Stressz és egészség
Címlap / Te+Én+Szex / Stressz és egészség

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Stressz és egészség

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-28

Több mint 10 éve jelent meg első könyvünk Menedzserbetegségek címmel. Reménykedtünk persze a sikerben, de a könyv fogadtatása, a nagyfokú érdeklődés bennünket is meglepett. A téma semmit sem vesztett jelentőségéből. Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szerint a XXI. században a stressz az egyik legveszélyesebb és leginkább egészségkárosító tényező. Sőt! Korábban úgy tűnt, hogy a stressz főként a vezetők, a menedzserek egészségét veszélyezteti. Persze akkor sem gondoltuk azt, hogy lennének olyan betegségek, amit kizárólag menedzserek kaphatnak meg - tehát a juhtenyésztő, a kazánkovács vagy a latintanár biztosan védettnek érezheti magát ellene. 

De úgy hittük, hogy a menedzserek az átlagosnál nagyobb stresszterhelésnek vannak kitéve, s ez indokolja, hogy „menedzserbetegségekről” beszéljünk. Ma, a legújabb kutatások fényében – és nem utolsó sorban a gazdasági válság tanúságai, és személyes gyakorlati tapasztalataink szerint – már sokkal valószínűbb, hogy a menedzser nem több, hanem csupán másféle stresszhatásoknak van kitéve. Ezért hát a Menedzserbetegségek már nemcsak menedzsereknek szólnak. Reméljük, hogy ezt a könyvet is az elsőhöz hasonló szeretettel és érdeklődéssel fogadják.

http://www.medock.hu/
 

Valló Ágnes, Nemes János

Stressz és egészség

Menedzserbetegségekről – nem csak menedzsereknek

Az utóbbi évtized kutatási eredményeit is magában foglalja e kiváló és hasznos kötet. Dr. Valló Ágnes (belgyógyász, egészségfejlesztő, mentálhigiénikus, természetgyógyász, életmód-tanácsadó) és dr. Nemes János (a Madarász utcai kórház gyermekkardiológus főorvosa, egészségügyi újságíró) valamennyiünkhöz szól, valamennyiünkről ír.  Hiszen a stressz, a 21. század civilizációs népbetegsége, életünk része, nem futhatunk el előle. A szerzők nem azt tanácsolják, hogy éljünk tökéletesen stresszmentes életet – ami ugyebár képtelenség –, inkább arról győznek meg, hogy létezik jótékony stressz is, ami kihívás, késztetés, az alkotó energiák forrása. Ám a negatív, kontrollálatlan stressz felmorzsolja az erőnket, tönkreteszi a kapcsolatainkat, aláássa az önbizalmunkat, kiégünk tőle, és árt az egészségünknek. A betegség nemcsak a test problémája, hanem az egész emberé is, aki egyszerre test és lélek, szellem és érzelem. A kötet első részében a stressz fogalmával, hatásaival, a testi betegségek lelki hátterével ismerkedhetünk meg – olvasmányos stílusban, mindenki számára érthetően. A második rész kilenc, hosszabb terjedelmű interjút tartalmaz, amelyekben a menedzsereken kívül más foglalkozásúak is vallanak az életükről, a rájuk nehezedő stresszről. Az olvasó ráismer a saját problémáira, közben azon is elgondolkodik, hogy miként kellene megküzdenie velük, és jobban megérti teste-lelke működését.

Kiadta: KM-PharmaMédia 2013-ban

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 2810 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x