Szex a lelke mindennek
hirdetés
Címlap / Te+Én+Szex / Szex a lelke mindennek

Szex a lelke mindennek

Nyomtatás NYOMTATÁS konyvjelzo_ikon

HarmoNet Ezotéria-Horoszkóp-2020-11-27

A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája, és akár szakításhoz is vezethet, ha nincs minden rendben az ágyban - állítják nők és férfiak  

A tartós párkapcsolat egyik alapfeltétele a szexuális élet harmóniája, és akár szakításhoz is vezethet, ha nincs minden rendben az ágyban – állítják nők és férfiak egy friss hazai felmérésben. Mégis úgy tűnik, a magyar férfiak nem veszik elég komolyan a problémát, ritkán fordulnak orvoshoz, és ennek köszönhetően még ritkábban kezdenek bele a megfelelő kezelésbe.

Teszik ezt annak ellenére, hogy ma már számos olyan hatékony terápia létezik, mellyel újra természetessé tehető a szexuális élet, és lehetőség nyílik a tervezési kötöttségektől mentes intim pillanatokra.

A Magyar Szexuális Medicina Munkacsoport az elmúlt hónapokban készített online kutatása arra kereste a választ, hogyan befolyásolja az érintettek párkapcsolatát, szexuális életét a merevedési zavar, mikor és milyen megoldási lehetőségeket kerestek, és találtak az érintettek.
Az érdeklődők június és július folyamán, az egyik legnépszerűbb hírportálon keresztül juthattak el a tizenöt kérdésből álló kérdőívhez, amire két hónap alatt 900-an kattintottak rá, és több százan töltöttek ki végig, a felmérés a Szinapszis Kft. közreműködésével készült.

A tartós párkapcsolattól a szakításig
Gyakran felmerül a kérdés, hogy mitől függ egy párkapcsolat tartóssága, és persze sokféle okot lehet említeni. Elfogadjuk vagy nem, a harmonikus szexuális élet is meghatározó tényező ebben a kérdésben, derült ki a kérdésekre adott válaszokból. Minden második válaszadó úgy nyilatkozott, hogy ez a hosszantartó kapcsolat egyik feltétele, sőt a férfiaknak valamivel fontosabb a szex, mint a nőknek. A hölgyek szerint a kapcsolat tartósságát kevésbé befolyásolja, mi történik az ágyban, ők a családi élet más területeit, a munkát, a karriert vagy a káros szenvedélyeket jelölték meg mint a párkapcsolat megromlásának okát.

Ha ennyire fontosnak tartjuk a kiegyensúlyozott szexuális életet, bizonyára a negatív élmények is hatást gyakorolnak a kapcsolatra. A nők szerint nem tesz jót a kapcsolatnak, hogy a mai túlhajszolt élet mellett a párok egyre kevesebb időt szánnak egymásra (54,7%), káros szenvedélyekkel (32,3%), például alkoholproblémákkal küzdenek, szexuális zavarok nehezítik az életüket (25,4%) vagy a hosszú idő alatt ellaposodik a kapcsolatuk (23,4%). A hölgyek szerint a tartós párkapcsolatban a hűtlenség leggyakoribb oka, hogy valamelyik partner újdonságra, kalandra vágyik (47,3%), nem szexuális természetű problémák, nézeteltérések miatt elhidegülnek egymástól a partnerek (43,3%) vagy csökken az egymás iránti szexuális vonzalom (37,3%). Számottevő eltérés mutatkozik annak megítélésében a nemek között, hogy a nő milyen gyakran keres máshol boldogságot, ha a férfi nem tud teljesíteni az ágyban (nők: 17,4%, férfiak: 21,9%). A hölgyek szerint a hűtlenséghez gyakrabban vezet nem szexuális természetű probléma, mint az erősebbik nem szerint, akik a potenciazavart is jóval nagyobb kudarcként élik meg.Cikkünk folytatódik, lapozz!
 
 
[ 1812 ]
spacer
Szólj hozzá!
spacer 

 
 


Jóska Jósda
Hapci naptár
szerelmi_joslat
Szerelmi kötés
Önismereti jóslat
ciganykartya
szinjosda
slide-tarot
slide-tarot

 
x