Hogyan lett a Férfiből pasi?
Címlap / Psziché / Hogyan lett a Férfiből pasi?

Lukács Tünde

Hogyan lett a Férfiből pasi?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-02-29

Nemrég egy hölgy megkérdezte tőlem, hogy miért nem talál egy normális pasit? A válasz önkéntelenül jött: "azért, mert "pasizol"." Vagyis, pasit keres - pasiként emlegeti a keresett Kedvest - nem Férfiként. Merthogy a kettő között hatalmas a különbség. Na de nézzük meg közelebbről ezt a "pasitémát". Tőlem is meg szokták kérdezni, hogy "van pasid?". A válaszom erre általában az, hogy "pasim" nincs, de van egy Férfi, akit szeretek.  

A mai, főleg tízen-huszonéves generáció, de sajnos még az idősebbek is „pasiznak”. A magyar nyelv egyik szépsége, hogy kifejezi azt is, ahogyan megéljük a dolgokat. Emlékezzünk csak vissza, hogy régen, ha valaki gyermeket várt, azt mondták rá, hogy áldott állapotban van. Vagyis, a gyermek áldás volt a szülők életében. Ma azt mondják: terhes.  Ma sok családban a gyermek születése teher, a szülők teherként élik meg az új jövevény érkezését. Ugyanígy visszavezethetjük azt is, hogyan silányult a Férfi pasivá.

 
 

Hogyan silányult a Férfi pasivá? 


Amikor valaki felteszi a kérdést, azt mondja: „Van pasid?” Azt soha nem mondja senki, hogy „Van Férfid?” Kicsit furcsán hangzana nem igaz? És nem is kell tovább menni ahhoz, hogy meglássuk, mi a különbség a Férfi és a pasi között.
A „pasimat” birtoklom. Ő az ENYÉM. Vagyis, aki „pasit” keres, olyan partnert keres, akit birtokolni, kisajátítani lehet.
Olyat, aki azt csinálja, amit mi szeretnénk, és olyanná válik, amilyenné formálni szeretnénk. Akiből „papucsot” lehet csinálni, aki megfelel az elvárásainknak.
Aztán ha olyanná vált, amilyenné formálni akartuk, akkor azt fogjuk mondani, hogy miért nem találunk már egy normális pasit, mert ez is olyan tutyimutyi, mint a többi. Pedig valójában azért sírunk, mert a lelkünk mélyén férfira vágyunk, de ahhoz, hogy ránk találjon egy Férfi, ahhoz magunkban kell megoldanunk még sok-sok problémámat. Főleg nekünk kell Nővé válnunk. A „pasihoz” ugyanis csak egy „csaj” illik, és az nem azonos a nővel.
 

 
 

Mennyiben más a Férfi, mint a pasi?


A Férfit nem lehet birtokolni, kisajátítani, nem lehetnek irracionális elvárásaink felé. Van saját élete, és nem szeretné, ha az egymásra találásunk után az életének csak a miénkről kellene szólnia, mert nem társként, hanem valaminek/valakinek a pótlékaként szeretnénk „használni”.
Igen, használni. Mert nagyon sokan a párjukat csak használni szeretnék valamire. Például, hogy ne legyenek egyedül, mert kellene már család és gyerek, vagy mert ketten könnyebb fizetni a törlesztő részletet.
A Férfi nem fogja nekünk lehozni a csillagokat az égről, de esténként a vállára hajthatjuk a fejünket, és az ölelésében aludhatunk el. A Férfi nem biztos, hogy imád majd mosogatni, de azt gondolom, az igazából nem is az ő dolga. A Férfi lehet, hogy nem lesz tökéletes, sőt! Lehet, hogy sok „hibája” lesz. 
Nem fog bólogatni neked, és nem fogja feladni az álmait miattad. Nem fog lemondani a sörözésről a haverokkal, és nem hagyja abba a kedvenc időtöltéseit. 
 
Mindezek ellenére a Férfinak érezni fogod az erejét. Nem számítanak már a kicsinyes játszmák, amelyeket kapcsolataidban játszottál. Ő nem lesz vevő a játszmáidra. És főleg ez lesz az, ami neked majd nagyon fájni fog. Mert azt fogod hinni, valami baj van veled/veletek. Pedig nem. Csak végre találkoztál egy Férfival.
 
 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.
 
 
[ 5978 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x