8 dolog, amit senki sem mond el neked az esküvőszervezésről!...
Címlap / Te+Én+Szex / 8 dolog, amit senki sem mond el neked az esküvőszervezésről!

8 dolog, amit senki sem mond el neked az esküvőszervezésről!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2022-08-13

Már megvetted az összes létező esküvős magazint, létrehoztál egy esküvős pinterest board-ot, és még a tévében is a témába vágó műsorokat nézegetsz. Mégis, az alábbi 8 dolgot senki sem mondja el neked! 

Nem tudsz mindent egyedül megvalósítani!

Teljesen rendben van, ha segítséget kérsz. Sőt, elkerülhetetlen, ha meg szeretnéd őrizni az elméd épségét. A család, a barátok és a profi szolgáltatók rengeteg terhet levesznek a válladról. Egyszerűen tény: egyedül képtelen bárki is megszervezni egy ilyen nagyszabású eseményt.
Készítsd fel magad néhány kínos párbeszédre!

A “Gyerekek nem jöhetnek” párbeszéd: Hidd el, semmi kifogásolnivaló nincs abban, ha csak felnőtteket szeretnél látni az esküvődön. Ne érezd úgy, hogy emiatt szabadkoznod kell! A legjobb, ha már a meghívón világosan jelzed, hogy kiket vársz szeretettel. Ennek a legudvariasabb és legegyszerűbb módja, ha névre szóló meghívókat küldesz. Ebből valószínűleg mindenki ért.

A “Mindent a pénzről” párbeszéd: Ezek a beszélgetések mindig kellemetlenek, még a szülőkkel is. Ha a szüleid felhozzák, hogy szívesen támogatnának, beszéljétek meg, hogy pontosan mennyivel szeretnének beszállni. De először is köszönd meg és hozd a tudtukra, mennyire hálás vagy a segítségért! Ha nem jönne fel a téma, sajnos nektek kell felhozni. Például így: “El kezdtük megtervezni az esküvői büdzsét. Tudom, hogy ez egy kellemetlen kérdés, de esetleg gondolkodtatok rajta, hogy besegítetek egy kicsit?”


A szolgáltatókkal történő beszélgetések: Ahogy egy-egy szolgáltatóra vársz pl. egy kávézó asztalánál, úgy érezheted, mintha vakrandin lennél. Készülj fel előre, járj utána az illetőnek, ismerd meg a munkásságát, nézd meg a referenciáit, és írj össze minél több kérdést! A beszélgetés során készíts jegyzeteket, és ne dönts addig, míg mindenkit meg nem hallgattál, és nem mérlegelted az egyes választások előnyeit és hátrányait!

A rejtett költségek

Tisztában vagy a nagyobb beruházást igénylő tételekkel: a helyszín, a ruha, az öltöny, a koszorúslányok ruhái, a fényképész, a DJ, a torta és a virágos… De ahogy egyre előrébb haladtok a szervezéssel, úgy fognak előjönni a további apróságok, pl. meghívók elkészítése, kiküldése, ajándék a segítőknek és a szülőknek, kiegészítők, borravalók, stb.
A meló nem ér véget az esküvővel


A nászút

Mielőbb kezdd el tervezni a nászutat, mert ahogy egyre közelebb kerül az esküvő napja, annál kevesebb időd jut rá, hogy szálláshelyek, programok után kutass, repülőjegyet foglalj, stb. Készíts össze minden fontos iratot, foglalási papírt, és tartsd őket egy helyen! És ne stresszeld magad azzal, hogy életed legjobb utazását szervezd meg! Ez az út a pihenésről szól, és arról, hogy a nagy nap után végre felhőtlenül élvezhessétek egymás társaságát!

A köszönőkártyák

Kedves módja, hogy megköszönd a vendégek részvételét, hogy köszönőkártyákat küldesz ki az esküvő után. Ha sokan voltak, nem kell mindet egyszerre megírnod, jobb, ha több részre osztod a munkát. Nem szükséges bő lére ereszteni a szöveget, elég, ha csak egy-két kedves sort írsz.

A névváltoztatás

Ne feledkezz meg róla, hogy az irataidon is meg kell változtatnod a nevedet közvetlenül az esküvő után!

És végül, ne feledd: a szabályokat mindig át lehet hágni!
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 29112 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x