a havi 10 szeretkezést jelölték meg átlagnak, tízből négyen pedig ennél még gyakrabban bújnak ágyba partnerükkel. A kitöltők 8%-a naponta szeretkezik partnerével, viszont ne gondoljuk azt, hogy ez a forróvérűnek gondolt fiatalok kiváltsága! Legfőképpen a 40-50 éves korosztály az, aki ennyire aktívnak mondja magát az ágyban.

Több mint 70%-unk szeretkezett már extrém környezetben vagy különleges helyen (persze kinek mi számít annak). Ráadásul a válaszadók több mint a fele többször is megtette már ezt és kalandozott el „tiltott” helyen a szexualitás világában. Ezzel szemben viszont a kitöltők 13%-a még sosem tett ilyet, és nem is vágyik rá, hogy kimozduljon a kényelmi zónájából.

Gyakorlatilag nincs különbség a nők és a férfiak maszturbálási szokásai között, mindkét nem hasonló arányú eredményt ért el az erre vonatkozó kérdésekre adott válaszok alapján. A kitöltők 86%-a szokott magához nyúlni, a többiek elmondásuk szerint soha sem önkielégítenek. A maszturbálók 6%-a naponta kényezteti magát, negyedük állítja azt, hogy gyakran nyúl magához, a kitöltők több mint a fele viszont csak ritkán teszi ezt.

A férfiak több mint a fele próbált már ki valaha valamilyen szexuális segédeszközt, a nők esetében 40% alatti ez az arány. Az 50 év felettiek nagyobb arányban használják ezeket az eszközöket, mint a 30 év alatti fiatalok, tehát nem csupán a szeretkezések számában aktívabbak az idősebbek, hanem gyakrabban gondolják színesíteni is nemi életüket.

A legelterjedtebb szexuális segédeszköz a vibrátor, de a kutatásból kiderült az is, hogy minden ötödik válaszadó próbálta már ki a kötözős szexet bilinccsel vagy kötéllel és minden tizedik kitöltő játszott már erotikus társasjátékkal.
Végezetül előkerült a generációk óta vissza-visszatérő kérdés: valóban a méret a lényeg? Nos, a nők 72, a férfiak pedig 81%-a szerint egyáltalán nem a méret számít. Úgyhogy, aki eddig emiatt forgolódott éjszakákon át, megnyugodhat: többségben vannak azok, akiket nem érdekel, hogy kinek mekkora.
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 3811 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x