Online kamaty és társkeresős miegymás
Címlap / Te+Én+Szex / Online kamaty és társkeresős miegymás

Online kamaty és társkeresős miegymás

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-06-12

Szórhatnánk átkokat, hogy mennyire lelketlen lett ez a világ és benne mindenki, akinek digitális eszköze van, de azért ne legyünk álszentek. Magunk is minden áldott nap használjuk a netet csajozásra-pasizásra-kalandozásra.  

Hogy ez most jó vagy sem, segíti-e az ismerkedések minőségét vagy növeli-e mennyiségét, azt mindenki másként gondolja. Egy dolog azonban biztos: megváltozott az ismerkedés dinamikája, sőt ezzel együtt a párkapcsolatok dinamikája is. Vagy lehetséges, hogy ez utóbbin hiába próbálunk, mégsem tudunk változtatni? Az ember ember marad a végsőkig, a belső igénye, felsőbb hangja mindenkinek úgy épül fel, ahogy felépült akár ötven évvel ezelőtt is?

Pro


Manapság csak az nem juthat gyors szexhez, akinek a tudatalattijában van valami brutál gát arra nézve, hogy legyen egy jó estéje. És igen, itt a társkeresős összefonódásról beszélek, nem a fizetős vonalról. Köztudott, hogy van néhány olyan online társkereső felület, ahol mindenki a gyors beteljesülésre vágyik, bár látszólag senki nem meri kimondani.

Szinte mindenki kultúra- és színházkedvelő, élete párját kereső kishuncut, akiről néhány mondatváltás után kiderül, hogy gyengédségre vágyik, törődésre és mindezeket szem előtt tartva szívesen figyelmen kívül hagyja a bevezető szakaszt meg akár az élethosszig tartó folytatást is. Bár ez utóbbit továbbra is hangoztatja, rövid időn belül talál magának, és a másiknak valami kifogást arra nézve, hogy miért kell tovább keresgélnie. Ők azok, akik már évek óta pörögnek a legnépszerűbb társkeresőkön, már-már életformává csiszolva a randizás-gyors beteljesülés rendszerét.


Aki egy kicsit is bátrabb, esetleg képes két összetett mondatnál többre egy párbeszéd alatt, azok könnyen képesek más fórumokon is gyors sikert elérni. Lehet ez a Facebook vagy akár az Instagram (mostanában egyre divatosabb felület a keresgélésre), majd egy gyors chat, és utána egy remény valami jóra, finomra és lehetőleg minőségire. Ezeken a felületeken több esély van mellélőni, de végső mérleget vonva összességében itt sem tart sokkal tovább eljutni a beteljesülésig, mint egy társkeresőn.

Kontra

Lehetsz te a legnagyobb Don Juan vagy akár femme fatale, a lelked, a tudatalattid a következőre vágyik: megismerni valakit, tőle pozitív megerősítéseket kapni önmagad értékességét kihangsúlyozva, majd idővel biztonságot érezve elköteleződni és végső közös célok kitűzését tervezgetni. Ez pedig mind idő.

Az idő az a tényező, amelyből úgy érzed, mostanában számodra szinte egy fikarcnyi sincs. Mert talán beragadtál a mamahotelben, vagy szimplán hoztál néhány szar döntést életedben, esetleg még egy házasságot is sikerült gajra vinned a másik feleddel közösen, és mire felnéztél rájöttél, hogy elmaradásod van. Elköteleződésben, közös tervezésben, meg úgy kb. mindenben.

Ennek hatására kapkodni kezdesz, gyorsan ismerkedsz, gyors döntéseket hozol, kicsit elmismásolva ezzel a klasszikus párkapcsolati dinamikarészeket, melyek nélkül tuti, hogy nem működik hosszú távon. Szóval, hiába is akarod megúszni tuti, hogy nem úszod meg.

Konklúzió

Vállald fel önmagad, a szükségleteidet és vágyaidat. Ne rohanj előre tucatnyi elvárással a tarsolyodban, csak engedd meg magadnak azt, amiről úgy érzed, hogy jelen életszakaszodban szükséges számodra. Legyen ez könnyű szex, vagy csak néhány tartalmas beszélgetésbe oltott csendes vágyakozás. Ne büntesd magad, ne építs magad köré hamis erkölcsi dogmákat és önelítélő mintákat.

Ez a te életed. Élvezd!

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 1780 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x