Szex-körút a májusfa körül
Címlap / Te+Én+Szex / Szex-körút a májusfa körül

Szex-körút a májusfa körül

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-03-29

Ugye még nem gondolkoztál soha azon, hogy mit is jelképez a májusfa? Ha igen, akkor pironkodva nézel azokra a vicces kis hurkapálcikákra, amit a gyerekek gyártanak ilyenkor az óvodákban, színes krepp papírral. A májusfák ennél sokkal szexibb dolgot jelentenek. 

A májusfa férfiúi jelkép
A májusfa – ha eddig nem jöttél volna még rá – egy fallikus jelkép, vagyis a férfiúi termékenységet szimbolizálja. A hagyomány igen ősi, Baál isten tiszteletére emelték a történelem szerint először. Kultusza megtalálható a kelta wicca hagyományoktól a hazai és a környező országokban is a májusi ünnepeken. A májusfa állítás így egész Európában ismert, a pünkösdi ünnepkör szerves része. Pünkösdkor, vagy május 1-én állították, és ezeken a napokon döntötték ki.

Táncold ki a májusfát!
A májusfát bandákba verődve állították a legények a lányoknak. Sikeresebb leányzók udvarában több fát is állítottak. Magas, sudár fák voltak erre alkalmasak, melyeket általában szalagokkal, étellel-itallal is díszítettek. Ezek a ráaggatott kellékek nőt, a termékenységet, a bőséget jelképezik. Általában az udvarló legény vezetésével állították a fát, de egyes területeken a legények a rokonlányoknak is állítottak. Általában a közösségeknek is volt egy közös fája, aminek a kidöntését ünnepély, és táncmulatság kísérte. Más helyeken házakra, kerítésekre tűztek ki zöld gallyakat, ágakat. Ezzel bizonyos településeken a lányos házakat jelezték, vagy a fiúk „lefoglalták” a leányzót. A májusfára felmászni, onnan a bort vagy a felkötött kalácsot lelopni valóban kemény legény volt csak képes. A májusfát jobb helyeken kitáncolták, bizonyítva ezzel a férfiúi virtust, s biztosítva ezzel maguknak némi előjogot legalább az aznap esti kocsmai ivászaton, illetve a kiszemelt leányzónál.

A pünkösd az udvarlás, párválasztás ideje.
Ilyenkor enyhültek a szigorú szabályok, a leányok bátran mutatkozhattak választottjukkal. Egyes helyeken például a legényeknek be kellett csempészni a kiválasztott lány ablakába egy pünkösdi rózsát. A lányoknak viszont koszorút kellett fonni, s átadni a legényeknek. Ilyenkor szokás volt a mátkálás is. A legény annak a lánynak küldött egy tálat - úgynevezet mátkatálat - kaláccsal és borral, aki tetszett neki. Ha a lány viszonozta az érzelmeket, akkor ő is hasonlóan telerakott tálat küldött vissza. Este aztán újabb lehetőség nyílt az udvarlásra, ugyanis sokfelé ilyenkor pünkösdi bálokat tartottak.

Májusban letépni minden orgonát
Ilyenkor ma is majálisokat tartanak az egész országban. Nem csak falvak, települések önkormányzatai, hanem a cégek is rendeznek ilyenkor egy kis családias összejövetelt, ünnepséget a dolgozóknak. Ilyenkor szinte kötelező az étel-ital, az udvarlás, a flört, az élet, a zsendülő természet élvezete. Ilyenkor felpezsdül az emberek vére – és minden májusfáról „AZ” jut eszünkbe, mint a viccben Mórickának. A majálisokon nem csak a vidámparkot, hanem a jósnőt, vagy más vajákos tudorok sátrait is szeretik felkeresni az emberek és megtudni, vajon az idei tavasz hoz-e újabb flörtöt, vagy szerelmet? A fiúk ilyenkor hódítani akarnak, a lányok meg... nos ugyanazt akarják, csak lehetőleg úgy, hogy májusi esküvő legyen a vége.

A május az esküvők hava
Minden valamire való leányzó májusi esküvőt szeretne, és mostanában újra divat lett a házasság, ilyenkor a házasságkötő termek dugig tele vannak. A menőbb helyeken, mint például a Belvárosban, vagy a Várban, már december-januárban helyet kell foglalni, különben nincs hely. A dudaszóval és a májusfához hasonlóan felszalagozott esküvői menetek dudálása ilyenkor mindennapos látvány. Röviden így jellemezhetjük ezt az időszakot: Bál, lakodalom, mulatság, tánc és buli.

Hogyan lesz egyedi egy majális?
Természetesen akkor, ha sok különleges program várja a látogatókat. A májusfa készítést nem csak a gyerekek, de a felnőttek is élvezik. Kell hozzá sok jó étel és ital, elmaradhatatlan a jó idő, és természetesen a sok izgalmas program is üdvös ilyenkor. Jó, ha van szerelem-jósda, esetleg egy grafológus, aki kiolvassa írásunkból, hogy milyen szeretők vagyunk. Jó, ha van asztrológus, aki összehasonlít a kedvesünkkel, vagy megnézi, mikor várható a következő, esetleg a Nagy Ő.

Ha Ön is szeretne rendezvényére ezoterikus és kreatív szolgáltatásokat kínálni, nézze meg a Harmóniaoldalt, vagy hívja a 70/3367444-es számot!
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis.



 
 
[ 10102 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x