Hogy becézik a magyarok a szerelmüket?
Címlap / Te+Én+Szex / Hogy becézik a magyarok a szerelmüket?

Hogy becézik a magyarok a szerelmüket?

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2024-07-17

Mi alapján adnak becenevet egymásnak a párok? Melyek azok a tipikus visszatérő, párkapcsolatokon átnyúló becézések és egyáltalán: mik a legszimpatikusabb becenevek jelenleg?  

Míg a férfiak többsége – és leginkább a 40 év alattiak – jellemző tulajdonság alapján választ nevet a párjának (mint például a kicsim vagy a huncutka), addig a nők – főleg az idősebb korosztály – inkább a keresztnevükön szólítják kedvesüket. Abban azért nagyjából mindenki egyetértett, hogy a becenév használata partner és helyzetfüggő, ugyanakkor segít közelebb kerülni a társukhoz, amitől sokkal intimebb lesz a kapcsolat.

Készült egy felmérés 1600 fővel, és kiderült: a többség szereti becézni a párját, és azt is szeretik, ha a másik ilyen formán kedveskedik nekik. A felsőfokú végzettséggel rendelkezők azonban a többiekhez képest nagyobb arányban tartják erőltetettnek a becézést, és inkább kerülik azt.


Mit szeretünk és mit nem?

A leggyakrabban használt – és leginkább elfogadott – becenevek a „drágám” és az „édesem”, őket követi a „szívem” és a „kicsim”. Nem túl eredeti elnevezések és vigyázzunk is velük, mert minden negyedik társkereső ki nem állhatja ezeket. Ha már nagyon választanunk kell, a „szívem” a leginkább elfogadott az előzőek közül.

Igen csak megosztók az állatneves becézések. Nagyjából ugyanannyian szeretjük és használjuk szívesen a „nyuszikám”, „cica”, „mókuskám”, „mackó” vagy egyéb, gyakran kicsinyítő képzővel ellátott állatneveket, mint ahányan irtózunk tőle – derült ki a felmérésből. Közülük a „cica” és a „nyuszi” a legkedveltebbek, ugyanakkor ezeket tartják legidegesítőbbnek is a legtöbben, úgyhogy vigyázzunk velük: gyakoriak bár, de sok ember számára egyáltalán nem szimpatikusak.

Mások előtt

A kutatás kíváncsi volt arra is, hogy mások előtt vajon mennyire kezeljük diszkréten egymás becenevét. A férfiak és a nők többsége is csak a keresztnevén beszél róla vagy szólítja a párját társaságban, akár ott a másik, akár nincs. Ugyanakkor a férfiaknál gyakrabban előfordul, hogy a becenevén is megemlítik kedvesük, ez főleg a fiatalabb, 30 alatti korosztályra jellemző.

Egyedi becenevek

A társkeresők többsége mindig az adott kapcsolathoz illő, egyedi nevet ad párjának. Az alacsonyabb iskolai végzettségűeknél azonban gyakrabban fordul elő, hogy olyan becenévvel illetik aktuális párjukat, mint ahogy korábban exüket is hívták.

Végezetül néhány kreatív becenév, amiről beszámoltak a kutatásban résztvevők: Kisbakter, Hangyóca, Progresszív Halacska, Turcsi, Bubulina, Pihe, Vikingem.

Társkereső tuti tippünk: titkosrandi.hu – próbáld ki még ma! 

 
 
Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

Képforrás: Canva Pro adatbázis. 
 
[ 4186 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
slide-tarot
 
 
x