Nők, Istennők és a szex - meg néhány szó a pasikról
Címlap / Te+Én+Szex / Nők, Istennők és a szex - meg néhány szó a pasikról

dr. Valló Ágnes
dr. Szilágyi Zoltán

Nők, Istennők és a szex - meg néhány szó a pasikról

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

A férfiak - állandó, magas tesztoszteron szintjük miatt - szinte bárhol, bármikor, és - a kifejezett bányarémeket leszámítva - szinte bárkivel készek a szexre. A legtöbb nőben csak akkor ébred fel a nemi vágy, ha úgy érzi szeretik, csodálják, fontos a másik számára. A nők esetében a bizalom, a meghittség és általános jó közérzet szükséges ahhoz, hogy a nemi aktus egyáltalán megforduljon a fejükben.  

A férfi tehát szinte mindig képes a szexre, ami számára szinte kivétel nélkül kielégülést is hoz. Ezzel szemben a nő agyában a szexuális és az érzelmi központ igen szorosan, több szálon is összefügg, és a nőknek csak körülbelül az egyötöde jut el automatikusan, könnyedén az orgazmushoz, többségük számára az összeszokott partnerkapcsolat sokkal több és jobb minőségű kielégülést hoz.

A férfiak nagy része számára kihívást jelent egy új partner meghódítása, ezért örömüket lelik a változatosságban, az egyéjszakás kalandokban is. Ezzel szemben a nők – akiknek túlnyomó többsége a meghittséget, gyengédséget keresi a kapcsolatban – két-háromszor gyakrabban jutnak el az orgazmushoz egy tartós, monogám kapcsolatban vagy házasságban, mint futó kaland esetén.

Az eddigiekben általánosságban beszéltünk a nőkről. Az Istennők befolyása természetesen a szexualitáshoz való viszonyra is hatással van.

Még nem tudod, hogy, melyik nőtípusba tartozol?
Melyik Istennő/mely Istennők vonásait hordozod? Itt találhatod meg a tesztet>>>
A gyorsteszt csak ízelítő, ha pontos tipológiát akarsz, akkor a részletest töltsd ki!)


Ha már ismered domináns Istennődet/Istennőidet, nézd meg hogyan befolyásolják szexuális életedet!


Héra
kizárólag a monogám házasságban képes örömöt találni az ágyban. A házasság előtt, sőt annak kezdetén Hérának még gyakran nincs orgazmusa, de sosem utasítja el a férfit, és gondja van rá, hogy lehetőleg hitelesen játssza meg a kielégülést. A teljes odaadás, elköteleződés azonban meghozza gyümölcsét: a harmonikus házasságban feltámad érzékisége, és Héra szexuális élete az idők során egyre kielégítőbbé, örömtelibbé válik.

Déméter számára nem túlságosan fontos a szexualitás. Mint mindenben, ebben is maximálisan adakozó. Boldogan becézgeti, simogatja párját, számára a szeretkezés is gyakran az adakozás, gondoskodás egyik kifejezési módja, amiben maga is nagy örömét leli. A gond akkor kezdődik, amikor Déméternek már van 1-2-3 gyereke, és este őket fekteti, altatja, dédelgeti – és férjére már nem marad ideje, energiája.

Perszephoné kezdetben nem sokat törődik a szexualitással. Álmaiban a „szép szőke herceg, a daliás lovag, a könnyes trubadur” szenvedélyesen csókol – de az álmokban legtöbbször nincs ágyjelenet. Ha azonban egy gyengéd férfi szerencsésen felébreszti vágyát, akkor vonzó szexis, orgazmusképes nő válik belőle. Egy boldogtalan házasságban azonban a gyermek-asszony minden egyes aktusnál úgy érezheti, hogy újra meg újra megerőszakolják. Egy boldog, elégedett házasság viszont éretté teheti Perszephonét,. Veleszületett fogékonysága, nyitottsága, hajlékonysága képessé teszi arra, hogy kiváló szerető legyen.

Hesztia számára sem a szexualitásé a fő szerep egy kapcsolatban. Ha boldog és kiegyensúlyozott, ha párja tiszteletben tartja önállóságát a háztartás dolgaiban, akkor odaadó és érzékeny tud lenni az ágyban. Ha egyedül van, akkor nem hiányzik neki, hónapszámra eszébe sem jut a szex.

Aphrodité nagyon könnyen lesz szerelmes, választásait a szexuális vonzás alapvetően meghatározza. Könnyen, szinte egy pillanat alatt lángra lobban, s a szenvedélyes szerelem minden mást háttérbe szorít. Már a fiatal Aphrodite is erős libidóval rendelkezik. Erotikus varázsa van, amitől a férfiak szexuális öntudata is fokozódik. Akit szeret, annak teljes egészében odaadja magát, és boldoggá teszi az ágyban is.

 
 
Athéné számára a párkapcsolat szoros bajtársi szövetség, kapcsolat, amelyben a szex nem nagy szerepet játszik. (Egyébként is hajlamos rá, hogy megfeledkezzen testéről, testi szükségleteiről.) A szex gyakran csak a szerződés része, amit megtesz a férfi kedvéért. A szélsőséges Athéné-nő egyáltalán nem is ismeri a a szenvedélyt, gyengédséget, az intimitást.

Artemisz
önálló, független nőként néha másodlagosnak tekinti a párkapcsolatokat, az elfoglalt férfiakhoz hasonlóan kalandokat keres, melyek számára a felüdülés, feltöltődés, kikapcsolódás eszközei. Athénéhez hasonlóan számára is egyenrangú partnerek szövetsége a párkapcsolat, de vele ellentétben sosem hajlandó a szexre, ha nincs kedve hozzá. De erre nincs is szükség, mivel számára a kapcsolatban jelentős szerepe van a szexnek, szereti az izgalmas, változatos élményeket, tud vad, vagy játékos lenni – a mélyebb intimitás azonban gyakran megriasztja. A szélsőségesen Artemisz megveti a gyengeséget, sebezhetőséget. Ha összetéveszti a gyengédséget a gyengeséggel, akkor nem lesz képes odaadásra, a elfogadásra – amitől a szex idővel egyszerű lepedő-akrobatikává válik.

A szex a párkapcsolatok egyik legfontosabb területe, a három összeillési tényező egyike, de a kapcsolatok korántsem merülnek ki ebben – legalábbis régen rossz lenne, ha így gondolnánk.

Azok számára, akiket részletesebben érdekelnek a párkapcsolatok – akár azért, hogy a saját életüket kézben tudják tartani, akár azért is, hogy másokon hivatásszerűen segítsenek – ajánlju
k Párkapcsolati tanácsadó képzésünket, amiről itt olvashattok részletesen>>> 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 26551 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x