5 pénzügyi kérdés, amit még az oltár előtt tegyél fel...
Címlap / Te+Én+Szex / 5 pénzügyi kérdés, amit még az oltár előtt tegyél fel a párodnak

5 pénzügyi kérdés, amit még az oltár előtt tegyél fel a párodnak

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2023-12-07

Talán te is hallottál már róla, hogy az egyik vezető válóok a pénzügyek kezelésében való ellentét. Ha te megrögzött gyűjtögető vagy, míg a vőlegényed legszívesebben két kézzel szórná a pénzt, egészen biztosan nehéz életnek néztek elébe együtt. Honnan tudhatod, mire számíthatsz az anyagiak terén a házasságodban? Néhány pénzügyi szakértő és tanácsadó szerint a boldog párok az anyagiakról is hasonlóan gondolkodnak. “Egy olyan partner, aki teljesen máshogy kezeli a pénzt, egy életen át tartó stressz és küzdelem forrása lehet. Nem csoda, hogy a válások 80%-a a pénzhez köthető." Azt tanácsolják, ne állj oltár elé addig, amíg a következő 5 kérdést fel nem tetted a partnerednek.  

  1. Mik a pénzzel kapcsolatos hiedelmeid? Szerinted egyszerű vagy nehéz pénzt keresni?
  2. Milyen költekezési szokásaid vannak? Félreteszed a bevételed egy bizonyos százalékát, vagy az egész keresetedet elköltöd?
  3. Mit gondolsz az anyagi függetlenségről? Tettél már lépéseket afelé, hogy anyagilag független legyél? (Az anyagi függetlenség azt jelenti, hogy passzív jövedelmet termelsz, amit akkor is megkeresel, ha éppen semmit nem csinálsz. Gondolj pl. arra, hogy kiadsz egy lakást – ez egy valódi passzív jövedelemforrás.)
  4. Vannak terveid arra, hogyan éred el az anyagi biztonságot az életedben? Mikorra szeretnéd elérni?
  5. Milyen terveid vannak a jövőre nézve? Hol és milyen körülmények közt szeretnél élni, hogyan szeretnéd tölteni az időd?
Miért olyan fontos megbeszélni ezeket?
Mert ha eltérő elképzeléseitek vannak ezekben az alapvető pénzügyi kérdésekben, az állandó vitát fog eredményezni köztetek. Ezek a kérdések az alapkövei minden sikeres kapcsolatnak – és minden sikeres életnek. Az együtt megvalósított anyagi biztonság erősíti, összetartja a házasságot, nem is beszélve arról, hogy számtalan közös élményt, utazást, szórakoztató programot lehetővé tesz.

Sőt, mi több, a tanácsadó szerint “nincs annál szexibb, mint olyasvalakivel élni, akivel egy közös cél felé irányíthatjuk a hajónkat, közös álmokat valósíthatunk meg. Ennél erősebb köteléket semmi sem tud kialakítani egy kapcsolatban. Nem számít, ha útközben kudarcok sokaságával találkoztok – sőt, ezek még inkább megacéloznak benneteket. A közös célon való munkálkodásnál közös a felelősség is, így egyik fél sem érezheti magát többnek, vagy épp kevesebbnek a másiknál.”Ti mit gondoltok erről? Beszéltetek már a párotokkal a pénzügyi jövőtökről?

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 3691 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x