Mennyi van benned Aphroditéből? Tudd meg innét!
Címlap / Te+Én+Szex / Mennyi van benned Aphroditéből? Tudd meg innét!

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Mennyi van benned Aphroditéből? Tudd meg innét!

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-24

Aphrodité (a rómaiaknál Vénusz) a szépség és szerelem istennője, a szerelem, a szenvedély megtestesítője: ő szimbolizálja a szerelem átformáló, alkotásra késztető erejét. Tudnunk kell, hogy nemcsak egy emberbe szerethetünk bele. Erősen vonzódhatunk egy tájhoz, egy tevékenységhez vagy akár egy eszméhez is. Aphrodité elköteleződése teljes és korlátlan, de nem feltétlenül hosszú életű. Aki vagy ami érdekli, annak átmenetileg teljesen odaadja magát, de érdeklődése éppoly hirtelen hűlhet ki, mint ahogyan feltámadt. 

Aphrodité Uránosz leánya, aki sorra eltüntette gyermekeit, míg végül fia Kronosz lemetszette és a tengerbe hajította nemzőszervét. Aphrodité – az egyik ősmítosz szerint – ott kelt ki a habokból, ahol Uránosz nemzőszerve megtermékenyítette a tengert. Aphrodité szépsége és vonzereje számos istent és halandót rabul ejtett. Mégis Hephaisztoszt, a sánta kovácsistent választotta férjéül, igaz, hogy utóbb számtalanszor megcsalta. Férjétől nem született gyermeke, Árésznak a hadistennek azonban több gyermeket is szült, közülük legismertebb Érosz (a rómaiaknál Ámor) a szárnyas gyermek, aki a szívek közepébe lőtt nyilaival segített anyjának.

Aphrodité nagyon könnyen lesz szerelmes, s a szenvedélyes szerelem minden mást háttérbe szorít. Akit szeret, annak teljes egészében odaadja magát. Olyan figyelemmel és érdeklődéssel fordul felé, hogy a férfi délceg daliának, romantikus hősnek érzi magát mellette. Feltétlenül, és teljes elkötelezettséggel hisz a férfiban. Aphrodité tehát "múzsa", inspiráló asszony, aki azzal segíti a férfi céljainak, álmainak megvalósulását, hogy szárnyakat ad neki.

A lángolás azonban csak ritkán hosszú életű, gyakran váratlanul, szinte minden ok nélkül ki is hűl. Nehezen marad meg tehát egy monogám házasságban, az is előfordul, hogy házasságok egész sorozatát köti. Másrészt Aphrodité szerelme akkor bizonyul tartósnak, ha nem, viszonozzák. Ha a férfi megalázza, méltatlanul bánik vele, Aphrodité évekig szenved mellette.
Ha többet szeretnél tudni Aphroditéről, kattints IDE.


És most lássunk egy hús-vér nőt, akinek életét Aphrodité irányítja.

Dalma gyönyörű, mézszőke göndörfürtös kislány volt. Apja imádta, "kis hercegnőm"-nek szólította, fényképek százait készítette róla. Nemcsak gyönyörű volt, hanem bájos és talpraesett is. Bárkit elbűvölt kedves mosolyával, huncut pillantásával. A problémák serdülőkorában kezdődtek. Dalma nyakigláb kamaszlánnyá serdült. Nem volt már különösen szép - amolyan "tizenkettő egy tucat". Azonban átlagos külseje ellenére is körüldongták a fiúk, és ő is egyre jobban érdeklődött az ellenkező nem iránt. Folyton szerelmes volt, és boldogan mesélte anyjának hódításait. A szülők viselkedése azonban megváltozott. Most már szidták mindazért, ami azelőtt tetszett nekik. Tiltották a sminket, a feltűnő ruhákat, tiltották a fiúktól, minden percével elszámoltatták, nem engedték buliba, társaságba járni.

Mégis – vagy tán épp ezért? – megtörtént a baj. Dalma 17 éves korában teherbe esett egy osztálytársától. Hatalmas szerelem volt, egymásnak adták szüzességüket, azt tervezték, érettségi után összeházasodnak. Amikor észrevette, hogy terhes, Dalma hirtelen kijózanodott, egyszerre idegennek érezte a fiút. A terhesség-megszakítás után a kapcsolat abbamaradt.

Érettségi után Dalma nem tanult tovább – egy tervezővállalathoz vették fel titkárnőnek. Számtalan férfikolléga udvarolt neki, de Dalma Sándorba, a 35 éves mérnökbe szeretett bele, aki nem volt se túlságosan jóképű, se sikeres, viszont szemmel láthatólag ügyet se vetett rá. Egy vállalati mulatságon Dalma végül elérte, hogy a férfi felkérje táncolni. Mire visszatértek az asztalhoz, már lángolt a szerelem, hat hónap múlva pedig megvolt az esküvő. A házasság azonban nem tartott soká. Körülbelül. egy év múlva egy reggel Dalma korán ébredt, ránézett Sándorra, és úgy érezte, hogy egy idegen fekszik mellette az ágyban. Egyszerűen nem értette, kibe is volt ő eddig szerelmes. Hamarosan el is váltak.

Viharos évek következtek: sok szerelem és még több csalódás. Dalma egyetlen éjszaka, sőt egyetlen pillanat alatt képes volt szerelemre lobbanni. És mindig úgy érezte, „ő” az igazi. A lángoló szerelmet azonban csakhamar kiábrándulás követte. A viharos életnek egy új házasság vetett véget.

Második férje Károly, a fiatal kalaposmester volt. Károly önállósodni akart, de nem érzett hozzá elég bátorságot. Dalma azonban hitt benne, és ettől Károly szárnyakat kapott. Hamarosan virágzó vállalkozást hozott létre. Dalma is – csak úgy, a maga szórakozására – megpróbálkozott a divattervezéssel, és modelljei nagy sikereket arattak. Károly imádta asszonyát, tenyerén hordozta, minden jóval elhalmozta, leste minden kívánságát. Dalma azonban egyre kevésbé érezte jól magát aranykalickájában. Kifelé tekingetett, és bizony egyszer-kétszer meg is csalta férjét. Pedig a férfi egyre forróbban ragaszkodott hozzá. Hiába. Egy este Dalma egyszerűen elment otthonról, és reggel Krisztián, a bárzongorista mellett ébredt fel. Soha többet nem tért haza.

Krisztián tehetséges jazz-zongorista volt, de nem volt elég önbizalma, ezért nem ért el sikereket a pályán. Dalma szerelme, hite őt is megváltoztatta. Hamarosan saját együttest szervezett, és külföldi szerződést is kaptak. Dalma gondolkodás nélkül követte Krisztiánt az ismeretlenbe. Pedig a férfi megcsalta, megalázta Dalmát, kihasználta, méltatlanul bánt vele. És Dalma mégis, – vagy tán épp ezért? – egyre jobban szerette. Aztán egy napon egyetlen fillér nélkül egyedül találta magát a párizsi hónapos szobában: Krisztián egy tengerjáró hajóra szerződött, és szó nélkül otthagyta őt.Dalma összeomlott. Napokon át nem evett, nem aludt, csak sírt szakadatlanul. Szállásadónője, egy gyermektelen özvegyasszony hallotta meg a sírást. Magához vette, vigyázott rá. Állást is szerzett neki egy divatszalonban. Hónapokba telt, mire Dalma kilábalt a depresszióból. Újra rajzolni kezdett, sőt beiratkozott egy tanfolyamra, ahol divattervezést tanult. Egy-két modelljét el is készítették. A divatszalonban ismerkedett meg az éppen Párizsban tartózkodó Ferenccel. Két kellemes estét és egy forró éjszakát töltöttek együtt, mielőtt a férfi hazatért. Dalma újra szerelmes lett, éjszakánként a férfiról álmodott. De Ferenc alig jelentkezett, néha egy levél, egy-egy telefon…

Aztán egy napon eljött a férfi. „Csomagolj!” – mondta. „Hazaviszlek, nem tudok nélküled élni!” És Dalma csomagolt. Hamarosan megtartották az esküvőt, és egy év múlva megszületett kisfiúk, Roland. Évekig minden a legnagyobb rendben volt. Dalma szerette férjét és imádta kisfiát. Roland már iskolába járt, amikor Dalma egy bevásárlóközpontban egyszer csak rosszul lett. Úgy érezte, hogy nincs elég levegő, mindjárt megfullad. A szíve szörnyen gyorsan kalapált, kapkodta a levegőt, elöntötte a verejték, egész testében remegett. Ferenc nagyon megijedt, különösen, hogy a rosszullétek többször is ismétlődtek. Egyik orvostól a másikig hurcolta Dalmát. De minden vizsgálat negatív volt, azt mondták, a rosszullétek idegi eredetűek. A diagnózis: pánikbetegség. Egy idő után Dalma annyira félt a rosszulléttől, hogy egyedül el sem mert menni otthonról. Nem értették: mi okozhatja a bajt, hiszen házasságuk boldog, anyagi gondjaik nincsenek, Dalmának dolgoznia sem kell, gyerekük egészséges, gyönyörű és okos, vagyis minden a legnagyobb rendben van. De Dalma kíséret nélkül nem tette ki a lábát a házból.

Hogyan is érthették volna, hogy Dalma önmagától fél. Attól, hogy újra szerelmes lesz, és mindent romba dönt. Ezért ítélte önkéntes szobafogságra magát. A gyógyulást Aphrodité kreatív oldalának fejlesztése hozta meg. Újra rajzolni kezdett, és férje segítségével önálló divatszalont nyitott. Arra azért nagyon vigyáz, hogy elsősorban nőkkel vegye körül magát.


Hány százalék Benned Aphrodité? ITT megtudhatod.
Aphrodité-típusú nőkről olvashatsz, és sminkelési tanácsokat kaphatsz ITT. 


Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 5923 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x