Hogyan kértem meg a szerelmem kezét - az édesapjától
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Hogyan kértem meg a szerelmem kezét - az édesapjától

Hogyan kértem meg a szerelmem kezét - az édesapjától

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-10-20

Mai igaz történetünk egy férfi tollából származik, aki számára olyan fontosak voltak a hagyományok és a szülői áldás, hogy az apának tette fel először a nagy kérdést. 

 

Rendezvénynaptár
Azt gondolhatnád, hogy egy apától megkérni a lány kezét nem a menyasszonyról, hanem az apáról szól. És többnyire igazad is van. Azonban van olyan helyzet, mikor nem hozhatsz ennél jobb döntést.

Nagyon kellett vigyáznom, hogy a barátnőm sose tudja meg, hogy előzetesen beszéltem az apjával, mert akkor odalett volna a meglepetés. Vállaltam a kockázatot: úgy kellett beszélnem négyszemközt a leendő apósommal, hogy a barátnőmnek ne tűnjön fel.

A többi férfival ellentétben nekem volt egy kis előnyöm: tudtam, hogy az apósom szinte elvárja tőlem, hogy neki tegyem fel először a kérdést. Ezt már akkor tudtam, mikor megkérdeztem tőle, nincs-e ellene kifogása, hogy a lánya hozzám költözik, annak ellenére, hogy még nem jártunk jegyben. Mivel az apósom régi vágású, ez a költözés nagy falat volt számára. Igazi úriember ő, mintha egy másik korból származna. De épp ezért olyan értékeket képvisel, amelyek már kihalófélben vannak a mai világban. Ő még mindig hisz abban, hogy egy jó kézfogás és egy nagy mosoly szinte minden problémára gyógyír lehet.
Szóval elfogadni, hogy a kislánya hozzám költözik még jóval az esküvő előtt, egy kicsit szíven üthette. De miután láttam, hogy jól esett neki a tény, hogy őt is bevontuk, nem volt kérdés, hogy a lánykérésnél is így tegyek.

Már régóta tudtam, hogy el akarom venni a szerelmemet. Már hat hónappal a lánykérés előtt el kezdtem terveket szövögetni, de az “apóskéréssel” vártam, míg kicsit közelebb kerültem a célhoz. Közeledett a szülői látogatás, és ezzel a nagy pillanat is. És az ő házában, az ő kanapéján (ami egy fontos tényező) tettem fel neki életem második legnagyobb kérdését. A lényeg az volt, hogy apósom a lehető legkényelmesebben, legbiztonságosabban érezhesse magát – és a barátnőm ne tudjon semmiről.

A terv a következő volt: bejelentettem, hogy elviszem őket egy családi vacsorára. Ez azt jelentette, hogy a barátnőmnek készülődnie kellett; és mint a legtöbb nő, ő is szeret sokáig készülődni. Gondoltam, ez legalább fél óráig elhúzódik, és ez több is, mint elegendő, hogy beszéljek az apjával. Leültettem a kedvenc karosszékébe, és én is leültem vele szemben. Elmeséltem neki egy történetet, amit azelőtt még soha nem mondtam: arról szólt, hogyan szerettem bele a lányába már az első pillanatban. Azt akartam, hogy tudja: szeretem a lányát, és számomra nem kérdés, hogy el fogom venni, de szeretném, ha ő is jól érezné magát ezzel kapcsolatban. Szeretném, ha részese lenne.


Olyat tettem, ami a legtöbb férfi számára rettentő nehéz: sebezhetővé váltam egy másik férfi előtt. Kitártam a szívem, és beengedtem őt, engedtem, hogy lássa az érzelmeimet. Aztán a szemébe néztem, és két dolgot mondtam neki:
Örökkön-örökké gondoskodni fogok a lányodról.
Megtiszteltetés lenne a családod részévé válni.


Megerősítettem, hogy mindkét dolog nagyon fontos számomra, aztán feltettem a kérdést: mi a véleményed?

A reakció elsöprő volt. Az öreg felállt, hatalmas mosoly ragyogott az arcán, és jó szorosan megölelt. Nem lehetett volna ennél izgatottabb és boldogabb.
Ráadásul a barátnőm még további tizenöt percig készülődött. Ezalatt lecsillapodtak az érzelmek, és semmilyen nyom nem maradt, ami tönkretehette volna a későbbi meglepetést.
 

 
 
[ 9829 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
 

ciganykartya
joskajosda
szerelmi_joslat
szinjosda
slide-tarotA Harmonet üzemeltetője az Harmopress Kft.
1999-2016 © Minden jog fenntatva
HarmoNet 1999 óta minden nőnek bejön!
x