Segítség, megcsalt a feleségem! 10 okos tanács, hogy túléld...
Címlap / Te+Én+Szex / Segítség, megcsalt a feleségem! 10 okos tanács, hogy túléld

Gelsei Bernadett

Segítség, megcsalt a feleségem! 10 okos tanács, hogy túléld

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-04-21

A félrelépések, megcsalások szinte majdnem egyformán vannak jelen a férfiaknál és a nőknél, mégis a legtöbb szó a férfiak félrelépésről esik. Talán az lehet ennek az oka, hogy ők tovább tartják benne magukat a szerelmi háromszögekben. A titkos kapcsolatot létesítő kerülő nők általában rövidebb idő alatt jutnak el a döntésig, nyíltabban kezelik a helyzetet, főleg, ha kiderül a viszony.  

Ebben a cikkben azoknak a férfiaknak szeretnék segíteni, akik rájöttek, hogy feleségük megcsalta őket, és nem tudják, hogy most mit kezdjenek ezzel a helyzettel, merre menjenek tovább.

Amikor kiderül számodra a megcsalás, az fáj. Féltékenység, düh, harag, pusztítás, magány, megalázottság érzései jönnek elő belőled. Ezek természetes érzések ilyenkor, azonban ez a sok érzelem egyszerre okot adhat arra, hogy hülyeséget csinál ilyenkor az ember, illetve nagyon könnyű elveszni ezekben az érzésekben, gondolatokban.

Íme, 10 hasznos tanács, hogy mit NE csinálj:

1. Ne kezd el okolni saját magad az ő hűtlenségéér! Egy kapcsolat sohasem egy valaki miatt romlik el vagy megy tönkre. Éppen ezért érdemes végigondolnod, hol voltak a kapcsolatotokban olyan pontok, amiben így útólag látod már, mi az, amit másként csinálhattál volna. Vállalj felelősséget a kapcsolatotokba bele nem helyezett energiákért, meg nem oldott problémákért, De ne vállalj felelőséget a hűtlenségért. Az, hogy a feleséged átlépte ezt a határt az ő egyéni döntése volt, ezért az az ő saját felelőssége egyedül. Ez annyit jelent, hogy amiért elromlott a házasságotok, azért ketten vagytok felelősek, azért mert a feleséged megcsal, egyedül ő a felelős, mert ő lépett meg egy számotokra nem elfogadott határt, nem te, ezért ezt a terhet nem kell magadra venned.

A legrosszabb kapcsolatban is a megcsalás előtt van néhány lépés , amit megtehetnek a párok:
• nyíltan konstruktívan beszélhettek a problémáitokról, érzéseitekről, és arról hogyan javítsatok azokon
• elmehettek egyéni és / vagy párterápiára valamint,
• őszintén lehetne arról beszélni, hogy eltávolodott tőled, és van valaki az életében, akit most közelebb érez, és nehéz ellenállnia, vagy éppen meg szeretné próbálni, milyen lehetne mással.

2. Ne vidd magad az őrületbe a féltékenységeddel! Míg a nőket az érzelmeik motiválják leginkább, addig a férfiak az érzelmeiket általában elnyomják, lefojtják. Ellenben megszállottjai tudnak lenni a féltékenység és birtoklási vágy okozta gondolataiknak és fantáziájuknak. A férfiakra inkább jellemző a birtoklási vágy, ez a nő az enyém, ne érjen hozzá senki stb.- gondolat sor. Ha tehát kiderül más is ugyanazt a nőt bírtokolja beindulhat ez a féltékenységi megszállottság stb. Ilyenkor jönnek a különböző támadó, faggató kérdések, és a legnagyobb indulat a másik felé.

3. Ne faggasd, támadd és kérdezgesd folyton ugyan arról! Bármennyire is nehéz, de érdemes odafigyelned, hogy milyen módon kérdezed a viszonyáról, mert például a következő mondatokkal csak ártasz ezzel a kommunikációval:
• Hogy tehetted ezt velem?!
• Mit csináltatok pontosan?!
• Hányszor csináltátok?!

Ezekkel a rosszul írányított kérdésekkel egy ördögi körbe kevered magatokat, ahol ő csak védekezni fog, vagy támadni. Ha képes vagy lemondani az igazság egy részéről, és nyitottabb kérdéseket feltenni mint pl. Mesélnél arról, hogy milyen intimitásig jutottatok el? Részletesen tudnál mesélni nekem arról, hogy a meghittség hogyan volt jelen köztetek? - akkor egy sokkal őszintébb és számodra is hasznosabb válaszokat fogsz kapni.

Igen, ehhez önfegyelem és önkontroll kell, de érdemes balanszírozni, mert csak a távolságot fogod növelni. És mivel nem voltál ott, nem fogsz tudni minden egyes részletet pontosan megismerni, illetve ami az ő érzékelése az nem a tied. Ezért ez csak egy rossz írányba visz, amitől egyre roszabbul és kilátástalanabbnak fogod érezni magad.

4. Ne játszd meg a „kemény férfit”! Ez alatt azt értem, hogy bármennyire is fájdalmas ez a helyzet, ne fojtsd el az érzelmeidet, ne csinálj úgy, mintha ez nem igazán érintett volna meg, ne bagatelizáld el. Sok férfi egyből úgy védekezik, hogy bekeményít és jégcsappá változik. Ne tedd, mert ezzel csak még jobban eltávolítod magadtól, és a másik karjaiba lököd. Vállald fel nyugodtan, amit érzel, és minden alkalommal próbálj érzelemből kommunikálni.

5. Ne könyörögj azért, hogy maradjon ezek után is veled! A férfiak egyik része átmegy kemény macsóba, amit az elöző pontban említettem, a másik része viszont elkezd könyörögni, és folyamatosan megalázza magát csak, hogy megmentse a házasságát. Ez a másik véglet az intenzív érzelmi megnyilatkoztatás, mert nagyon aláássa az önbizalmad, és nagyon megalázod ezzel magad. A másik félből ez a fajta cselekedet leginkább szánalmat és sajnálatot vált ki.


 
6. Ez a fájdalom, amit érzek, soha nem ér véget.  Amikor megtudod, hogy a feleséged hűtlen volt hozzád, úgy érzed, mintha ez a fájdalom, ami azóta beléd állt, soha nem érne véget. Azt gondolod, az egész életed, amit eddig felépítettél, hazugságra épült, és minden eddigi történést megkérdőjelezel, ami nagyon nyomasztó érzés. Nyugodj meg, ez természetes, hogy így érzel, de ez a fájdalom nem fog örökké tartani. Az érzelmek intezítása idővel csökkenni fog, ami segít majd a továbblépésben.

7. Nekem nem kell segítség, az idő mindent megold! Sajnos ez nem így van, ebben az esetben a rögeszmés gondolatok és az igazsághoz való ragaszkodás miatt az idő csak ronthat az állapotodon. Éppen ezért, hogy ne szenvedj a kelleténél tovább, érdemes már az első pillanattól kezdve segítséget kérned a környezetedtől vagy pedig profi szakembertől.

8. Különböző tervek készítése, hogyan állj bosszút a férfin, akivel megcsalt a feleséged. A bosszúvágy az indulataidat (düh, harag, pusztítás) erősíti és elvísz egy negatív írányba, ami sokszor agresszívitásban nyilvánul meg. Ha belegondolsz, ez senkinek nem tesz jót, leginkább neked nem. Sokféle technika és módszer létezik arra, hogy ezeket az indulataidat hogyan tudod ebben a helyzetben lecsillapítani, ami megnyugató lehet számodra.

9. Büntetés a feleségednek. Ez alatt azt értem, hogy tudatalatt vagy direkt olyan helyzetbe hozod a feleséged, ami megalázó, méltatlan mindkettőtök számára, főleg, ha a gyerekeket is bevonod ebbe a helyzetbe. Érthető, hogy ameddig nem jutsz el a megbocsátásig, a sértettséged miatt úgy érzed, hogy vezekelnie és bűnhődnie kell, mert megérdemli és mert tönkretette az életed, vele a családod, de hosszú távon megint csak azt tudom mondani, hogy nagy károkat tudsz okozni ezzel. Ha úgy érzed, hogy a hűtlensége számodra megbocsáthatatlan, akkor inkább hozz egyértelmű döntést, vállald fel a válást, szakítást.

10. Megundorodtam a feleségemtől, ránézni sem bírok. A csalódás, a bizalomvesztés következményeként úgy érzed, hogy eddig valaki teljesen más nőt szerettél és láttál a feleségedben. Most, hogy tudod megcsalt, nem vagy képes összeegyeztetni, hogy a két nő ugyanaz. Elkezded leértékelni, elkezded látni a hibáit. Hirtelen kiábrándulsz belőle, lehetséges, hogy még undort is érzel iránta. Ezeknek az érzéseknek is van helyük, de ezek inkább a krízishelyzetnek tudhatóak be. Érdemes időt adnod magadnak, hogy letisztuljon benned az egész történés, hogy megtudd mi az az érzés, ami valójában megmaradt benned felé.

Ezek a pontok azokra a tipikus, gyakori hibákra hívják fel a figyelmet, amiket ebben a helyzetben könnyen el lehet követni, ezáltal ellehetetleníted önmagad és a lehetőségét is annak, hogy adjatok még egy utolsó esélyt magatoknak, és elkezdjetek dolgozni a kapcsolatotokon, vagy annak, hogy szépen váljatok el egymástól.
   
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 22506 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x